Zeytinyağı Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Zeytinyağı Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Zeytinyağı lekesi nasıl çıkar?
İpekli kumaşlardaki zeytinyağı lekesini bayat ekmekle ovmak, mükemmel bir usuldür. Lekenin kolayca kaybolduğunu göreceksiniz. Diğer kumaşlardaki zeytinyağı lekesini çıkarmak için de, leke henüz yaşken üzerine talk pudrası döküp kuruduktan sonra fırçalamalıdır. Ayrıca lekenin üzerine kurutma kağıdı koyup sıcak ütü ile ütülemek de lekenin çıkmasını sağlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
25.04.2015 18:13:49
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Ütünün Altına Yapışan Kola Nasıl Çıkar
Ütünün Altına Yapışan Kola Nasıl Çıkar
Ütünün altına yapışan kolayı çıkartmanın püf noktası Ev hanımı evde ütü yaparken bazen can sıkıcı durumlarla karşılaşabilir. Can sıkan durumlardan biri de kolalı çamaşırı ütülerken ortaya çıkar. Eğer ütü yaparken kolalı çamaşırın kolası ütünün altına yapışırsa hiç canınızı sıkmayın. Biraz sofra tuzu. Kolayı ütünün altından çıkarmanın bir yolu vardır. Bunun için bir kağıda...
»» devamını oku »»
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Kıyafetlerden ot lekesini çıkartmanın püf noktası Kıyafetlerinizde sık sık ot lekelerine raslayabilirsiniz. Bu lekelerin çıkması için lekeli yerleri 50 gram nişadır ruhu (amonyak), 5 gram oksijenli su ve 50 gram da su karışımıyla ıslatın ve bir süre sonra soğuk suyla çalkalayın.
»» devamını oku »»
Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar
Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar
Çaydanlığın kirecini evde nasıl çözersiniz? Kireçlenen çaydanlıkları eski haline getirmek için, üç ayrı öneri: - Çaydanlığın yarısına su, yarısına sirke koyarak kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirip, sabaha kadar bekletin. - İçine su koyarak, yaklaşık bir gün, buzdolabında bekletin. Kireç soğuktan etkilenip kabaracaktır. - En iyisi, daha çaydanlığınız kireç...
»» devamını oku »»
Evde Mercimek Filizi Yetiştirme
Evde Mercimek Filizi Yetiştirme
Evde salatalara koymak için yeşil mercimek filizi yetiştirme Biz küçükken okulda pamuk arasında mercimek, nohut, fasulye filizi yapmamız istenirdi. Hala bu var mı bilmiyorum ama, bu zamanda artık bunu yapmak çok daha kolay. Pamuğun arasına koyduğumuz baklagilleri, her gün kök salmış mı diye kontrol eder, ufacık bir yeşerme de mutlu olurduk. Bir an aklıma evde o günlerim...
»» devamını oku »»
Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası
Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası
Çay lekesini çıkartmanın püf noktası Çayla lekelenen bir kumaşı temizlemenin en iyi yolu , hiç vakit geçirmeden üzerine kaynar su dökmektir. Bazı kaynaklar limon kolonyasının da çay lekesini çıkarmada yararlı olacağını kaydediyor. Hemen temizlenmeyen çay lekelerini çıkarmak da zordur. Ama leke olur olmaz hemen ılık suyla yıkanır ve durulanırsa lekeden eser kalmaz.
»» devamını oku »»
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar temizliği nasıl yapılır Duvarların isini yok etmek , temizlemek için ılık suyu yarım kahve fincanı amonyak, yarım bardak sirke yarım bardak da çamaşır suyu katın. Duvarları bu karışımla ve sünger yahut top haline getirdiğiniz eski naylon çoraplarla silin, sonra kurulayın. Duvarlara deterjan sürmeyin.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder