Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Siyah Ceket Süsleme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evdeki malzemelerle kumaş ceket süsleme
Uzun süre düz şekilde giydiğim "siyah kumaş ceketimi" daha önce yaptığım gibi biraz hareketlendirmek ve artık tarzını değiştirmek istedim. siyah olmasından dolayı beni çok zorlamadı çünkü üzerine ne yaparsam olacak gibiydi. Elimde ceketimin üzerine uygulayabileceğimi düşündüğüm malzemelerimi topladım ve gene işe başladım.
İlk olarak metal olan düğmelerini oje ile boyayarak ceketimi süslemeye başladım. Tek renkten ise farklı renkler kullanmayı tercih ettim. ceket astarlı olduğundan bu defa hiç dikiş makinesi kullanmadım. Her şeyi mecbur elde yapmak zorunda kaldım ve bu biraz uğraştırdı tabi. Dikiş makinesi kullanabilseydim çok daha farklı süslemelerde yapabilirdim ancak elde bu kadar yapmayı yeterli buldum. Ama ilerleyen zamanda eklemeler yapabilirim. Elde yapmak biraz uğraştırsa da diğer açıdan bakıldığında dikiş makinesine göre avantajda sağlıyor. Dikiş makinesi ile belli noktalara kadar işlem yapabilirken, elde en yok veya olmaz diye düşündüğünüz yerlere bile bir şeyler yapma şansınız oluyor.
Ceket süsleme için gerekli malzemeler
Makas
Süslemede kullanacağınız parçalar
Dikiş iğnesi
Yumak ipleri
Dikiş ipliği ve dikiş iğnesi
Orlon iplik
Evde ceket süsleme
- Düğmelerini boyayarak işe başladığım "ceket süsleme" de sonrasında cepleri ile devam ettim. Kare bir kumaşı ceketin cepleri boyunda kesip, kenarlarını tığ işi yaptım. Kumaşa uygun bir dikiş ipliği ile hazırladığım cep üstü kumaşı, uygun renkteki dikiş ipliği ile elimde dikkatli şekilde ceplerin üzerinden diktim.
- Yaka kenarına bir sıra geniş şekilde yeşil orlon iplik ile "çırpma dikiş" yaptım. Bu yakayı beden kısmından hemen ayırıp fark ettirdi. Sonrasında turuncu yumak ipi ile yeşil orlon iple yaptığım dikişin hemen dibinden ufak aralıklar ile "teyel dikiş tekniğini" uyguladım. Bu işlemi yakanın çevresine uygulayıp bitirdim.
- Yakanın tam uç kısımlarını da dikişin iç ve dış tarafına farklı yumak ipleri kullanarak, çırpma dikiş yaptım. Amacım yakayı olabildiğince beden kısmından öne çıkartmaktı ve sanırım oldu.
- Siyah ceketin ön tarafında arka ve yan tarafında bulunan kendinden dikişli kısımlarında üzerinden mor renkli yumak ipi ile çırpma dikiş yaptım. Arka sırt kısmına ebruli yumak ipi kullandım.
- Kol ağzına düğmenin olduğu yerdeki biritin üzerinden elimdeki kahverengi danteli diktim. Dantelin ara deliklerinden düğmeyi geçirip, dikiş ipliği ile danteli koldaki biritin üzerine sabitledim. Kol ucuna da aynı dantelin siyahını kullandım.
Böylece "siyah kaşe ceketimi süslemeyi" bitirmiş oldum. Aklımda yapmayı düşündüğüm daha çok işlem var ama biraz böyle kullanıp sonrasında ilaveler yapmaya karar verdim. O değişimleri de sonradan buraya eklerim.
Sormak istediğiniz veya paylaşmak istediğiniz bir şey olursa, bize aşağıdaki yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz.
Yapan ve yazan: enpratikkadin
25.02.2016 Saat: 13:53 Perşembe