P'den Z'ye Besinlerin Faydaları Nelerdir?

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda P'den Z'ye Besinlerin Faydaları Nelerdir? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
PAPATYA:
Her derde deva bir bitki. Tahriş olmuş, temizliğe ve ferahlamaya ihtiyacı olan ciltler için ideal. Kurutulmuş papatyalardan hazırlanmış bir losyonla gözlerinize yapacağınız kompres şişkinliğini alıyor.

PATATES:
Çiğ olarak cilt ülserlerine ve kesiklere iyi gelir. Bas ağrısına karsı rendelenmiş ya da halka halka doğranmış patatesi şakaklarınıza koyun. Kaynatılmış kabukları tansiyonu düşürür. Mide ülseri, kabızlık ve hazımsızlık sorunlarında da suyundan faydalanılır.

PIRASA:
Pırasada B vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum gibi mineraller bulunur. En büyük özelliği tok tutmasıdır. Özellikle diyet yapanlara önerilir. Kansızlık, romatizma, gut ve damar hastalıklarına karşı doğal ilaçtır. Cildi güzelleştirir, kani temizler ve toksinlerden arındırır, bağırsakları yumuşatır.

PORTAKAL:
C ve B Vitamini açısından zengin olan portakal, insana dinamizm veriyor. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlar. Bacaklardaki varisi, vücuttaki direnci arttırır. Grip ve nezleyi de portakal geçirir. Suyu şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su katılır ve içilir. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Portakal reçeli ise karaciğeri çalıştırır.

REZENE:
Genellikle sakinleştirici, gaz ve sancı giderici özelliktedir. Süt veren annelerde sütü arttırır. İdrar söktürür yaprakları yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.

ROKA:
Yaprakları kani temizler ve kan dolaşımını düzenler. Vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğundan vücudun direncini arttırır. Yaprakları ve tohumu öksürüğü keser, iştah açar.

SALATALIK:
Salatalığı zaten birçok kadın cilt bakımı için kullanıyor. Hassas ciltlerde meydana gelen kaşıntıyı, pullanmayı ve gerginliği ortadan kaldırıyor. Cilde yoğun bir şekilde nem vererek, günlük nem ihtiyacını karşılıyor. Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler, kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili. Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de düşürüyor.

SARIMSAK:
Halk arasında doğal ilaç olarak bilinir. Çiçek köklü sebzelerden biri olan sarımsak, hücrelerin yaşaması için gerekli olan özler içerir. Sarımsak doğadaki en güçlü panzehirlerden biridir. Günümüzde bağırsak parazitleri tedavisinde kullanılıyor. Ayni zamanda hipertansiyona karşı da etkili koruma sağlıyor. Uzmanlara göre çok sarımsak yemek tehlikeli olabilir. Aşırı doz anemi, astım gibi hastalıklara yol açabilir. Doğrusu ise günde bir iki diştir.

SİRKE:
Sirke ateşi düşürür. Sistit ve gut enfeksiyonlarını tedavi etmekte yararlı olabilir. Tuzla karıştırılarak içildiği zaman sistemi zehirden arındırır. Bal ile birlikte alındığında yüksek tansiyona, mide ülserine, bağırsak enfeksiyonlarına ve uykusuzluğa iyi gelir.

SOĞAN:
Antiseptik, toksin atici, idrar söktürücü, kan dolaşımını düzenleyici, nefes açıcı, kolesterol, seker ve tansiyon düşürücü özellikler sahiptir. Soğan, mide şişkinliklerini rahatlatır ve kabızlığı önler. Ari ve böcek sokmalarında bir dilim soğan acıyı alır. Soğan suyu yanıklara, kesiklere, hayvan ısırıklarına faydalı olur. Suyunun günde iki kere sürülmesi siğillerin kaybolmasına yardımcı olabilir.

SU:
Her ne kadar bazılarımız "su bile içsem yarıyor" dese de, su vücuttaki Biyokimyasal maddeleri dengelediği için toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylece vücut zararlı maddelerden temizlenir. Uzmanlara göre beynimizin %80'i sudur. Su eksikliği beynimizdeki mineral yoğunluğunu ve kullanımını da sınırlar. Günde en az bir buçuk litre su içmek gerekiyor.

TUZ:
Vücudumuzdaki tuz oranı doğrudan doğruya hayati fonksiyonlarımıza yansır. Tuz oranının düşük olması bedensel ve zihinsel verimi düşüreceği gibi fazla olması da kan dolaşımını, özellikle beyindeki kan dolaşımını bozar. Tuzu dikkatli kullanın. (yemeklerde olabildiğinde, işlenmemiş tuz kullanınız )

ÜZÜM:
Kırmızı ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar. Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. Gıda şekli anne sütüne benzer Üzümdeki bol demir kan yapar. Yüz ve boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dk. sonra yıkanırsa cilde dirilik verir.

YER ELMASI:
Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır. Kabızlığı giderir.

YOĞURT:
A,B,E vitaminleri, mineral tuzlar, kalsiyum, fosfor, magnezyum içerir. Her gün 125 gr yoğurt tüketmek hazımsızlık, mide ve bağırsak hastalıklarını önler. Cildi pürüzsüzleştirir, saçlara parlaklık verir. Süt sekerini laktik aside dönüştürdüğünden kalorisi düşüktür. Bundan dolayı beslenme uzmanları diyet yapan kişilere yoğurdu öneriyorlar.

ZEYTİN:
Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI:
Basta E olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi rahatsızlıklarında ve gastritin giderilmesinde etkisi vardır. Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Bu vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların yaslanmasını geciktirmede etkilidir. Cildi besler, saçları korur. İçerdiği linolenik asit sayesinde yağsız inek sütüne katıldığında (bir kaç damla) anne sütünden kesilmiş bebekler(dört buçuk aydan sonra) için ideal doğal besin olduğu söylenir. Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biri de kalp, damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:42:30
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Şekerin Zararları ve Etiket İsimleri
Şekerin Zararları ve Etiket İsimleri
Şekerin etiket isimleri ve fazla şekerin vücuda zararları Kandaki şekerin fazlası derinin esnekliğini yitirmesine ve kırışıklıkların oluşmasına yol açabilir. Şekerin bunca zararının yanı sıra cilde olan zararı da çok büyüktür. Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırır ve pankreas aşırı insülin salgılar. Buna "metabolik sendrom" denir. İnsülin, şekeri regüle...
»» devamını oku »»
Ekmek ve Unlu Gıdalar
Ekmek ve Unlu Gıdalar
Ekmek ve unlu gıdaların vücudumuza faydaları: Ekmek ve unlu gıdalar:   Bu grup temel enerji kaynağımızı oluşturur. Örneğin ekmek, makarna, şehriye, pirinç, bulgur, kuskus, börekler, un ve irmikten yapılan tatlılar sayılabilir. Aşırı miktarda karbonhidrat alımından kaçınılmalıdır. Unlu gıdaların tüketimi dikkatli yapılmalıdır. Fazla tüketim sonucu alınan karbonhidrat vücutta...
»» devamını oku »»
Kalsiyumun Faydaları ve Beslenmede ki Önemi
Kalsiyumun Faydaları ve Beslenmede ki Önemi
Kalsiyumun vücudumuza faydası ve beslenmedeki önemi: Kalsiyum: En iyi kalsiyum kaynağı süt ve türevleri, pekmez, susam, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru    baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir. Balık, kılçığı ile yenildiğinde kalsiyumdan zengin bir kaynaktır. Beslenmede kalsiyumun önemi: Kemik sertliği maksimum derecesine, ergenlik döneminde erişir. Bu yüzden ergenlik...
»» devamını oku »»
E, F ve G Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir.
E, F ve G Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir.
ELMA:   Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır. EBEGÜMECİ:   Göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları...
»» devamını oku »»
A ve B Harfi İle Başlayan Besinler ve Faydaları
A ve B Harfi İle Başlayan Besinler ve Faydaları
ANANAS:   Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kanyollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. C Vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır.Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır, çileği çok olan bölgenin halkı uzun yaşar. Yüksek...
»» devamını oku »»
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir? Dengeli beslenme programımızın ne olduğunu söylemeden önce ne olmadığını söyleyelim isterseniz. Bu program protein, yağ ve karbonhidrat oranları yüksek ya da düşük bir beslenme tarzı değil. Beslenmenizde yapacağımız değişiklikler bir denge sağlamaya yönelik olacak. Denge derken, bu kelimeyle, özel anlamda, hormonal bir dengeyi, daha da özel konuşursak...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder