Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Küçük balıkların dışının kıtır, içinin haşlanmış gibi olması için ne yapmalı
- Kıtır kıtır kızarmış bir istavritin tadına doyum olmaz... Ama bazıları onu yumuşak sevebilir. İşte istavrit ve onun gibi "küçük balıkları yumuşacık kızartma"nın pratik bir yöntemi. Balığı önce una bulayın, sonra da kuyruğundan tutup bir kase soğuk suya daldırıp çıkarın ve hemen kızgın yağa atın. Kabuğu bir kılıf gibi sertleşecek, içinden tıpkı buharda pişmiş gibi nefis bir et çıkacaktır.

Fırında pişecek etin yumuşak ve lezzetli olması
- Izgara et, en iyi kömür ateşinde olur, ama fırında yapıldığı zaman kurumaması için bazı ufak ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.

1- Fırını önceden çok yüksek derecede ısıtın.
2- Fırın ızgarasını, etleri koymadan önce yağlayın.
3- Etleri fırına koyup 1-2 dakika sonra ısıyı düşürün.

Çünkü yüksek ısıda etin üzerindeki protein sertleşir ve içindeki öz suyunun akmasını önler. Böylece etiniz hem yumuşak olur, hem de besin değerini yitirmez. Isıyı düşürmenin nedeni, etin üzerini yakmadan, içini yavaş pişirmek içindir.


Haşlama yapılacak sebzeler ve yumurta için püf noktalar
Haşlama en kolay pişirme yöntemlerindendir. Ama nasıl ki her etin yahnisi yenmezse, her ürünün haşlaması da aynı şekilde yapılmaz.

Haşlamalar da püf noktalar
Yumurtayı haşlarken çatlamaması için ne yapmalı
- Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı sayılabilir. Ama yumurtaları buzdolabından 15-20 dakika önce çıkarmayı unutmayın, aksi halde kaynar suda çatlama risklerini artırırsınız.

Yeşil sebzelerin haşlanırken rengini kaybetmemesi için ne yapmalı
- Yeşil sebzelerin haşlandıktan sonra o güzelim renklerini kaybetmemeleri için size iki yol önerebiliriz. Birincisi, sebzeleri su kaynadıktan sonra tencereye atmak, tencerenin kapağını 1-2 dakika açık bırakıp sonra kapatmak ikinci yol ise, sebzeleri 1-2 dakika kızgın yağda çevirip sonra kaynar suda haşlamak.

Haşlanan pancarın rengini koruması için ne yapmalı
- Haşlanmış pancarın renginin kıpkırmızı olması için ufak bir hileye başvurmanız gerekir. Haşlama suyuna bir bardak sirke katmak gibi.

Ayva reçelinin daha kırmızı olması için ne yapmalı
- Ayva reçelinin renginin kırmızı olması için de bir hilemiz var. Ayvanın çekirdeklerinden birazını temiz bir tülbente sarıp, tencerede ayvalarla birlikte kaynatın...

Sütlü tatlıların daha lezzetli olması için
- Sütlü tatlılara vanilyanın çok yakıştığı bilinen bir gerçektir. Vanilya kokusunun daha iyi hissedilmesi için size bir sır verelim. Vanilyayı tatlınızın içine önceden değil, ateşten İndirir indirmez katın.

Haşlanan pancarın kolay soyulması
- Pancarları haşladığınız ama hemen kullanmayacaksınız. Siz gene de kabuğunu sıcak sıcak soyun, aksi halde soymanız güçleşir.

Haşlanan sebzelerde maydanozun etkisi
- Haşlanmış sebzelere mayonez katarak nefis bir ordövr hazırlayacaksınız. Siz siz olun, aceleniz bile varsa, sebzeler henüz sıcakken mayonezi içine katmayın, çünkü bozulabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.03.2015 15:37:28
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu
Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu
Köftelerin daha lezzetli olması için ne yapmalı? - Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız şu yolu deneyiniz: Köfte içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır. - Ekmek kullanmak istemediğiniz zaman veya...
»» devamını oku »»
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı ile yemekler nasıl daha lezzetli olur? Zeytinyağlı yemekler çok tuz kaldırmaz. Onun için diğer yemeklere oranla daha az tuz koymalısınız. Zeytinyağlılara pişerken biraz şeker katmak esastır. Zeytinyağlı dolmalar yapılırken, pirinç, fıstık ve baharatla kavrulduktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatıp 5-10 dakika bekleyin. Böylece demlenen pirincin içine baharat...
»» devamını oku »»
Mutfakta Pratik Ölçü Brimleri
Mutfakta Pratik Ölçü Brimleri
Mutfakta pratik çözümler -  İyi yemek pişirmenin sırlarından biri de doğru malzemeyi doğru miktarda kullanmaktır. Siz de doğru ölçüm yapmak için, piyasada satılan hazır ölçü kaplarından alabilir ya da evinizdeki kaplardan sürekli kullanacağınız bir ölçü seti oluşturabilirsiniz. - Ölçüm tablosunda tüm su bardağı ve kaşık ölçüleri silme olarak verilmiştir. Silme, bardağı ve...
»» devamını oku »»
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek karıştırırken neye dikkat etmeli? Yemekleri karıştırırken hangi kaşıkla olursa olsun karıştırırız. Oysa, karıştırmamamız gerekir. Bunun için en iyisi tahta veya plastik kaşıklardır. Çünkü, metal kaşıklar, bazı yemekler için kimyasal tepki göstereceğinden renkleri bozulur, piştikleri zamanki renklerini kaybederler.
»» devamını oku »»
Enginar Lekesi ve Kararmaması İçin Ne Yapmalı
Enginar Lekesi ve Kararmaması İçin Ne Yapmalı
Enginar lekesini elden çıkartmanın ve kararmasını önlemenin pratik yolları İçinde bol miktarda demir, fosfor, A ve R gurubu vitaminleri cildimizi korur, sinirleri yatıştırır. Sofranızda sık sık bulundurmanızı önerdiğimiz bu sebzeyi pişirmeden önce bir çorba kaşığı sirke veya limon suyu katacağınız soğuk suyun içinde bir saat bekletin. Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz....
»» devamını oku »»
Isılar ve Sıcaklıkların Saptanması
Isılar ve Sıcaklıkların Saptanması
Fırın ısının ve sıcaklığının derecesini anlamanın pratik yolları Hafif ısınmış fırın nasıl anlaşılır: Isının 100-140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt konulduğunda, kağıdın 5 dakikada hafif bir sarımtırak renk almasıyla anlaşılır. Orta derecede ısınmış fırın nasıl anlaşılır: 150- 180 derece arasındaki fırın orta ısıya sahiptir. Fırına konan kağıt 5 dakika içinde...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder