Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklarda göz enfeksiyonları ve iltihapları
Göz enfeksiyonu sorununun nedeni ve belirtileri tedavisi

Çocuklarda kojonktivit
Konjonktivit nedeni ve belirtileri
Konjonktiva denilen gözün en dış tabakasının iltihaplanmasıdır, iltihabın nedeni bakteriyel, viral, ya da alerjik olabilir. Kimyasal konjonktivit göze dışarıdan bir yabancı madde girdiğinde oluşur.

Göz kızarır, yanar ve sulanır; göz kapakları şişer. Görmede bir bozukluk olmaz, ama parlak ışık rahatsız edebilir. Bakteriyel konjontivitte koyu, yeşilimsi sarı renkte bir akıntı görülür. Bu, bazen göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olur, uyandığında çocuğun gözlerini açamaması rahatsız edici olabilir.

Konjonktivit tedavisi
Antibiyotikli damla ya da pomad verilir. Kaynatılıp soğutulmuş suya pamuk batırılarak göz yavaşça temizlenir. Pamuk parçalarını suda kaynatın, soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın ve temiz bir kaşıkla kaptan alıp kullanın. Eğer doktor suya tuz katılmasını önerirse tuz miktarı göz yaşından tuzlu olmayacak biçimde ayarlanır.

Her bir göz için ayrı pamuk kullanın, içten dışa doğru gözü silin. Konjonktivit bulaşıcı olduğundan temizlikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Bulaşmasını önlemek için, çocuğun el ve yüz havlusu ailenin diğer fertlerinden ayrı olmalıdır. Havlusunu ayırın.

Blefarit
Seboreık dermatit ile birlikte ya da bakteriyel enfeksiyon nedeni ile olur. Kirpiklerin göz kapağına girdiği yerde kızarma ve pul pul akma biçiminde gözlenen bir iltihaplanmadır. Göz kapaklan kaşınır ve acır; çıkarması güç olabilen pullanma görülebilir.

Blefarit tedavisi
Pul ve çapağı günde iki kez temiz pamukla temizleyin. Enfeksiyon varsa günde birkaç kez antibiyotikli pomad ile göz kapağı kenarına masaj yapabilirsiniz.

Arpacık
Gözde arpacık nedeni ve belirtileri
Çoğunlukla bir stafilokok enfeksiyonu nedeni ile oluşan, üst ya da alt göz kapağında yumuşak ve ağrılı bir şişliktir. Kirpiklerin dibinde apse oluşur. Patlamak üzere olan bir sivilce görünümündedir.

Arpacık tedavisi
Arpacık genellikte kendiliğinden patlayabilir içindeki cerahat çıkıp ağrıyı dindirebilir. Temiz, sıcak bir bez ya da pamuk parçasıyla sıcaklık uygulamak ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Antibiyotikli pomad ile o bölgeye masaj da yapılabilir ama bu tedavinin etkisi kanıtlanmamıştır.

Meibomian kisti (Şalazyon)
Mebomyan kisti nedeni ve belirtileri
Meibomian kisti her bir göz kapağında 30 adet bulunan meibomian kisti bezlerinden birinin kanalının tıkanması nedeniyle oluşan sert göz kapağı şişmesidir. Bu bezler göz kapaklarının yağlanması için ve gözün yüzeyindeki gözyaşı tabakasına katkıda bulunmak için yağlı bir madde salgılar. Şişlik, gözün yüzeyine baskı yaparak görüşü bulanıklaştırır.

Meibomian kisti (şalazyon) tedavisi
Herhangi bir tedavi yapılmadan kendi kendine düzelir, ancak devam ederse, genel ya da lokal anestezi ile alınması gerekebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.03.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Amfizem
Amfizem
Amfizem nedir? Akciğer alveolleri arasındaki septumların yırtılması sonucu, alveollerin birbirleriyle birleşerek gaz alışverişi olmayan büyük hava boşlukları oluşturmasıdır.  Amfizem belirtileri nelerdir? - Nefes darlığı  - Öksürük ve balgam çıkarma  - Göğüs ön-arka çapında genişleme (fıçı göğüs)  - Morarma  Amfizem nedenleri - Alfa-I-antitripsin eksikliği  - Kronik bronşit...
»» devamını oku »»
Vitaminler ve Eksiklikleri
Vitaminler ve Eksiklikleri
Vitamin eksikliği nedir? A vitamini (Retinol) İnce barsaklarda ve karaciğerde betakaroten maddesinin A vitaminine dönüşümü ile oluşan ve karaciğerde depolanan bir alkoldür.  A vitamini eksikliğinde görülen rahatsızlıklar :  - Gece körlüğü  - Deride kuruluk  - Gözlerde kuruluk  - Enfeksiyonlara eğilim  Günlük ihtiyaç: 5000 IU/gün  A vitamini nelerde bulunur?  Havuç, domates,...
»» devamını oku »»
Boğmaca
Boğmaca
Boğmaca nedir? Çoğunlukla 2 yaşından küçük çocuklarda görülen ve öksürük nöbetleri ile seyreden bir solunum yolları enfeksiyonudur. Çok bulaşıcı bir hastalıktır. Tedavi edilmezse akciğer hasarına ve sık tekrar eden bronşit ataklarına yol açar. Yeni doğan bebeklerde ise beyin hasarına, hatta ölüme neden olabilir. Genellikle küçük çocuklarda görülür.  Boğmacanın belirtileri be...
»» devamını oku »»
Atriyal Fibrilasyon
Atriyal Fibrilasyon
Atriyal Fibrilasyon nedir? Atriyumların dakikada 400-600 kez titreşmesidir. Nabız dakika sayısı 80-180 arasındadır ve düzensizdir.  Atriyal Fibrilasyon nedenleri   - Areriyosklerotik kalp hastalığı  - Mitral stenozu  - Tireotoksikoz  - Hipertansiyon  - Konstriktif perikardit  - Karbonmonoksit zehirlenmesi  - Aşırı çay, kahve, alkol alınması  Atriyal Fibrilasyon belirtileri...
»» devamını oku »»
Aşılar
Aşılar
Aşı nedir ve ne için yapılır? Aşılamanın amacı, enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korumak için bağışıklık sistemine yardımcı olmaktır. Sonuçta vücut, söz konusu enfeksiyona karşı bağışıklık kazanır. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye, enfeksiyon etkeninin antijeni verilir ve vücutta antikor yapımı uyarılır. Pasif bağışıklık sağlamak için ise; kişiye, doğrudan antikor...
»» devamını oku »»
Sindirim Sistemi, Bağırsaklar, Karaciğer ve Pankreas
Sindirim Sistemi, Bağırsaklar, Karaciğer ve Pankreas
Sindirim sistemi nasıl çalışır? "Sindirim sistemi" temel olarak ağızdan başlayan ve makatta sona eren çok uzun bir borudur. Bu borunun parçaları, ilgili organlarla birlikte, özel birtakım işlevlere sahiptir. Yiyecekler bu borunun içinden geçerken sindirim salgılarıyla karışarak karmaşık moleküllerden basit biçimlere dönüşürler ve tüm beden işlevleri için gereken enerjiyi...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder