Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Stresle Başa Çıkmanın Yolları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Stresle nasıl başa çıkabiliriz?
Spor, vazgeçilmez bir stresle başa çıkma yoludur. Stresin tahrip ettiği hücreleri yenilemenin yolu bedensel harekettir. Sağlık bozulmuşsa stresle başa çıkma yolunu yitirmişiz demektir. Günde 10 defa ağır ve derin nefes alıp vermek sizi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır ve stres kaynağı yaratan olayları ortadan kaldırır. Gevşemeyi öğrenin, gevşemeden sonra gerilimlerinizin ve kaygılarınızın azaldığını, enerjilerinin belirgin bir şekilde arttığını göreceksiniz. Bunun sonucu olarak daha açık düşünebildiğinizi, sorunlara ve baskılara daha soğukkanlı yaklaşabildiğinizi, daha az zorlanarak daha çok iş başarabileceğinizi fark edeceksiniz. Gevşemeye ayrılan zaman, yoğun stresin fiziksel etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Beslenme alışkanlığı edinin. Yeterli kalori alın, fazla şeker tüketmeyin.Biliyor musunuz bir kutu kola da 25 adet kesme şeker vardır. Bir kutu kolayı içtiyseniz o gün aç kalmanız gerekiyor. Çünkü yeteri kadar kalori almışız demektir.
Sonuç olarak; stresle başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Yaşamımızı kontrol altına almalıyız, olumlu düşünmeliyiz. Sürekli kendimizi başkaları ile karşılaştırmalıyız, (bacakları olmayan birini gördüğünüzde kendinizle karşılaştırıp halinize şükretmek gibi) Herkesin hoşlandığı alanlar vardır. Kendinize hobiler edinin. Zamanın keyfini çıkarın, keyif alarak işinizi yapın. Zamanın, etkili bir biçimde kullanılması problemlerin çözülmesine yardım eder. Zaman dikkatle kullanıldığında daha çok şey başarılır. Etkili bir zaman planlaması için düzenli olmak, yazılı planlar yapmak, işleri uygun kişilere paylaştırmak ve zaman cetveli kullanmak yararlı olabilir, öncelikli işleri belirledikten sonra, bunların bitirilmesi için gereken zamanı tahmin etmeye çalışın. Daha sonra, her amaca ulaşmaya çalışırken size yardımcı olacak diğer etkinliklerin neler olabileceğini belirleyin. Son olarak da birbiriyle ilişkili amaçları gruplayın ve bu grupların önceliklerini belirleyin önemli olanlara "A", daha az önemli olanlara "B" ve en az önemli olanlara da "C" diyebilirsiniz. Bu yöntemle, listenizdeki hangi etkinliklere daha çok yada daha az zaman ayıracağınızı kolayca görebilirsiniz. Olabildiğince dost edinin. Gül veren elde, gül kokusu kalır.