Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.

Çay lekesini çıkartmanın püf noktası

Çayla lekelenen bir kumaşı temizlemenin en iyi yolu, hiç vakit geçirmeden üzerine kaynar su dökmektir. Bazı kaynaklar limon kolonyasının da çay lekesini çıkarmada yararlı olacağını kaydediyor. Hemen temizlenmeyen çay lekelerini çıkarmak da zordur. Ama leke olur olmaz hemen ılık suyla yıkanır ve durulanırsa lekeden eser kalmaz.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
20.03.2015 10:06:03
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
İpeklileri Temizlemenin Pratik Yolu
İpeklileri Temizlemenin Pratik Yolu
İpekli kumaş ve kıyafetler nasıl temizlenmeli? İpekli giysilerinizi kirletip de ilk kez temizleyeceğiniz zaman bu işi evinizde yapmayın. İlk temizliğini kuru temizleyici de yaptırın. Böylece kumaş yerleşmiş olur. Daha sonraki temizlikleri evinizde yapabilirsiniz, ipeklileri soğuk suyla yıkayın. Suyun içine de toz sabun ilave edin. Durularken de suya birkaç damla beyaz üzüm...
»» devamını oku »»
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek kutusunu temizlemenin pratik yolu Ekmek kutusunun temizliği de büyük önem taşır. Bu nedenle ekmek kutunuzu haftada bir kere yüzde 10 oranında sirkeli suyla silmeyi ihmal etmeyin ve  bunu alışkanlık haline getirmemelisiniz. Aksi halde ekmeğiniz daha çabuk küflenir. Küflü ekmek diyare yapabileceği için yemeyin.
»» devamını oku »»
Sivrisinek Sokmasına Pratik Çözüm
Sivrisinek Sokmasına Pratik Çözüm
Sivrisinek sokmasına karşı ne yapılır Sağlık açısından sayısız yararları olan maydanozun sivrisinek sokmalarına karşı birebir geldiğini de biliyor muydunuz? Sineğin soktuğu yeri birkaç maydanoz yaprağı ile ovarsanız kaşıntı ve kızarıklığı gidermiş olursunuz.
»» devamını oku »»
Küf Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolu
Küf Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolu
Küf lekesi nasıl çıkar? Küf lekesini , hafif ıslattıktan sonra, üzerine tuzlu limon karışımı sürüp, güneşte bekleterek çıkarabilirsiniz. Derilerde ise küf lekesi su, ispirto, ve bir süngerin yardımı ile çıkarılabilir.
»» devamını oku »»
Tahta Kaşıkların Kararmaması
Tahta Kaşıkların Kararmaması
Evdeki tahta kaşıkların kararmalarını nasıl engelleriz. - Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar renklerini çabucak kaybeder, kahverengine dönüşürler. Bunu uzun süreli kullanımlarda önlemek pek mümkün olmasa da bir takım önlemler ile, tahta kaşıklarda ki kararmalar geciktirilebilir. Tahta kaşıklarda ki kararmayı bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız: - Tahta kaşıkları, duru...
»» devamını oku »»
Pırlanta Temizlemenin Püf Noktaları
Pırlanta Temizlemenin Püf Noktaları
Pırlantalar nasıl temizlenir Pırlantalı yüzüğünüzün de arada bir temizlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Yüzüğü birkaç dakika alkole batırın ve bir güderi parçasıyla kurulayın. Montürün iç kısmını da bir diş fırçasıyla temizleyin. Yüzüğün altından olan kısmını, ıslak talaşla ovarak parlatabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder