Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ergonomi, iş yerinde vücut sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler
Kısaca iş yerinde çalışanlar ile iş yerinin fiziki yapısı arasında uyum sağlamak anlamına gelen ergonomi, oldukça yeni bir bilim dalı. Ergonomi uzmanları günlük yaşantımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz iş yerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyorlar. İş yerinde vücudu aşırı yüklenmeden korumak için bazı genel ergonomik kuralları vardır. İşte bunlardan bazıları: 

Boyu ayarlanabilen ofis eşyaları kullanın. Bedeniniz için rahat pozisyonlar arayın. Diz ve dirsekleri "nötral" ya da gevşek pozisyonlarda tutun. 

Aynı hareketleri çok fazla tekrarlamayın. Her 10-15 dakikada bir 30 saniye gibi sık ve kısa aralar verin. Telefonunuza cevap vermek için ayağa kalkın. 

Aynı pozisyonda çok uzun süre kalmayın. İşiniz gereği sürekli fare veya telefon kullanıyorsanız fareyi kullanan bileğinizi destekleyin veya telefon kulaklığı kullanın. 

Omuzlarınız gergin olmasın. 

Dizleriniz kalçanızla 90 derecelik açı yapacak şekilde oturmanızın bir zararı yoktur ancak hafifçe geriye dayanabilirsiniz. Gövdenizi öne doğru eğmeniz ise sırtınıza fazla yük bindirecektir. 

Koltuğunuz, ayaklarınızın yere basmasına izin vermelidir. Bacak pozisyonlarınızı sık sık değiştirin. 

Monitörünüz sizden mümkün olduça uzakta ama yazılanları görebileceğiniz bir mesafede dursun. Sırt ve bel ağrılarınız varsa monitörün yüksekliğini değiştirmeyi deneyin. 

Gözleriniz yoruluyorsa daha büyük bir ekrana ihtiyacınız olabilir. 

Klavyeniz bileğinizin yüksekliğinde veya daha aşağıda olsun. Koltuğunuzu yükseltmeniz veya masanızı alçaltmanız gerekebilir. 

Bilekleriniz keskin veya sert bir yere dayanmamalıdır. 

Klavyede çalışırken ön kollarınızın yere paralel olması (dirseklerin 90 derece açı yapması) önerilir. 

Farenizin klavye ile aynı düzeyde olmasına dikkat edin. 

Klavyede yazarken parmaklarınızı hafifçe kıvrık tutun. 

Unutmayın: İş yeri, ergonomi denkleminin sadece bir yanıdır. Araç kullanma, uyku pozisyonu ve hobileriniz gibi iş dışındaki aktivitelerinizi de gözden geçirin.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.12.2014 19:58:15
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Güneşlenmenin Püf Noktaları
Güneşlenmenin Püf Noktaları
Nasıl Güneşlenmeliyiz? Güneşe ilk defa çıkıyorsanız cildinizin özelliğine göre güneşte kalış sürenizi ayarlayın. Açık tenli kişilerde ilk kalış süresi 5-10 dakikadır. Kumral tenliler ilk çıkışlarında 10-20 dakika, buğday tenliler 20-30 dakika, esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir. Açık tenli kişiler mutlaka güneşten koruyucu maddeler kullanmalıdır.  Güneş banyosu...
»» devamını oku »»
Çocukları Kazadan Korumak İçin Önlemler
Çocukları Kazadan Korumak İçin Önlemler
Çocukları kazadan korumak için ne yapmalı? Küçük çocuk ölümlerinin en başta gelen nedenlerinin hemen hemen tümü önlenebilen kazalara bağlıdır. Bunların büyük bölümü yaz aylarında gerçekleşir. En sık yaralanma ve ölümle sonuçlanan 7 kazaya karşı alacağınız önlemlerle çocuklarınızın güvenliğini büyük ölçüde sağlayabilirsiniz: düşmeler, motorlu araç kazaları, boğulma,...
»» devamını oku »»
Fazla Uykunun Zararları
Fazla Uykunun Zararları
Fazla uyku zararlı mıdır? Uykusuzluk kadar fazla uykunun da zararları vardır. Uzun süre uykuda hareketsiz kalmak, vücuttaki kan dolaşımının yavaşlamasına neden olur. Ayrıca fazla uyku , özellikle yaşlılarda damar kalp hastalığına yol açabilir. Bunun yanında uyku ruhsal bir bunalımın da belirtisi de olabilir. Dert ve sıkıntılardan kurtulmak isteyenler uykuyu bir kaçış aracı...
»» devamını oku »»
Diş Eti Hastalığının Sebepleri
Diş Eti Hastalığının Sebepleri
Dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen neden diş eti hastalığına yakalandım? Büyük olasılıkla fırçalamayı tam ve etkin olarak yerine getiremiyorsunuz. Çoğumuz dişler ile diş etlerinin birleştiği bölgeyi tam anlamıyla temizlemenin ne kadar zor olduğunu bilmeyiz. Bu nedenle belki de fırçalama tekniğiniz ve  sürenizin bir uzman yardımı ile düzeltilmeye ihtiyacı vardır. Ayrıca diş...
»» devamını oku »»
Güneş Kozmetiklerini Nasıl Seçmeliyiz
Güneş Kozmetiklerini Nasıl Seçmeliyiz
Güneş kozmetiklerini seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Güneş kozmetiklerini seçerken cildinizin özelliklerini göz önüne alın. Cildiniz yağlı ise yağlı güneş kremlerinden kaçının. Jel veya hafif emülsiyonlar yağlı ciltler için daha uygundur. Kuru ve rüzgarlı bir ortamda güneşlenecekseniz cildin kurumasını önlemek için yağlı kozmetikleri seçmek daha doğru olur.  Cildi bol...
»» devamını oku »»
Allantoin Nedir, Faydaları Nelerdir
Allantoin Nedir, Faydaları Nelerdir
Allantoin - Hücre yenileyici - Yara iyileştirici - Hassasiyet giderici Allantoin, komfrey (Symphytum officinale) kökünden ve yapraklarından elde edilen antioksidan bir bileşiktir . Hücre çoğalmasını uyararak yara iyileşmesine yardım eder; nekrotik dokuyu temizler. Uzun zamandan beri allantoinin, deriyi koruyucu olarak, kozmetik kremlerin, losyonların etkinliğini ve...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder