Bel Ağrısında Ne Yapmalı?

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bel Ağrısında Ne Yapmalı? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri

Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın. 

Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak uygulama yapın. Yine her uygulama 20 dakikayı geçmemelidir. 

Ağrı kesiciler: Asetaminofen gibi ağrı kesiciler ağrıyı kontrol altına almaya yardımcı olur. Asetaminofen, NSAID grubu ağrı kesiciler (aspirin, ibuprofe, naproksen, ketoprofen) gibi mide kanamasına neden olmaz. Başka sağlık nedenlerinden dolayı ilaç kullanıyorsanız ağrı kesici almadan doktorunuza danışın. 

Seyrek de olsa bel ağrısı, önemli problemlerin sinyali olabilir. Ağrı ısrarla devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Eğer ağrı bir darbe veya düşme sonucunda başladıysa veya bacaklarda duyu kaybı, idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza haber verin. 

Elektriksel uyarı: Ciltten verilen elektrik akımıyla sinirlerin uyarılması (TENS) ağrı ile ilgili sinir sinyallerinin beyine ulaşmasını engelleyerek ağrıyı durdurabilir. Ağrılı bölge civarına yerleştirilen elektrodlar yardımıyla uygulanan elektrik akımı denenebilir ama kronik durumlarda fazla yarar sağlamamaktadır. 

Bel okulları: Ağrı ile ilgili birçok klinikte doğru oturma pozisyonlarını, iş ve evde bel ağrısından nasıl korunulacağını öğreten bel okulları vardır. 

Egzersiz ve yatak istirahati: Egzersiz bel ağrısının tedavisinde çok önemli bir rol üstlenebilir. İki gün sert zeminde yatak istirahati, kas ve disk problemlerine bağlı bel ağrılarının büyük bölümünde düzelme sağlar. Ne var ki kas egzersizi için düzenli hareket gerektiğinden doktorlar uzun süreli yatak istirahati önermemektedir. 

Rehabilitasyon: Ağrı geçtikten sonra fizyoterapist denetiminde bel ağrısının tekrarlamasını önleyecek bir rehabilitasyon programı uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:46:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonunun Bulaşması HIV'in bulaşması için enfekte hücre ya da virüs parçacığı içeren bir vücut sıvısıyla temas gereklidir; bu sıvılardan bazıları kan, meni, vajina salgıları, beyin omurilik sıvısı ve anne sütüdür. HIV ayrıca, çok daha düşük konsantrasyonlarda olmak üzere gözyaşı, idrar ve tükürükte de bulunur.  HIV aşağıdaki yollarla bulaşır: Enfekte kişiyle cinsel...
»» devamını oku »»
Başağrısı İle Başa Çıkmanın Yolları
Başağrısı İle Başa Çıkmanın Yolları
Baş ağrısı ile başa çıkmanın yolları nelerdir? Başımız ağrıdığında ilk yaptığımız şey bir ağrı kesici almaktır. Kuşkusuz ağrı kesici ilaçlar başağrısında ne kadar erken dönemde alınırsa o kadar etkili olurlar ama bu ilaçlara ilave olarak bazı basit önlemler başağrısını geçirebilir:  • Strese bağlı gerilim baş ağrıları: Sıcak veya soğuk kompresi deneyin, ılık bir duş alın ve...
»» devamını oku »»
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımının Sağlığımız İçin Önemi  Yaz aylarında sıcak ve nemli ortamda bakımsız kalan ayakların parmak aralarında kolayca ortaya çıkan mantar hastalığı kaşıntı, kızartı, kabarcıklar ve deri soyulmasıyla kendini belli eder. Yazın sürekli kapalı ayakkabı giymek, ayak temizliğine özen göstermemek ve ayakları uzun süre ıslak ve nemli bırakmak ayakta mantar hastalığının daha...
»» devamını oku »»
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi İçin Aranan Yollar Artık HIV enfeksiyonu tedavisi için çok sayıda ilaç mevcuttur; bunlardan bazıları AZT (zidovudin), ddI (didanosin), ddC (salsitabin), d4T (stavudin) ve 3TC (lamivudin) gibi nükleosid ters transkriptaz inhibitörleri, nevirapin ve delavirdin gibi nükleosid olmayan ters transkriptaz inhibitörleri ve sakinavir, ritonavir ve indinavir gibi...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Spor
Hamilelikte Spor
Hamilelikte Spor yapmak Elinize örgü alıp oturmanın sırası değil! Spor yapın. Yürümek ve yüzmek hamilelik sırasında yapabileceğiniz en güzel sporlardır. Ağır şeyleri kaldırmak düşüklere sebep olurmuş! Bunlar aslı olmayan laflardır. Ağır kaldırırken ters bir hareket yaparsanız sırtınız ağrır o kadar. Ağır kaldırırken çömelipde kaldırın. Sırtınızı dik tutmaya çalışın....
»» devamını oku »»
Yenidoğan Sarılığının Sebepleri
Yenidoğan Sarılığının Sebepleri
Yenidoğan bebeklerde sarılığın nedenleri nelerdir? Yeni doğanda cilt ve göz aklarının (sklera) sarı bir renk almasıdır. Kan bilirubin düzeylerinin yükselmesi ile oluşur. Yaşlanmış ve bozulmuş kırmızı kan hücreleri tarafından üretilen sarı pigmente bilirubin denir. Biluribin normalde karaciğer tarafından barsak sistemine verilerek atılır. Ancak karaciğer bilirubini yeterli...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder