Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çamaşırlarda oluşan pas lekeleri nasıl çıkar?
Çamaşırlarınızda pas lekesi gördüğünüzde çıkmaz diye üzülmeyin. İlk yapacağınız, iş, tuza bastırılmış bir dilim limon ile lekeyi ovmaktır. Ovduktan sonra kuruyan yer yıkandığında lekenin hiç bir iz bırakmadan çıktığını göreceksiniz.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.03.2015 16:18:05
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon tavalar nasıl temizlenmeli Teflon adı verilen yapışmaz tavalar ve tencereleri temizlemek için sakın kazımayın, telle ovalamayın, zira çizilir ve bozulur. Tavaya karbonat ve sirke kattığınız suyu koyun, 10-15 dakika kaynatın, sonra yumuşak bir bezle yıkayın. Teflon eşyayı ateşten alınca soğuk yere koymayın, tahta yahut kuru beze oturtun.
»» devamını oku »»
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar temizliği nasıl yapılır Duvarların isini yok etmek , temizlemek için ılık suyu yarım kahve fincanı amonyak, yarım bardak sirke yarım bardak da çamaşır suyu katın. Duvarları bu karışımla ve sünger yahut top haline getirdiğiniz eski naylon çoraplarla silin, sonra kurulayın. Duvarlara deterjan sürmeyin.
»» devamını oku »»
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar kağıdının üzerinde kalan izler nasıl çıkar? Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini, silmeye kalkışmayın. Normal, temiz bir silgiyle silerek kurtulabilirsiniz bunlardan. Yağlı izleri ise, daha başka bir yöntemle çıkarabilirsiniz. Üzerine kurutma kağıdı tuttuktan sonra, bunun da üzerinden sıcak ütüyle geçersiniz, lekeler kaybolur.
»» devamını oku »»
Perdeleriniz Nasıl Beyazlar
Perdeleriniz Nasıl Beyazlar
Perdelerin temizliği nasıl yapılmalı? Naylon tül perdelerinizi soğuk su ve sabunla veya deterjanla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Ama kadife yada ipekli saten ve bunun gibi olan pahalı kumaştan yapılanları temizleyiciye verip kuru temizleme yaptırmakla fayda vardır. Temizletme parasına tamah edip evde yıkamaya kalkarsanız, berbat edip yeni perde yaptırmak zorunda bile...
»» devamını oku »»
Her İşin Bir Kolayı Var
Her İşin Bir Kolayı Var
Sodayı soğuk ve limonlu sevenler Dilediğiniz miktarda limon suyunu bir buzdolabı poşetine doldurup (buzluk poşeti de olabilir) ağzını iyice bağlayın. Buzlukta dondurun. Sodaya istediğiniz miktarda limonsuyu buzlarından ilave edip soğuk soğuk içebilirsiniz. Plastik şişelerden huniler Aniden bir huniye ihtiyacınız oldu, ağzı dar bir şişeye su doldurmanız gerekiyor ve huni...
»» devamını oku »»
Sebzelerin Korunması ve Saklanması
Sebzelerin Korunması ve Saklanması
Dereotunu saklamak için: Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz. Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin. Domatesin kabuklarını kolay soyma; Püf noktası:...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder