Mezenterik Adenit, Bağırsak Düğümlenmesi ve Apandisit

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Mezenterik Adenit, Bağırsak Düğümlenmesi ve Apandisit hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Karın ağrısının çeşitleri
Apandisit
Apandisit ağrısının belirtileri
Önce çocuğun karnının sağ alt köşesinde ağrı olur. Yemek yemez, hafif ateş ve kusma görülür. Kör bağırsağın bulunduğu yerde duyarlılık olur, bastırıldığında acır. Baskı birden kaldırılırsa acı artar. Çocuğa karnını şişirmesi ve sonra içine çekmesi söylenir ve yüzündeki acı ifadesi gözlemlenir.

Apandisit ağrısının tedavisi
Kör bağırsak, patlayıp iltihap kanına yayılmadan önce alınmalıdır, yoksa peritonite neden olur. Apandektomi denilen küçük bir ameliyat yapılır. Bir ya da iki gün hastanede kalır. Bir hafta okula gidemez. Birkaç hafta spor yapamaz.

Kolik belirtileri
Hem anne sütü ile beslenen hem de biberonla beslenen bebekleri etkiler. Bebek genellikle akşamları sancıyla kıvranır. Onun dışında sağlığı iyidir. Dizlerini karnına çeker, sürekli ağlar. Yalnızca dik tutularak gezdirildiğinde saatler sonra rahatlayabilir.

Reçeteye ilaç yazılsa bile yararı olmayabilir. Ağır vakalarda biberonla beslenen bebeğe laktozsuz bir mama verilir, emziren anne süt içmemelidir. Bu tür bir değişiklik için mutlaka hekime danışılmalıdır. Kolik genellikle üç-dört ay sonra kendiliğinden geçer.

Bağırsak düğümlenmesi belirtileri
Bebekte kusma, çığlıkla ağlama, dizleri karına çekme gözlemlenir. Ağlarken yüzünün kızarması dışında solgun görünür. Kriz aralarında normal ve sakindir. Başlangıçta dışkı normalken, ilerledikçe bezine kanlı mukus gelebilir.

Tanıyı kesinleştirmek için karın röntgeni ya da ultrason filmi çekilir. Bebek ağır hasta ise acil ameliyat gerekir. Hafif vakalarda özel bir X ışını tekniğiyle bağırsağı güçlendirecek baskı uygulanır. Bazı çocukların bağırsağını düzeltmek ya da o bölümü almak için ameliyat gerekebilir.

Mezenterik adenit belirtileri
Çocukta baş ağrısı, boyunda beze, 38°C'nin üstünde ateş gibi üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri görülür. Genellikle kusma olmaz. Ağrı şiddetli değildir ve karnın orta bölümü ağrır.

Tedavisi yoktur, Lenf bezlerinin iltihabı azaldıkça ağrı hafifler.

Meckel divertikülü belirtileri
Akut karın ağrısı görülen ender bir hastalıktır. Akut apandisittekine benzer belirtiler gösterir. Tek farkı ağrının sağda değil, sol alt karın bölgesinde olmasıdır.

Tanı koymak için bazı özel işlemler yapılır. Tıkanan yeri almak üzere apandektomiye benzer bir ameliyat yapılır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
10.04.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Böbrek Enfeksiyonları
Böbrek Enfeksiyonları
Böbrek Enfeksiyonları nedir? Böbrek enfeksiyonu, mikroorganizmaların vücuda girerek böbreklere ulaşması ve burada iltihaplanmaya neden olması sonucu gelişir. Akut veya kronik olabilir. Böbrek enfeksiyonu ciddi bir hastalıktır. Tedavi edilmezse kronik böbrek yetmezliği gelişebilir. Ayrıca enfeksiyon etkeni kana karışarak, kanın zehirlenmesine ve ölüme yol açabilir.  Böbrek...
»» devamını oku »»
Görme Azalması
Görme Azalması
Görme Azalması ( Ambliyopi, Amoroz, Görme kaybı ) nedir? Muayenede normal bulunan bir gözün görme keskinliğinin azalmasıdır.  BELİRTİ ve BULGULAR  - Toksik ambliyopide hastalar görmenin bulanıklığından yakınırlar. Zayıf ışıkta yakınma çok azalır  - Santral görme alanı kusurları saptanır  - Daha ağır vakalarda (metil alkol, arsenik, kurşun, nitrobenzol zehirlenmeleri) hızlı...
»» devamını oku »»
Kızıl
Kızıl
Kızıl nedir ve neden olur? Kızıl, streptokokların toksini ile meydana gelen döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Hasta kişiyle yakın temas veya bakteri içeren hava damlacıklarının solunmasıyla bulaşır. Bakterinin kuluçka dönemi 3-7 gündür.  Daha çok 2-10 yaşlar arasındaki çocuklarda görülür. Ancak çocuklarda görülen diğer döküntülü hastalıklar (örn; kızamık, kızamıkçık)...
»» devamını oku »»
Kızamıkçık
Kızamıkçık
Kızamıkçık nedir? Kızamıkçık virüsü ile meydana gelen akut, döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Hasta kişiyle yakın temas veya hava damlacıkları yoluyla bulaşır. Virüsün kuluçka dönemi 14-21 gündür. Döküntü başlamadan önceki 10 gün ile döküntü başladıktan sonraki 15 gün bulaşıcı dönemdir. Bir kez geçirildiğinde hayat boyu bağışıklık bırakır. Kızamıkçık özellikle gebelerde...
»» devamını oku »»
Buerger Hastalığı
Buerger Hastalığı
Buerger Hastalığı ( Tromboanjiitis Obliterans) nedir? Orta ve küçük çaptaki bacak atardamarlarında iltihabi bir hastalıktır. Daha çok 40 yaşın altındaki erkeklerde görülür.  Buerger Hastalığı nedenleri? - Genellikle aşırı sigara kullanan hastalardır.  - Birlikte diyabet veya lipid metabolizma bozukluklarının bulunabilir.  Buerger Hastalığı belirtileri nelerdir?   - Tipik...
»» devamını oku »»
Böbrek Yetmezliği
Böbrek Yetmezliği
Böbrek Yetmezliği nedir? Böbrek fonksiyonlarının durmasıdır.  Böbrek yetmezliği belirtileri - İdrarda yapımında azalma / durma  - Bulantı, kusma, diyare  - Konvülziyon  - Bilinç bulanıklığı ve koma  - Günler veya haftalar sonra idrarda artma  Böbrek yetmezliği nedenleri - Böbrek üzerinde toksik etki yapan maddeler (karbon tetraklorür, amino-glikozidler, cıva, arsenik...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder