Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuğa İlacını Verirken ki Davranış hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuğa ilaç verirken nasıl davranmalıyım?
İlacı mümkün olduğunca çabuk ve can acıtmadan verin. Çocuk direndiğinde ilacı zorla vermekten çekinmeyin. Bu, her ne kadar bebek ya da küçük çocuk için hoş olmayan bir şeyse de, psikolojik yönden kötü bir iz bırakması çok uzak bir ihtimaldir. Hele iş olup bittikten sonra onu hemen kucağınıza alıp severseniz. Bu arada aşı olan, burnu ya da kulağı muayene olan çocuğu kucağa alıp almama konusunda iki ayrı görüşün varlığını da belirtelim: Kucağa alınan çocuk, kendini emniyette hissedebileceği gibi, kendisine ihanet edilmiş gibi de hissedebilir. Kucağınızda olduğu halde bütün bu tatsız şeylerin yapılmasına neden engel olmuyorsunuz? Çocuk bu şekilde de düşünebilir. Her iki düşünce şeklinin de iyi ve kötü yönleri vardır ve son seçim sizindir.
Bir ilacın ağızdan alınması gerektiğinde çocuk doktorlarının neden ana babaya iyi plastik bir şırınga (tabii iğnesiz) vermediğini hep merak etmişimdir. İlaç, şırıngaya çekildikten sonra, hiçbir güçlükle karşılaşılmadan çocuğun ağzına sıkılabilir. Şüphesiz ki şırınganın ucunu çocuğun ağzına yerleştirmek, içi kötü lezzetli bir ilaçla dolu kaşığı çocuğa vermekten daha kolay olacaktır. Bu gibi ilaç verme yöntemlerine baş vurma, çocuğun sinirsel sağlığı bakımından çok olumludur.
Çocuğun Duygusal Sorunları
Yazan: Dr.Lee Salk