Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Yirmi dört saat nasıl beslenmeli
Sabah kalkınca aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içiniz. Mide sorununuz varsa, suyun içine 10 damla limon ilave edin. Bu, içtiğiniz suyun yapısını alkaliye döndürecektir. Alkali su, vücutta biriken serbest radikalleri nötralize eder (toksin atar). Uyandıktan en geç 30 dakika sonra kahvaltı masasına oturunuz. Vücut uzun süre aç kaldığında, ilk aldığı besini yağ olarak depolamaya başlar.

Sabah kahvaltısında ne yemeli
Sabah kahvaltısı için örnek menü
- 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 yumurta 1 adet domates, 1 adet salatalık, 2 adet yeşil biber, 2 adet yeşil zeytin, 1 yemek kaşığı lor peyniri.

Alternatif menü
- 1 tam yumurta ve 1 yumurta akı, 1 /4 bağ dereotu, 1/2 havuç, 1/2 kabak, rendelenecek. Bu malzemeler karıştırılıp 1 tatlı kaşığı sıvı yağda omlet yapılacak. Yanında 1 dilim tam buğday ekmeği ve domates, salatalık.

Ara öğünde neler yenmeli
Mutlaka ara öğün tüketmelisiniz. Uzun süreli açlık, vücudu kilo vermekte zorlar ve yağ yakımını azaltır. Ara öğün tercihleriniz neler olmalı?

 Ara öğün için örnek menü
- 1 fincan sütlü şekersiz kahve. 2 kuru kayısı, 2 ceviz

Ara öğün için alternatif menü
- 1/2 paket yulaflı bisküvi, 1 bardak yeşil çay

Öğlen ne yenmeli
Öğle yemeğinden 20 dakika önce bir adet meyve tüketiniz. Örneğin bir adet yeşil elma yemeniz durumunda vücut mide aktivitesini artıracak ve sindirimi kolaylaşacaktır. Öğle öğünlerine özen göstermelisiniz. Öğün aralarının çok uzun süreli olmaması gerekmektedir.

Öğlen yemeği için örnek menü
- 1 kase kremasız çorba, sebze yemeği, bezelye, havuç, patates olmayacak, 1 kase yoğurt veya cacık ve dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğle yemeği için alternatif menü
- Izgara veya sote tavuk, dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğleden sonra akşam yemeğine kadar uzun bir süre vardır. Bu yüzden iki defa ara öğün tüketmek daha uygun olur. Böylece gün içinde kan şekeri düşmemiş olur ve akşam da daha az yemek yemenizi sağlar.

Öğle yemeğinden sonra ara öğünde ne yenmeli
Öğleden sonraki ara öğün için örnek menü
1. ara: 
1 su bardağı light veya az yağlı süt, yoğurt, ayran

2. ara: 
1/2 paket diyet bisküvi veya 1- 2 adet grisini, çoğunlukla yumurtalı hamurdan yapılan çubuk.

Akşam yemeğinizi saat 19.00, en geç 20.00' de yemelisiniz. Çünkü vücut saat 22.00 itibariyle metabolizma hızını düşürür. Yani geç saatle yediğiniz yemekler vücut tarafından parçalanmaz ve yağ olarak depo edilir. Akşam yemeğine başlamadan 10 dakika önce 1 adet yeşil elma yerseniz, sindirim kolaylaşacaktır.

Akşam yemeğinde ne yenmeli
Akşam yemeği için örnek menü
- Sebze yemeği, salata, yoğurt, cacık.1 dilim tam buğday ekmeği.

Akşam yemeği için alternatif menü
- Izgara/buğulama balık ya da tavuk, salata. 

Alternatif menü
- Kremasız çorba, bol yeşillikli salata, 3 adet grisini. (galeta çubukları)

Gece ne yenmeli
Akşam yemeğinden sonra eğer acıkırsanız:

Gece yemeği için örnek menü
- 1 adet domates ve 1 yemek kaşığı lor peyniri, üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Gece yemek için alternatif menü
- 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 elma, rende ya da doğranmış şekilde, bol miktarda tarçın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
3.07.2015 07:11:07
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Vitaminlerin Anlamları, Faydaları, Nerede Bulunurlar ve Eksikliklerinde Neler Olur?
Vitaminlerin Anlamları, Faydaları, Nerede Bulunurlar ve Eksikliklerinde Neler Olur?
A VİTAMİNİ A vitamini nerede bulunur: Süt, tereyağı, beyaz peynir, ciğer, balık, yumurta, yeşil sebze, havuç. A vitamini neye yarar: Gözlere, cilde, büyümeye ve gelişmeye yarar. A vitamini eksikse ne olur: Kuru ve Pürüzlü Cilt, gece körlüğü ve körlük.  B-1 VİTAMİNİ B-1 vitamini nerede bulunur: Bira mayasında, tahıl, et, un, patates. B-1 vitamini neye yarar: Sinir dokusunun...
»» devamını oku »»
Şekerin Zararları ve Etiket İsimleri
Şekerin Zararları ve Etiket İsimleri
Şekerin etiket isimleri ve fazla şekerin vücuda zararları Kandaki şekerin fazlası derinin esnekliğini yitirmesine ve kırışıklıkların oluşmasına yol açabilir. Şekerin bunca zararının yanı sıra cilde olan zararı da çok büyüktür. Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırır ve pankreas aşırı insülin salgılar. Buna "metabolik sendrom" denir. İnsülin, şekeri regüle...
»» devamını oku »»
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuzu nasıl kullanmalı ve vücutta iyot eksikliğinin sonuçları "Beyaz Altın" dan, "Beyaz Zehir" e... Türk milleti günlük miktarın üç katından fazla tuz tüketmektedir. Türkiye'de ölüm istatistiklerinde birinci sırada kalp-damar hastalıkları vardır. Bunun nedeni araştırıldığında karşımıza, fazla tuz tüketimi çıkar. Dünya Sağlık Örgütü, bir insanın günlük tuz ihtiyacını 5 gram...
»» devamını oku »»
Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli
Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli
Yirmi dört saat nasıl beslenmeli Sabah kalkınca aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içiniz. Mide sorununuz varsa , suyun içine 10 damla limon ilave edin. Bu, içtiğiniz suyun yapısını alkaliye döndürecektir. Alkali su, vücutta biriken serbest radikalleri nötralize eder (toksin atar). Uyandıktan en geç 30 dakika sonra kahvaltı masasına...
»» devamını oku »»
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri Nelerdir? Lifli Gıdalar : Lif, sindirilmeyen ve kalorisi olmayan bir besindir. Lifli besinler kabızlığı önler, kandaki kolesterol düzeyini düşürebilir, kan şekerini denetleyebilir, sindirim kanalını olumlu etkiler, kilo vermeyi kolaylaştırır çünkü tokluk hissi verir. Ayrıca sünger görevi görerek vücudu zehirli maddelerden arındırabilir....
»» devamını oku »»
Geçici Şişmanlığın Tedavisi
Geçici Şişmanlığın Tedavisi
Geçici şişmanlığın tedavisini biliyor musunuz? Pek çok kadın adet  (pediod)  devresinden birkaç gün önce başlayan şişkinlikten şikayetçidir. Bazı kadınlar adet başlangıcından önceki 3-7 gün içinde 1 ile 5 arasında kilo alır. Bu fazlalık yağ değildir, bedenin su toplamasıdır ve adet bitince gider. Adet hazırlıkları içindeki bedende çeşitli hormon faaliyetleri olur, salgı...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder