Kadınlar için SOFRA DÜZENİ ve ADABI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Eski Zaman İçki Sofrası hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz SOFRA DÜZENİ ve ADABI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Eski devir görgüsünde içki sofrası nasıl hazırlanır
- Soğuk mezeler sofraya ne zaman konmalı: Oturulduğunda sofrada hazır bulunması gereklidir: Salatalar, turşular, peynirler, pastırma ve sucuk, balık yumurtası, havyarlar, fındık, fıstık, fasulye piyazı veya pilakisi, cacık.
- Sıcak mezeler sofraya ne zaman konmalı: Sonradan sofraya peyderpey gelmesi gerekli: Kağıtta pastırma, sahanda sucuk, taratorlu midye, ciğer tavası, beyin tavası, sahanda yumurta, omlet.
- Balıklar: Mevsime göre birinden birini seçmek gerekli: Mayonezli levrek filetosu tavası, mayonez ve limon salçalı ıstakoz, barbunya ızgara veya tavası.
- Etler: Izgara, rosto, kızartmalar (Birinden birini seçmek gerekli: Pirzola, ızgara köfte, kuzu çevirmesi, kuzu fırın, rosto).
- Kümes hayvanları ve av etleri: (Birinden birini seçmek gerek: Çerkeş tavuğu, mayonezli tavuk veya kaz haşlaması, hindi kızartma veya dolması, bıldırcın veya piliç ızgarası, yaban ördeği).
- Sade veya zeytinyağlı sebzeler: (Birinden birini seçmek gerek: Zeytinyağlı enginar, terbiyeli kereviz veya ıspanak kökü, kuşkonmaz).
- Börek, makarna, pilavlar: (Birinden birini seçmek gerekli: Saray veya Nemse böreği, su böreği, iç pilav, buhara pilavı, tereyağlı pilav, graten makarna).
- Çorbalar: Misafirler içinde sabit fikre sahip bir kimse yoksa, özellikle işkembe çorbası.
- Tatlılar: (Birinden birini seçmek gerek: Kaymaklı beyaz baklava, kaymaklı ekmek ya da tel kadayıfı.)
- Meyveler Mevsimine göre: Karışık meyveler.
- Kahve.