Bel Ağrısında Ne Yapmalı?

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bel Ağrısında Ne Yapmalı? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri

Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın. 

Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak uygulama yapın. Yine her uygulama 20 dakikayı geçmemelidir. 

Ağrı kesiciler: Asetaminofen gibi ağrı kesiciler ağrıyı kontrol altına almaya yardımcı olur. Asetaminofen, NSAID grubu ağrı kesiciler (aspirin, ibuprofe, naproksen, ketoprofen) gibi mide kanamasına neden olmaz. Başka sağlık nedenlerinden dolayı ilaç kullanıyorsanız ağrı kesici almadan doktorunuza danışın. 

Seyrek de olsa bel ağrısı, önemli problemlerin sinyali olabilir. Ağrı ısrarla devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Eğer ağrı bir darbe veya düşme sonucunda başladıysa veya bacaklarda duyu kaybı, idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza haber verin. 

Elektriksel uyarı: Ciltten verilen elektrik akımıyla sinirlerin uyarılması (TENS) ağrı ile ilgili sinir sinyallerinin beyine ulaşmasını engelleyerek ağrıyı durdurabilir. Ağrılı bölge civarına yerleştirilen elektrodlar yardımıyla uygulanan elektrik akımı denenebilir ama kronik durumlarda fazla yarar sağlamamaktadır. 

Bel okulları: Ağrı ile ilgili birçok klinikte doğru oturma pozisyonlarını, iş ve evde bel ağrısından nasıl korunulacağını öğreten bel okulları vardır. 

Egzersiz ve yatak istirahati: Egzersiz bel ağrısının tedavisinde çok önemli bir rol üstlenebilir. İki gün sert zeminde yatak istirahati, kas ve disk problemlerine bağlı bel ağrılarının büyük bölümünde düzelme sağlar. Ne var ki kas egzersizi için düzenli hareket gerektiğinden doktorlar uzun süreli yatak istirahati önermemektedir. 

Rehabilitasyon: Ağrı geçtikten sonra fizyoterapist denetiminde bel ağrısının tekrarlamasını önleyecek bir rehabilitasyon programı uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:46:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Grip ve Soğuk Algınlığının Belirtileri
Grip ve Soğuk Algınlığının Belirtileri
Grip Hastalığının Tipik Seyri Grip ; Ateş, Burun akıntısı, Boğaz ağrısı, Kas ağrıları, Baş ağrısı, Öksürük, İştahsızlık, Halsizlik olarak seyreder Her soğuk algınlığı griple eş anlamlı kabul edilmemelidir.  Çeşitli virüslerin yol açabileceği "gribal enfeksiyonlar" 3 güne kadar varan bir kuluçka devresinden sonra ani olarak başlamakta, boğazda kaşıntı hissi, hapşırma, burun...
»» devamını oku »»
Diş Eti Hastalıkları ve Sebepleri
Diş Eti Hastalıkları ve Sebepleri
Diş eti hastalıklarının oluşmasındaki faktörler nelerdir? Diş eti iltihabı (piyore) nedir? Periodontitis ya da halk arasında bilinen adı ile 'piyore' dişleri saran kemik ve diş eti dokularının iltihabıdır. Dişler ağız içinde görebildiğimiz kron kısmı ve çene içine gömülmüş 'kök'ten oluşmuştur. Kökler kemik için de ince lifler yardımı ile tutunmaktadır. Bunun yanında çene...
»» devamını oku »»
Yaşlılık ve Düşme
Yaşlılık ve Düşme
Yaşlılıkta düşmenin tehlikeleri ve sonuçları Her yıl 65 yaş üzerindeki kişilerin yaklaşık %40'ı düşmektedir. Bunların çoğu ciddi yaralanmalarla sonuçlanmamakla birlikte kişiler tekrar düşme korkusuyla yaşamlarını kısıtlanmaktadır. Aslında harekete devam ederek ev içinde düşmeyi önleyecek bazı değişikliklerin yapılması yaşamı kısıtlayıcı sonuçların oluşmasını engelleyecek en...
»» devamını oku »»
Diş Etlerinde Oluşan Bakteriler
Diş Etlerinde Oluşan Bakteriler
Diş eti hastalıkları Diş etlerinden bakteri plağı kaldırılmazsa sertleşir ve diş taşı ya da tartar olarak isimlendirilen birikintiler oluşur. Plaktaki bakteriler tarafından üretilen toksinler (zararlı maddeler) diş etlerine zarar verir. Toksinler diş etlerinin etrafındaki destek dokularını yıkar, dişlerden uzaklaşır, oluşan periodontal ceplerde daha fazla bakteri plağı...
»» devamını oku »»
Diş Eti İltihabı Tedavisi
Diş Eti İltihabı Tedavisi
Diş eti iltihabı tedavi edilir mi? Evet. Ancak tedavi iltihabın ne derece ilerlediğine bağlıdır. Sadece 'gingivitis' safhasında yapılan tedavi yüksek başarı sağlar. Tedavi süresince, diş hekiminiz dişlerinizi diş taşından arındırıp diş fırçalama tekniğinizi en iyi hale getirecektir. Bundan sonraki sorumluluk size düşmektedir. Usulüne uygun yaptığınız temizlik, diş etlerini,...
»» devamını oku »»
Beden Isısı
Beden Isısı
Çocuklarda beden ısısı Altı yaşının üstünde olan çocukların beden ısıları genellikle ağızdan alınır; ama bu yaşın altındaki çocuklarda, termometre çocuğun koltuk altına yerleştirilmelidir. Bebeklerde, ısıyı makattan almak, özellikle 12 aylıktan küçük bebeklerde, en kolay yollardan biridir.  Çocuklarda yüksek beden ısıları (ateş) 37,7oC''nın üstündeki beden ısısı, ateş...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder