Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklarda göz enfeksiyonları ve iltihapları
Göz enfeksiyonu sorununun nedeni ve belirtileri tedavisi

Çocuklarda kojonktivit
Konjonktivit nedeni ve belirtileri
Konjonktiva denilen gözün en dış tabakasının iltihaplanmasıdır, iltihabın nedeni bakteriyel, viral, ya da alerjik olabilir. Kimyasal konjonktivit göze dışarıdan bir yabancı madde girdiğinde oluşur.

Göz kızarır, yanar ve sulanır; göz kapakları şişer. Görmede bir bozukluk olmaz, ama parlak ışık rahatsız edebilir. Bakteriyel konjontivitte koyu, yeşilimsi sarı renkte bir akıntı görülür. Bu, bazen göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olur, uyandığında çocuğun gözlerini açamaması rahatsız edici olabilir.

Konjonktivit tedavisi
Antibiyotikli damla ya da pomad verilir. Kaynatılıp soğutulmuş suya pamuk batırılarak göz yavaşça temizlenir. Pamuk parçalarını suda kaynatın, soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın ve temiz bir kaşıkla kaptan alıp kullanın. Eğer doktor suya tuz katılmasını önerirse tuz miktarı göz yaşından tuzlu olmayacak biçimde ayarlanır.

Her bir göz için ayrı pamuk kullanın, içten dışa doğru gözü silin. Konjonktivit bulaşıcı olduğundan temizlikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Bulaşmasını önlemek için, çocuğun el ve yüz havlusu ailenin diğer fertlerinden ayrı olmalıdır. Havlusunu ayırın.

Blefarit
Seboreık dermatit ile birlikte ya da bakteriyel enfeksiyon nedeni ile olur. Kirpiklerin göz kapağına girdiği yerde kızarma ve pul pul akma biçiminde gözlenen bir iltihaplanmadır. Göz kapaklan kaşınır ve acır; çıkarması güç olabilen pullanma görülebilir.

Blefarit tedavisi
Pul ve çapağı günde iki kez temiz pamukla temizleyin. Enfeksiyon varsa günde birkaç kez antibiyotikli pomad ile göz kapağı kenarına masaj yapabilirsiniz.

Arpacık
Gözde arpacık nedeni ve belirtileri
Çoğunlukla bir stafilokok enfeksiyonu nedeni ile oluşan, üst ya da alt göz kapağında yumuşak ve ağrılı bir şişliktir. Kirpiklerin dibinde apse oluşur. Patlamak üzere olan bir sivilce görünümündedir.

Arpacık tedavisi
Arpacık genellikte kendiliğinden patlayabilir içindeki cerahat çıkıp ağrıyı dindirebilir. Temiz, sıcak bir bez ya da pamuk parçasıyla sıcaklık uygulamak ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Antibiyotikli pomad ile o bölgeye masaj da yapılabilir ama bu tedavinin etkisi kanıtlanmamıştır.

Meibomian kisti (Şalazyon)
Mebomyan kisti nedeni ve belirtileri
Meibomian kisti her bir göz kapağında 30 adet bulunan meibomian kisti bezlerinden birinin kanalının tıkanması nedeniyle oluşan sert göz kapağı şişmesidir. Bu bezler göz kapaklarının yağlanması için ve gözün yüzeyindeki gözyaşı tabakasına katkıda bulunmak için yağlı bir madde salgılar. Şişlik, gözün yüzeyine baskı yaparak görüşü bulanıklaştırır.

Meibomian kisti (şalazyon) tedavisi
Herhangi bir tedavi yapılmadan kendi kendine düzelir, ancak devam ederse, genel ya da lokal anestezi ile alınması gerekebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.03.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı
Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı
Yüksek tansiyon kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanlar yüksek tansiyon ile kalp hastalığı arasındaki ilişkinin önemini vurguluyor ve yüksek tansiyon hastalarının etkin bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Yüksek tansiyon kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı gibi komplikasyonlara yol açması nedeniyle çağımızın "sessiz katili" olarak adlandırılıyor. Bugün...
»» devamını oku »»
Kızıl
Kızıl
Kızıl nedir ve neden olur? Kızıl, streptokokların toksini ile meydana gelen döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Hasta kişiyle yakın temas veya bakteri içeren hava damlacıklarının solunmasıyla bulaşır. Bakterinin kuluçka dönemi 3-7 gündür.  Daha çok 2-10 yaşlar arasındaki çocuklarda görülür. Ancak çocuklarda görülen diğer döküntülü hastalıklar (örn; kızamık, kızamıkçık)...
»» devamını oku »»
Akciğer Ödemi
Akciğer Ödemi
Akciğer Ödemi nedir? Akciğer dokusunda ve hava keseciklerinde (alveollerde) akut olarak sıvı toplanmasıdır.  Akciğer ödemi belirtileri - Nefes darlığı (astım kardiyale)  - Solunumda hızlanma  - Morarma  - Öksürük ve göğüste hırıltı  - Terleme  - Kalp atımında hızlanma  Akciğer Ödemi nedenleri - Miyokard infarktüsü  - Hipertansiyon  - Aort kapağı hastalıkları  - Mitral kapağı...
»» devamını oku »»
Böbrek Enfeksiyonları
Böbrek Enfeksiyonları
Böbrek Enfeksiyonları nedir? Böbrek enfeksiyonu, mikroorganizmaların vücuda girerek böbreklere ulaşması ve burada iltihaplanmaya neden olması sonucu gelişir. Akut veya kronik olabilir. Böbrek enfeksiyonu ciddi bir hastalıktır. Tedavi edilmezse kronik böbrek yetmezliği gelişebilir. Ayrıca enfeksiyon etkeni kana karışarak, kanın zehirlenmesine ve ölüme yol açabilir.  Böbrek...
»» devamını oku »»
Besin Zehirlenmesi, Belirtileri ve Tedavisi
Besin Zehirlenmesi, Belirtileri ve Tedavisi
Besin Zehirlenmesi nedir? Virüs, bakteri veya kimyasal madde bulaşmış gıdaların yenmesinden sonra meydana gelen zehirlenmedir. Hafif bir sindirim sistemi rahatsızlığına ve vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Hafif zehirlenmeler, birkaç saat veya en kötü durumda 1-2 gün sürer. Fakat bazı besin zehirlenmeleri -botulizm ve kimyasal zehirlenme- çok şiddetlidir ve kişinin...
»» devamını oku »»
Arpacık
Arpacık
Arpacık nedir? Göz kapağı yağ bezlerinin iltihabı.  Arpacığın Belirtileri Nelerdir? - Arpacık bölgesinde şişlik ve kızarıklık vardır.  - Birkaç gün sonra da kızarıklığın ortasında sarı bir nokta belirir ve boşalma olur.  - İç arpacık genellikle boşalmaz ve şalazyona dönüşür.  - Arpacık bölgesine basıldığında ağrı çok şiddetlenir.  - Şişlik bazen bütün kapağa yayılabilir....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder