C, Ç ve D Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda C, Ç ve D Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.

CİVANPERÇEMİ: İdrar söktürücü, mide ve bağırsak gazlarını giderici ve iştah açıcıdır. Kan dolaşımını arttırarak vücuda zindelik verir. Ayrıca ağrı kesici ve spazm çözücü özelliğe sahiptir.


ÇAY: Binlerce yıllık bir bitki olan çayın yaprakları güzelleşmek içinde kullanılıyor. Yağlı bir cildiniz varsa, çaydan bir tonik olarak faydalanabilirsiniz. Gözleriniz şişse iki soğuk çay poşetini göz kapaklarınızın üstünde bekletin.Saçlarınızın eskisinden daha parlak görünmesini istiyorsanız, şampuandan sonra çayla durulayın. Farkı göreceksiniz.


ÇAM FISTIĞI: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.


ÇİLEK: Vücudu kuvvetlendiren bir meyvedir. Soğuk algınlığını önler, idrar söktürür ve vücutta biriken suyu boşaltır. Bağırsakları çalıştırır. Diyet yapanlara ve seker hastalarına tavsiye edilir. Ancak alerjik bünyelerde kızarıklık ve kasıntıya yol açabilir.


ÇİKOLATA: Stresin bir numaralı düşmanı.Kendinizi kötü hissediyorsanız hemen bir parça çikolata yiyin. Mutluluk hormonuserotonin" anında beyinde dolaşıma çıkıyor. Çikolatanın içerdiği "penilatilamin" insanı bulutlara çıkarıyor. Çikolatada, yeşil çay ve sebze-meyvelerde bulunan ' flavonoid ' adlı bol vardır. Bu madde kanı sulandırıyor,kalp hastalıkları miktarda riskini azaltıyor. Çikolata kötü kolestrolun (LDL)okside olarak damar çeperine yapışmasını engelliyor. Tıpkı aspirin gibi kanda pıhtılaşmanın önüne geçiyor. Düzenli tüketenler arasındaki ölüm olayı yemeyenlere kıyasla % 30 daha geç gerçekleşiyor. (günde 30 gr)



ÇÖREK OTU: İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.

 

DEFNE: Güzel kokulu ve iştah açıcı olmasından dolayı mutfaklarımızda, balık, et yemeklerinde ve çorbalarda lezzet verici baharat olarak kullanılır. Sindirim bozukluklarına, uykusuzluğa, romatizmaya, halsizlik gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söyleniyor.


DEREOTU: Bu bitkinin sadece yaprakları değil,tohumu da kullanılır. Yaprakları salatalara ve bazı yemeklere tat vermesi için kullanılır.Tohumu ise bazı keklere, tatlılara, salatalara konur. Mide zayıflığına ve uykusuzluğa karşı kullanılır.


DOMATES: C vitamini, lif ve foto kimyasallar bakımından oldukça zengindir. Likopin diye isimlendirilen bir antioksidan sadece domateste var. Yaşlılarda psikolojik ve fizyolojik sağlık için çok büyük önem taşır.Cilde tazelik verir, hazmı kolaylaştırır. Asitli bir sebze olması nedeni ile pişme sırasında C vitaminini korumasına yardim eder. Domates olgunlaştıkça besin değeri artar.


DONDURMA: Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa mutluluk katıyor. Dondurma yaşlanmayı önlüyor.100 gr. dondurmada ortalama : *135 mg kalsiyum *115 mg fosfor * 100 mg sodyum * 160 mg potasyum, 25 gr karbonhidrat bulunuyor. Amerika'da kişi başına 25 kg.Türkiye'de kişi başına 6 Külah tüketiliyor. Sütten daha zengin bir besin maddesidir. A,B,C,D,E vit. içerir. Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor. Beslenme uzmanları dört mevsim tüketilmesini önermektedir.


DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür.Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. Mide ve bağırsakları rahatlatır.Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:39:30
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir? Dengeli beslenme programımızın ne olduğunu söylemeden önce ne olmadığını söyleyelim isterseniz. Bu program protein, yağ ve karbonhidrat oranları yüksek ya da düşük bir beslenme tarzı değil. Beslenmenizde yapacağımız değişiklikler bir denge sağlamaya yönelik olacak. Denge derken, bu kelimeyle, özel anlamda, hormonal bir dengeyi, daha da özel konuşursak...
»» devamını oku »»
Su
Su
Suyun vücudumuza faydası nedir? Su:  Su, vücutta yağa dönüşmediği için şişmanlatması söz konusu olamaz. Yağların vücutta depolanmasını engelleme özelliği vardır. Vücuttan toksinleri atar, kabızlığı önler. Yemeklerden önce ve sonra içilmesi yapay tokluk hissi verir. Yetişkin bir bireyin günde ortalama 2-2.5 lt su tüketmesi gerekir. Suyun az tüketiminin zararları olduğu gibi...
»» devamını oku »»
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri Nelerdir? Lifli Gıdalar : Lif, sindirilmeyen ve kalorisi olmayan bir besindir. Lifli besinler kabızlığı önler, kandaki kolesterol düzeyini düşürebilir, kan şekerini denetleyebilir, sindirim kanalını olumlu etkiler, kilo vermeyi kolaylaştırır çünkü tokluk hissi verir. Ayrıca sünger görevi görerek vücudu zehirli maddelerden arındırabilir....
»» devamını oku »»
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay tuz zararlı mı? Tuz yerine geçen ürünleri kullanmak, tuzun zararlarından kurtulmanın en kolay yoludur ama tuz yerine geçen maddeler her zaman ve herkes için uygun olmayabilir. Yapay tuzların içerisindeki en önemli madde olan 'potasyum', bazı durumlarda ciddi problemler yaratabilir. Böbrek yetmezliği olanların, potasyum birikimine eğilimli sorunu bulunanların ve...
»» devamını oku »»
A vitamininin Çocuklara Faydası
A vitamininin Çocuklara Faydası
A vitamini yönünden çok zengin olan havuç ve ıspanak "Retinol" de denilen "A vitamininin sağlıklı gelişmede payı" büyük. Çünkü vücutta birçok görevi var ve eksikliği hemen belli oluyor. A vitamini ne işe yarar? - "A vitamini" geceleri daha iyi görmeyi ve retinayı koruyan hücrelerin daha iyi çalışmasını sağlar. Özellikle okula başlayan çocuklarda ortaya çıkabilecek göz...
»» devamını oku »»
Demirin Faydaları
Demirin Faydaları
Demirin vücudumuza faydası nedir? Demir: Özellikle çocuklar, hamile anneler ve yetişkin kadınlarda sıkça eksikliği görülen önemli bir mineraldir. En iyi kaynakları karaciğer, dalak, yumurta sarısı, kırmızı et, kuru üzüm ve pekmezdir. Bu besinler, demirin vücutta emilimini artırabilmek için bol limonlu salata veya taze sıkılmış portakal, greyfurt suyu gibi C vitamini ile...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder