Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklar İçin Evde ve Banyoda Güvenlik Önlemleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklar için ev içinde güvenlik
Oturma odasında çekilip devrilebilecek eşyaları gözden geçirin, bunlar hafif sehpa ya da sandalye de olabilir ve sivri mobilya köşelerine koruyucular koyun. Ortada herhangi bir elektrik teli varsa kaldırın ya da bağlayın, küçük süs eşyalarını ulaşılamayacak yere koyun. Boğulmayı önlemek için perde kordonlarını ortadan kaldırın. Şöminenin önüne duvara monteli bir koruyucu yaptırtın, ve tırmanabileceği koltukları pencere önünden uzaklaştırın. Zehirli ev bitkilerini evden çıkartın.
Eğer ana kucağı ya da araba koltuğu kullanıyorsanız, her zaman döşemeye koyun, yerden yüksekte bir yere koymayın. Kolayca yuvarlanıp yere düşebileceği için, bebeği hiçbir zaman koltuğa ya da kanepeye yatırmayın. Bebeğiniz uyurken hareket ediyorsa, sıcak gelmemesi için ve soluk almasını engellememesi için tüm yastıkları yattığı yerden kaldırın. Serüvenci bebeklerin içlerine girmemesi için dolap kapaklarını kapalı ve kilitli tutun.
Eğer evde hayvan besliyorsanız, hayvanlarınızı yatak odasına girip bebeğin üstünde uyumaması için eğitin ve izleyin. Hayvanlarınıza sık sık parazit kontrolü yaptırın ve çocuğunuza hayvanın yemek tasına ve uyku sepetine dokunmaması gerektiğini öğretin.
Çocuklar için banyoda alınması gereken güvenlik önlemleri
Banyoda şu önlemleri almalısınız:
- Bebeği hiçbir zaman banyoda yalnız bırakmayın; 8 cm derinliğinde bir suda bile boğulabilir.
- İlaç, aseton ve diğer zehirli maddeleri kapalı bir dolaba koyun.
- Çocuğunuz tehlikeli bir madde yuttuğu zaman acil olarak ne yapılacağını öğrenin.
- Su ısıtıcısı varsa üstündeki termostatı kontrol edin. 48 C'den daha sıcak bir su bebeği haşlayabilir.
- Banyo kapısındaki kilit dışarıdan da açılabilir biçimde olmalıdır, değilse yaptırın.