Kadınlar için BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Pratik Bebek Elbisesi Nasıl Örülür hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Pratik bebek elbisesi nasıl örülür
Uzun zamandır yeğenime elbise yapmayı düşünüyordum. Kafamda olan fikirleri aceleci olmamdan dolayı bir türlü elime dökemedim. O fikirler kafamın içinde dolanırken evdeki merserize ipten, etek örmeye karar verdim. Nasıl bir şey olacağı her zamanki gibi ördükçe ortaya çıkacaktı. On, on beş santim ördükten sonra elime alıp baktığımda, etek değil elbisenin çok daha güzel olacağı fikrine vardım. Bu vardığım fikir sonucunda da ortaya resimlerde gördüğünüz ve bir günde yapıp bitirdiğim elbise çıktı. Nasıl yaptığıma gelince.
Kolay bebek elbisesi örmek için gerekli malzemeler
1,5 çile merserize ip
Astarı için giymediğiniz penye veya astarlık kumaş
İpin kalınlığına göre tığ
Örgü bebek elbisesinin yapımı
Resimlerde gördüğünüz bebek elbisesini nasıl yaptığımı anlatacağım. Buradan yola çıkarak sizler çok daha farklı tasarımlar yapabilirsiniz.
140 zincir çekerek iki ucu birleştirdim. Üzerine aralarında ikişer boşluk bırakıp, iki zincir çekip, tığa ip dolayıp, iki seferde çıktım. Bu şekilde ilk sırayı yani kafes kısmını ve yaka başlangıcını yapmış oldum. Sonrasında bir kafesin içerisini, toplamda altı batım yaparak ve arada birer kafes bırakarak, resimde gördüğünüz modeli yaptım. Bu şekilde kol altına gelene kadar, etek örer gibi döne döne ördüm. Sonrasında kol altına gelince, iki taraftan eşit sayıda bırakıp, kalan kısımlardan dönerek örmeye devam ettim. İstediğim boya gelinceye kadar ördüm. Etek ucuna yani bitirme noktasına geldiğimde, her bir dolgunun üzerine üçer zincir çekip batarak, tırtıklı bir görünüm yaptım ve elbisenin örmesi bitmiş oldu.
Bebek elbisesine astar yapımı
Ördüğüm bebek elbisesinin astarına gelirsek. İtiraf etmem gerekir ise en zorlandığım noktalardan birisi her ne olursa olsun astar yapmaktır. Ama bunda çok zorlanmadım çünkü biraz pratik davrandım. Kullanmadığım bir penyenin üzerine ördüğüm elbiseyi yatırdım. iki taraftaki kolları içeriye doğru katladım ve ona göre astarını kestim. Ördüğüm elbisenin astarını sadece yakadan tutturmak istediğimden, kol oyuğu yapmadım. Kol altına ve göğüs kısmına gelecek olan kısımları, iki taraftan az bir açı ile içeriye doğru kestim. Kestiğim kısımları önce elimde kıvırdım, sonrasında makinede diktim. Elbisenin ön ve arkasında, iki omuz arasında kalacak olan kısmına, elimde bir sıra git ve bir sıra gel olarak diktim. Bu şekilde yaparak astar işini de bitirmiş oldum.
Astar olarak kullandığım penyenin yakasındaki bağı, ördüğüm elbisenin yakasından dolaştırıp, arkasında ve ya nasıl tercih edilirse önünde kurdele yaptım. Bu elbisenin mor askıları omuzda kalıp, örgü olan kollar, omuzdan aşağı düşecek. Ama bandı tamamen de çevirebilirsiniz, veya hiç bant kullanmadan, sırt kısmına biyeler örerek daha farklı tasarımda yapabilirsiniz. İşin özünde oldukça çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir model. Yaka kısmında istediğiniz renklerde bantlar dahi kullanarak, elbiseyi, kızınızın giyeceği çoraba, ayakkabıya veya içine giydirebileceğiniz penyesine takım da yapabilirsiniz.
Elbiseyi biraz bol ördüm ve astarını da ona göre ayarladım çünkü uzun bir süre kullanabilmesini istedim. Şu an da 1,5 yaşında olan yeğenim sanırım bu elbiseyi, oldukça uzun zaman giyebilecek. Tabi belli bir süre sonra elbise değil tişört tarzında kullanacak.
Sandaletinin de üzerindeki bantları iki yandan az bir miktar kalacak şekilde kestim. kalan kısımlara kemer deleceği ile delik açtım ve o noktalardan örerek istediğim şekli verdim. Elbisesi ile takım omasını istedim.
Yapan ve yazan: enpratikkadin