Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş
Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime başvurmanız gerekir.

3-4 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Üç yaşında karşılıklı kısa konuşma yapabilir, ne, nerede, neden gibi sorular sorabilir. Monolog, şarkı ve kısa tekerleme söyleyebilir. 'Yukarı banyoya çık ve sabunu getir,' gibi karmaşık cümleleri anlayabilir. Yardımla giyinip soyunabilir.

- Dokuz tuğlalı kule yapabilir, bazı renkleri ayırt eder ve 10' a kadar sayabilir. Çember ve çarpı işareti çizebilir. Çatal ve kaşıkla yemek yiyebilir. Çocuk bisikletine binebilir ve tek ayağı üstünde durabilir. Taklit oyunlarını sever.

4-5 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Dört ve beş yaş arasında hoplayıp zıplayabilir, atlayabilir, üç tekerlekli bisiklete ya da destek tekerleği olan normal bisiklete binebilir, parmak ucunda koşabilir ve tırmanabilir.

- Kalemi daha düzgünce tutabilir ve harfleri bakarak yazabilir, kare ve çöp adam çizebilir, öykü dinlemeye bayılır ve basit şakalardan hoşlanır. Konuşması dilbilgisi yönünden düzgündür ama sözcük uydurabilir.

- Başka çocuklarla oynamayı sever ve sırasını bekleyebilir. Kendi kendine giyinip soyunabilir. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman kavramlarını anlayabilir. Adını, yaşını ve adresini söyleyebilir.

- Gece yatak ıslatmaları beş yaşına kadar doğal addedilir.

5-6 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Beş yaşında mantık yürütmeye başlar ve karşılaştırma yapar ve herkesin farklı düşünebileceğini anlayabilir. Altı yaşında basit sınıflandırmalar yapabilir.

- Çevresindekilerin davranış ve seslerini taklit edebilir. Yüzme ve paten kayma gibi fiziksel etkinlikleri öğrenebilir.

- Beş yaşında yaptığı resimler daha kapsamlıdır. Altı yaşına geldiğinde resimlerini kağıdın kenarına hizalayarak daha düzgün yapabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.08.2015 05:51:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Ortanca Çocuğun Sorunları Olur mu?
Ortanca Çocuğun Sorunları Olur mu?
Ortanca çocuğun özel sorunları var mıdır? Bazı doktorlar, "ortanca çocuk sendromu" diye bir sendromdan söz ederlerse de böyle bir vakanın varlığı konusunda son derecede çekimserim. Şimdiye kadar tutarlı bir şekilde yapılmış bir vaka tasviriyle karşılaşmadım ve ortanca çocukların hiçbirinin birbirine benzemediği inancındayım. Ne var ki ortanca çocuğun, tek çocuk olduğu...
»» devamını oku »»
Çocuğun Büyükanne ve Büyükbabasıyla İlişkileri
Çocuğun Büyükanne ve Büyükbabasıyla İlişkileri
Çocuğumun büyükanne ve büyükbabalarıyle ilişki kurması, onları görmek için yolculuklar göze alacak kadar önemli midir? Hiç kuşkusuz evet. Yolculuklar çocuklar için her zaman sevindirici, heyecanlandırıcı olaylardır; hele bu yolculukta yapacağı şeyleri, göreceği değişiklikleri düşünüp uzun uzun hayaller kurarsa. Bazen bu heyecan, çocuğun sinirlerini bozup, gerekli gereksiz...
»» devamını oku »»
Çocuklara Karşı Tutarlı Olmamanın Sonuçları
Çocuklara Karşı Tutarlı Olmamanın Sonuçları
Çocuğa tutarlı olmayışım ne gibi sonuçlar doğurabilir? Çocuğunuzun davranışlarıyla ilgili tepkilerinizde tutarlı olmayışınız onun endişeli olmasına yol açacaktır. Bu endişe, çoğu zaman çok faal, bazen de aşırı faal olma şeklinde dışa vurabilir. Tutarlı olmayışınız çocuğun kendini güçsüz ve terk edilmiş hissetmesine yol açabilir. Muayene etmem için getirilen pek çok çocuğun...
»» devamını oku »»
Yeni Doğan Bebeklerin İlk Dışkıları ve İdrar Çıkışı
Yeni Doğan Bebeklerin İlk Dışkıları ve İdrar Çıkışı
Yeni doğan bebeklerde ilk dışkılar Bebek doğduğunda ilk dışkıları , mekonyum adı verilen yapışkan, yeşilimsi siyah bir madde biçiminde görülecektir. Bu durum ilk 48 saatten sonra da devam ederse sindirim sisteminde bir sorun olduğu düşünülebilir, ve hekim tarafından araştırılmalıdır. Birkaç gün içinde bebeğin dışkısı yeşilimsi siyahtan yeşilimsi kahverengiye, sonra da sarı...
»» devamını oku »»
Yeni Doğmuş Bebeğin Anneye Olan İhtiyacı
Yeni Doğmuş Bebeğin Anneye Olan İhtiyacı
Çocuğumun bana  ihtiyacı mı var? Yaşamının ilk hafta ve aylarında çocuğunuzun size, davranışlarından anlamlar çıkarmaya çalışan ve her zaman ihtiyaçlarını karşılamaya hazır annesine, ihtiyacı sonsuzdur. Sevgi, ilgi, bakım yanında, gülümseyen yüzünüz çocuğunuzun tepkilerine çevrenin cevap verdiğine inanması için gereklidir. Yaradılıştan var olan doğal biyolojik eğilimlerinize...
»» devamını oku »»
Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi
Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder