A ve B Harfi İle Başlayan Besinler ve Faydaları

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda A ve B Harfi İle Başlayan Besinler ve Faydaları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.

ANANAS:  Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kanyollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. C Vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır.Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır, çileği çok olan bölgenin halkı uzun yaşar. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler. Kansere karşı korur, Böbrekte kum ve taş oluşmasını önler.


ANASON: Sindirim sisteminin en iyi dostudur.Çin ve Hindistan'da eskiden tip biliminde kullanılırdı. Enfeksiyona karşı koyma gücümüzü arttırır, sinirsel hücrelerin verimliliğini besler yani beyin ve omurilik işlevlerini destekler. Sindirimdeki zorluklardan doğan migrenler, bas dönmeleri, karin ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için yararlı olur.


AVOKADO: Lif, A, C, E vitamini ve bazı B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca potasyum yüklüdür. Potasyum eksikliği depresyona ve yorgunluğa yol açtığı için düzenli yenmelidir. Kalp için yararlı olan avokado ayni zamanda cildi de besler. Uzmanlar avokadoyu cildin kırışıksız olmasında önemli rol oynayan kolajenin üretimini sağlayan bir depo olarak değerlendiriyorlar.


ADA ÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir.Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları için yararlıdır. Bu uyarıcı bitki kan dolaşımını hızlandırır. Hücre yenilenmesini ve cildin elastikiyetinin artmasını sağlar. Bu bitkiyle sivilcelerinizden de kurtulabilirsiniz.


AHUDUDU:  Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.


ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.


ALOEVERA (SARISABIR): Eski yunanlılarında güzelleşmek için kullandıkları bir bitki. Yıpranmış ciltleri onarmak ve nemlendirmek için son derece yararlı. Akne sıcaktan kaynaklanan kaşıntılara karşı cildi koruyor. Yıpranmış saçları onarıyor ve nemlendiriyor.


AYRIK OTU: İdrar söktürür. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Buralardaki iltihapları da giderir.


AYVA: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler.Çarpıntıyı dindirir.


BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir. 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir(akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.


BADEM: Badem demir, kalsiyum, B1, B2 vitaminleri ve C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Uzmanlar zekasından memnun olmayan ve yüzündeki renksizlikten şikayet edenlere, sürekli bas ağrısı çekenlere badem yemelerini önermektedirler.


BAL: Yüzyıllardır soğuk algınlığı ve öksürüğün tedavisinde kullanılır. Bir tatlı kasığı kekik ile yendiğinde astıma iyi geldiği söylenir. Yatmadan önce yenecek olan bir kaşık bal rahat uyumanızı sağlar. Aynı zamanda dezenfektan ve antiseptiktir.


BALIK: Uskumru, sardalye gibi balıklar Omega 3 taşır ve hormonumsu bir madde sayılan prostaglandinleri üretir. Bu sayede beyin fonksiyonları, iyi bir görüş, öğrenme yeteneği ve koordinasyon için kaçınılmazdır. Egzama gibi rahatsızlıkların da iyileşmesinde yardımcı olur.


BİBERİYE: Dolaşım ve sinir sistemini aktif hale getirir. Yaşlı insanlarda damar sertliğine bağlı hafıza zayıflıklarında etkili olarak kullanılır. 16yy'da gut ve romatizma hastalığından acı çeken Macaristan kraliçesi Elizabeth biberiye suyu ile yaptığı banyolar sayesinde sağlığına kavuşmuştur. İyi bir uyarıcı olan biberiye saça canlılık ve parlaklık verir,saçın uzamasını hızlandırır.


BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folikasit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir.


BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili.Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan bel kemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi.


BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de,genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:38:26
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Magnezyumun Faydaları
Magnezyumun Faydaları
Magnezyumun vücudumuza faydası nedir? Magnezyum:  Kemik ve dişlerin yapısında bulunur ayrıca kasların yapısına da girer. Kas ve sinir sisteminde rol oynar. Yaşlılarda glikozun vücutta iyi tolere edilmesini sağlar. Bunun için yaşlılıkta bu mineral önemlidir. Magnezyumun en iyi kaynağı badem, fıstık, fındık gibi sert kabuklu meyveler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler...
»» devamını oku »»
Neden Süt İçmeli
Neden Süt İçmeli
Kalsiyum kaynağı süt Süt bir kalsiyum kaynağı olup 100 gr'ında 0.12 litre kalsiyum barındırır. Vücudun iskeletini oluşturan kemiklerin %99'u kalsiyum'dur. Vücuda alınan kalsiyum ile atılan kalsiyum arasındaki fark kemik oluşumunu sağlar. Bu kemik oluşumu 18-20 yaşına kadar sürer. Kalsiyum bir yandan çocuklarda kemik ve dişlerin gelişimini önemli ölçüde etkilerken diğer...
»» devamını oku »»
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri Nelerdir? Lifli Gıdalar : Lif, sindirilmeyen ve kalorisi olmayan bir besindir. Lifli besinler kabızlığı önler, kandaki kolesterol düzeyini düşürebilir, kan şekerini denetleyebilir, sindirim kanalını olumlu etkiler, kilo vermeyi kolaylaştırır çünkü tokluk hissi verir. Ayrıca sünger görevi görerek vücudu zehirli maddelerden arındırabilir....
»» devamını oku »»
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuzu nasıl kullanmalı ve vücutta iyot eksikliğinin sonuçları "Beyaz Altın" dan, "Beyaz Zehir" e... Türk milleti günlük miktarın üç katından fazla tuz tüketmektedir. Türkiye'de ölüm istatistiklerinde birinci sırada kalp-damar hastalıkları vardır. Bunun nedeni araştırıldığında karşımıza, fazla tuz tüketimi çıkar. Dünya Sağlık Örgütü, bir insanın günlük tuz ihtiyacını 5 gram...
»» devamını oku »»
Yaş ve Beslenme Düzeni
Yaş ve Beslenme Düzeni
Yaşa Göre  Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı Çocukluktan yaşlılığa kadar ki yaşam sürecinde vücut değişik evreler geçirir. Vücudun ihtiyacı da bu doğrultuda değişir. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için beslenme programınızı yaşınıza göre ayarlamanız sağlıklı bir yaşam için şarttır. Çocukluk çağında büyüme ve gelişme hızlıdır. Buna bağlı olarak bu dönemde enerji tüketimi de...
»» devamını oku »»
Diyette Metabolizma Hızı ve Etkileri
Diyette Metabolizma Hızı ve Etkileri
Metabolizma Hızının Yeme İle İlişkisi Metabolizma Hızı Nedir ve Diyete Ne Kadar Etki Eder? Halk arasında metabolizma hızı olarak bilinen 'bazal metabolizma hızı", kişinin bir günde dinlenir durumda, herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji  miktarıdır. Kısaca vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması için harcanan enerji miktarıdır....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder