Ağrıların Nedenleri ve Tedavileri

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ağrıların Nedenleri ve Tedavileri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ağrılar ve bilinmesi gerekenler

Ağrı vücudumuzun uyarı sinyalidir. Nedenini bilmediğimiz ani, şiddetli ve önceden mevcut olmayan ağrılar, acil müdahale gerektiren bir durumun göstergesi olabilir. Örneğin olağandışı, şiddetli ve baş ağrısının beraberinde görme bulanıklığı, konuşma veya duyu bozukluğu varsa bu, bir beyin kanaması veya felcin sinyali olabilir. Ateş, kusma ve bilinç bulanıklığının eşlik ettiği bir baş ağrısı ise menenjit (beyin zarlarını enfeksiyonu) belirtisi olabilir.

Gözdeki ani ve şiddetli ağrı, göz içi basıncının artışı (glokom) gibi ciddi görme sorunlarına yol açabilen bir durumu gösterebilir.

Cerrahi operasyonların iyileşme dönemleri, kanser, romatizma gibi kronik ağrılı hastalıklar, kazalar gibi durumlarda ise ağrı beklenen bir sonuçtur. Yetersiz tedavi edilen ağrı kronikleşmeye eğilim gösterir. Kronikleşme, sıklıkla ağrının başlamasından sonra üç ile altı ay içinde ağrının geçmemesidir. Kronik ağrıya geçiş genellikle fark edilmeden olur ve hasta tedavinin bir işe yaramadığı düşüncesiyle düş kırıklığına uğrar. Bu durumdan kurtulmak için ağrılı hastaların ağrı ile başa çıkmak için bazı yollar bulmaları gerekir. İşte size ağrılı hastalıklarda işinize yarayacak birkaç teknik: 

• Ne beklediğinizi bilin: Cerrahi bir operasyondan sonra ne kadar ağrınız olacağını ve bununla nasıl başa çıkılacağını doktorunuza sorun. Kişiler kendilerini hangi şiddette ve ne sürede bir ağrının beklediğini bildiklerinde ve bunun nedenini anladıklarında ağrı ile başa çıkmaları kolaylaşır, ağrı kesici ilaç gereksinimleri ve hastanede kalış süreleri kısalır. 

İlaçları zamanında alın: Ağrıyı sürekli olarak kontrol altında tutmak istiyorsanız ilaçları ağrı ilk başladığı zaman ve belirli bir plan dahilinde düzenli olarak alın. Ağrı bir defa yerleştikten sonra ilaçlarla bunu dindirmek daha güçtür. İlaçlarınızı, ağrıyı arttıran bir harekete başlamadan önce almayı tercih edin. 

• Geçmeyen ağrıyı doktorunuza bildirin: Geçmesi beklenen bir ağrı devam ediyorsa bu durumu doktorunuza veya hemşirenize bildirin. Ağrı başka sorunların göstergesi olabilir. 

Gevşeme tekniklerini öğrenin: Kasları gevşetmek ağrıyı azaltır. Derin soluk alma ve çene kaslarını gevşetme gibi teknikler öğrenilmesi kolay ve her yerde uygulanabilen tekniklerdir. 

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:41:25
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi İçin Aranan Yollar Artık HIV enfeksiyonu tedavisi için çok sayıda ilaç mevcuttur; bunlardan bazıları AZT (zidovudin), ddI (didanosin), ddC (salsitabin), d4T (stavudin) ve 3TC (lamivudin) gibi nükleosid ters transkriptaz inhibitörleri, nevirapin ve delavirdin gibi nükleosid olmayan ters transkriptaz inhibitörleri ve sakinavir, ritonavir ve indinavir gibi...
»» devamını oku »»
Yaşlılık ve Düşme
Yaşlılık ve Düşme
Yaşlılıkta düşmenin tehlikeleri ve sonuçları Her yıl 65 yaş üzerindeki kişilerin yaklaşık %40'ı düşmektedir. Bunların çoğu ciddi yaralanmalarla sonuçlanmamakla birlikte kişiler tekrar düşme korkusuyla yaşamlarını kısıtlanmaktadır. Aslında harekete devam ederek ev içinde düşmeyi önleyecek bazı değişikliklerin yapılması yaşamı kısıtlayıcı sonuçların oluşmasını engelleyecek en...
»» devamını oku »»
Doğum Öncesi Kontrolün Önemi
Doğum Öncesi Kontrolün Önemi
Doğum öncesi kontrol Hamilelik sırasında annenin sağlığının mutlaka kontrol edilmesi gerekir.  Şimdi doğum öncesi kontrolün neden hayat kurtardığını anlatalım: Hamilelik sırasında kalp, böbrek ve dolaşım sisteminin çalışması yoğunlaşır. Eğer organlar bu duruma ayak uyduramazsa vücutta biriken hamilelik ürünleri anneyi zehirler ve lohusa humması ya da havale denilen bu...
»» devamını oku »»
Beden Isısı
Beden Isısı
Çocuklarda beden ısısı Altı yaşının üstünde olan çocukların beden ısıları genellikle ağızdan alınır; ama bu yaşın altındaki çocuklarda, termometre çocuğun koltuk altına yerleştirilmelidir. Bebeklerde, ısıyı makattan almak, özellikle 12 aylıktan küçük bebeklerde, en kolay yollardan biridir.  Çocuklarda yüksek beden ısıları (ateş) 37,7oC''nın üstündeki beden ısısı, ateş...
»» devamını oku »»
Soğuk Algınlığına En Etkili İlaç
Soğuk Algınlığına En Etkili İlaç
Soğuk algınlığına en etkili ilaç nedir? Soğuk algınlığına karşı en iyi ve etkili ilaç , ev ilacıdır. Bu da süt ve baldır. Ancak bu konuda size bilmediğiniz bir şeyi söyleyelim. Bal 40 derecenin üstünde kaynadığı zaman yararlı etkisini kaybeder bu durumda da sütü tatlandırmaktan başka işe yaramamış olur. Bu nedenle sütü ısıttıktan sonra balı ilave etmelisiniz.
»» devamını oku »»
İnme Tedavisinde Zaman Önemli
İnme Tedavisinde Zaman Önemli
İnme Tedavisinde Zaman Önemli Beyin damarlarındaki tıkanmaya bağlı olarak felç ve konuşma güçlüğü ile kendini belli eden inme, şimdiye kadar doktorlardan üvey evlat muamelesi gördü, çünkü inme, miyokard infarktüsü ve kanser gibi sürekli kamuoyu gündeminde olan bir hastalık değil.  İnmeli hastada erken tanı ve acil müdahale konularında gelişmiş ülkelerde bile yeterli...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder