Emzik Seçimi

Kadınlar için Emzirme ve Diş Çıkartma bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Emzik Seçimi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Emzirme ve Diş Çıkartma kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Doğru emzik nasıl seçilir?

Bebeğinizin emziğin vereceği huzura gerçekten gereksinme duyduğunu anladığınızda, emzik seçimine önem verin ve birçok farklı tipte emziği denemeye hazır olun.

Yeni doğmuş bir bebeğin ağzı, bir çoğunkinden daha küçüktür; ama böyle de olsa, bebeklerin çoğu, aşağı yukarı emziklerle aynı büyüklükte olan standart bir biberon memesine ağızlarını uydurabilirler; dolayısıyla, emziğin boyutlarından çok, üstünde durulması gereken, arkasındaki plastik ağızlık bölümüdür.

Yeni doğan bebeğinizin burnunu tıkamaması için, emziğin arkasındaki plastik ağızlık bölümünün küçük olması gerekir. Ama bebeklik dönemini aşmış çocuğunuz için emzik alacaksanız, arkasındaki ağızlık bölümünün, olduğu gibi ağzına sokamayacağı, dolayısıyla da boğulmasına yol açamayacağı kadar büyük olmasına dikkat edin.

"Ortodontik" diye nitelendirilen emziklerin meme başları yassıdır; buna karşılık daha alışılmış çeşitlerin, başları yuvarlaktır. Ortodontik çeşitlerin diş etleri ve dişler için daha iyi olduğu ileri sürülmekle birlikte, bebeğinizin hangisini seçeceğini görmek için her ikisini de denemeniz daha doğru olur. Plastik ağızlığın biçimi, bebeğinizin değil, sizin seçiminize bağlıdır; bununla birlikte, hangisini seçerseniz seçin, havasızlıktan boğulmaya yol açmaması için, üstünde havalandırma delikleri bulunmasına dikkat edin.

Günümüzde emziklerin ağızlıkları çok çeşitli renklerde yapıldığından, geleneksel "erkeklere mavi, kızlara pembe" formülü gibi sınırlandırmalar karşısında kalmazsınız. Fiyatlar ucuzdan çok pahalıya kadar değişir; ama unutmayın, daha pahalısı mutlaka daha iyi olanı demek değildir. Söz gelimi takırtılı sesler çıkaran fantezi süslemeler olan bir emzik almak, hiç de iyi bir fikir değildir. 

Emzik alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Bütün emzikler onaylanmış güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. Etiketinde standartları açıkça belirtilmeyen emzikleri sakın almayın. 

Emziğin ağızlığında havalandırma delikleri bulunması, bebeğin burnunun tıkalı olması ya da daha büyük bir çocuğun bütünüyle ağzına alması durumunda son derece önemlidir. Emzikleri biraz olsun yıpranmaları durumunda bile, atın. 

Emzikler, çok küçük bebeklerin boyunlarına asılmamalıdır: Boğazlarına dolanarak boğulmalarına yol açabilirler.

Emzik nasıl kullanılmalı:
Emziğin nerede, nasıl ve ne zaman kullanılacağı konusunda çok kesin kurallar yoktur. Bebeğinizin zevkine bağlı olduğundan, ne zaman isterse o zaman kullanın. Ama bazı temel noktalara uymayı da ihmal etmeyin. Yeni doğmuş bebeğinizin emziğinin, tıpkı biberon memeleri gibi, mikroptan arındırılması gerekir. Biberonların mikroptan arındırılmasında yararlanmış olduğunuz yöntemleri, emziklerde de izleyin. Bebeğiniz parmaklarını ve başka nesneleri sık sık ağzına soktuğu yaşa geldiğinde, artık emzikleri mikroptan arındırmaya gerek kalmaz. Ama kuşkusuz, emziği yere düşünce, mutlaka iyice yıkadıktan sonra yeniden verin.

Kullanılmayan emzikleri hep aynı kabın içinde tutmak, hem temiz kalmalarını sağlar, hem de bebeğiniz yaygarayı bastığında, "emziğini nereye koşmuştum?" diye dört bir yana koşuşturmaktan sizi kurtarır. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.05.2014 22:34:06
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme
Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme
Memeden süt nasıl boşaltılır Eğer bebeğiniz özel bakım ünitesindeyse, göğüsleriniz aşırı derecede şişmişse, birkaç saatliğine dışarıya çıkmanız gerektiğinde bir başkası bebeği besleyecekse, ya da işe gitmek zorunda olup sütü bir süre saklamak istiyorsanız sütünüzü boşaltmak isteyebilirsiniz. Boşaltılan süt steril bir kap içinde buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda üç ay...
»» devamını oku »»
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirme Sağlık uzmanları siz ve bebeğiniz için önemli yararları olan emzirmeyi şiddetle önermektedir. Anne sütü bebeğin gelişimi için gerekli olan proteini, yağları ve karbonhidratları doğru miktarlarda içerir. Anne sütü aynı zamanda bebeği mide hastalıklarından, öksürük ve soğuk algınlığından, ve böbrek ve kulak enfeksiyonlarından koruyan antikorlar içerir. Emzirilen...
»» devamını oku »»
Diş Kaşıma Oyuncakları
Diş Kaşıma Oyuncakları
Bebekler için diş kaşıma oyuncakları Eczanelerde çocuğun geveleyerek, kemirerek diş etlerini rahatlatmasını sağlayan çeşitli biçimlerde diş kaşıyıcıları satılmaktadır. Pürüzsüz malzemelerden yapılmış bu kaşıyıcılar, bebeği rahatlatırken, biçimleriyle de onu bir oyuncak gibi eğlendirebilir. Aslında bir değil, birkaç farklı diş kaşıyıcı satın alıp, bebeğe değiştirerek vermeniz...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Diş çıkartan bebeklerde ne gibi sıkıntılar olur? Bebeğin birinci yılındaki birçok rahatsızlığının ve küçük çocuğun huysuzluklarının, gece uykularının bozulmasının suçu, çoğunlukla dişlere yüklenir. Bebeklerde "ishal, burun akması, mide bulantısı, iştahsızlık, ateş yükselmesi, nedeni açıklanamayan ağlamalar, gece uyanmaları ve genel huysuzluktan" hep dişler sorumlu tutulur....
»» devamını oku »»
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı  dişler ve sorunlar Erken diş bakımının bazı basit kuralları:   *Emziğini şurup ya da bala batırmayın  *Onu memeden ya da biberondan kesmeye, tatlı değil, lezzetli besinlerle başlayın  *İlk birkaç dişi çıkar çıkmaz, diş temizliğine başlayın  *İki yaşından başlayarak ona diş fırçası kullanmayı öğretin  *Üç yaşından başlayarak, düzenli aralıklarla diş doktoruna kontrole...
»» devamını oku »»
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma "Diş çıkarma sıkıntıları" öylesine yaygın kullanılan bir terimdir ki, bütün bebeklerin bu sıkıntıları geçirdikleri düşünülebilir. Oysa çoğunlukla, diş çıkarmaya bağlanan sıkıntılar, başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Doktorlar hep, diş çıkarmanın hafif bir sızı ve huzursuzluktan başka bir etkiye yol açmadığını söylerler; ama annelerin çoğu, bebeklerinin diş...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder