Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde kozmetikleri hazırlamak için ne tür kaplar kullanılmalıdır?

Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için alüminyum folyodan yapılmış huniler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, alüminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir.

Ölçme Bardakları ve Kaşıkları: Hepsinin ölçümleri sabittir.

Havan ve Sapı (büyük boy - yaklaşık 15 cm çapında): Bu gereci rezene tohumlarını ezmek, öz sularını çıkarmak için, taze bitki ve çiçekleri hamur haline getirmek için ezmek ve olgun papaya, ananas dilimleri veya çilek dilimlerini hamur haline getirmek için kullanabilirsiniz. Havan ve kolu vücut pudraları hazırlarken esans yağları ve kokusuz tozları karıştırırken de kullanışlıdır.

Kabuklu Tohum Öğütücüsü - kahve değirmeni: Bunu yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmekte kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

Tavalar (1,2 ve 3 lt'lik, emaye, cam veya paslanmaz çelik): Lütfen alüminyum veya bakır tavalar kullanmayın. Bu metaller tariflerinizdeki bitkiler ve asitli sıvılarla etkileşime girebilirler ve hazırladığınız kozmetiğe alüminyum veya bakırın sızmasına neden olabilirler. Özellikle alüminyum cildiniz için iyi değildir. Bitkilerin yararlarını da etkileyebilir ve bitmiş ürünün rengini bozabilir.

Tartı (diyet tartısı veya masa üstü tartısı): Kozmetik hazırlamaya ilk başladığınızda, devamlı olarak tartıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir süre sonra bileşenin miktarını "göz kararı" ile ölçüyor hale gelirsiniz. Bununla beraber, kök, gövde, tohum ve kabuk gibi daha ağır bileşenleri ölçerken tartı kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer şifalı bitkilerinizi tartılmış halde satın alabilirseniz, tartı gerekli olmayabilir.

Spatula (küçük ve orta boy): Bunlar krem ve losyonları her tip kabın içinden çıkartmak için mükemmeldirler.

Kaşıklar (tahta): Gerçekte sadece iki taneye ihtiyacınız vardır bir küçük ve bir orta boy kaşık. Bunları karıştırmanın gerekli olduğu her şeyde kullanabilirsiniz. Çırpma teli kirliyken, krem ve losyonları  çırpmak   için   kaşık  kullanabilirsiniz.   Bir kullanımlık değildirler.

Süzgeç (ağ): Bu değişik tariflerdeki sıvılardan bitki ve çiçekleri süzmek için kullanılır. Bir süzgeç yerine tülbent, külotlu çorap veya kaba dokunmuş çuval bezi kullanılabilir.

Çırpma Teli (küçük): Bunu bütün krem, losyon ve dudak kremlerini çırpmak ve harmanlamak için kullanabilirsiniz. Bu büyük miktarlarda blender veya besin işlemcisinin işlevi yerine küçük miktarlardaki harmanların hazırlanmasında tercih edebileceğiniz bir şeydir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.10.2015 12:03:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Kozmetikleri saklamak  Şişeler (150 ml'den 500 ml'ye kadar): Cam veya plastik kullanın. Şişeler büzücüler ve toniklerden şampuan ve ağız yıkama sularına kadar sıvı olan her şeyi saklamak için iyidirler. Eğer kozmetik uzun süre parlak ışığa maruz kalacaksa, kahverengi, yeşil veya mavi cam kullanılmasını tavsiye edilir.  Koyu canı bitkilerdeki uçucu yağların korunmasına yardım...
»» devamını oku »»
Ojeyi Nasıl Hızlı Kurutabiliriz
Ojeyi Nasıl Hızlı Kurutabiliriz
Ojeyi hızlı kurutma yöntemleri - Eğer tırnaklarınıza sürdüğünüz ojenin kurumasını beklemek için yeterli zamanınız yoksa ellerinizi musluktan akan soğuk suyun altına tutabilirsiniz. Soğuk su ojenin sabitlenmesini ve kolay kurumasını sağlayacaktır. - Ojenizin çabuk kuruması için mat ojeleri tercih edebilirsiniz. Mat ojeler, diğer ojelere oranla çok daha hızlı kurumaktadır. -...
»» devamını oku »»
Bronzlaştırıcı Losyon ve Canlandırıcı Peeling
Bronzlaştırıcı Losyon ve Canlandırıcı Peeling
Bronzlaştırıcı losyon tarifi 1/2 çay bardağı kayısı yağı 2 yemek kaşığı kakao yağı 2 yemek kaşığı papatya yağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı havuç yağı Bronzlaştırıcı losyon yapımı Tüm yağlar karıştırılır. Daha önceden Peeling yapılmış cilde günde iki defa masaj yapılarak uygulanır. Cilt tarafından emilmezse fazlası peçete yardımı ile alınabilir. Bu yağlarla direk...
»» devamını oku »»
Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar
Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar
Vücut tüylerinin uzun süre çıkmaması ve bacakların daha pürüzsüz olması için evde tüy nasıl alınmalı Vücudumuzda bulunan tüylerin bir kısmı bizi oldukça zorlar. Özellikle yaz aylarında bayanların vücut tüyleri ile başı oldukça sıkıntıdadır. Sık sık alınması gereken ve bazen aldıktan sonra çıkarken batık çıkan bu tüyler, yer yer batık çıkmalarından dolayı hoş olmayan görüntü...
»» devamını oku »»
Besleyici Gece Kremi ve Bikini Çorbası Yapımı
Besleyici Gece Kremi ve Bikini Çorbası Yapımı
Besleyici Gece Kremi Yapımı 20 gr kakao yağı, katı ve beyaz halde olanlar 2 ampul E vitamini 2 çay kaşığı kabak çekirdeği yağı 1 çay kaşığı havuç yağı Besleyici gece kremi tarifi Kakao, benmari yöntemi ile eritilir. Eriyik hale geçen kakao yağının içine E vitamini, kabak çekirdeği yağı ve havuç yağı ilave edilir. Elde edilen krem kapalı bir kapta serin yerde 1 hafta...
»» devamını oku »»
Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı
Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı
Evde kozmetikleri hazırlamak için ne tür kaplar kullanılmalıdır? Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için alüminyum folyodan yapılmış huniler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, alüminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir. Ölçme Bardakları ve...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder