Şarap Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Şarap Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Elbiseye dökülen şarap nasıl çıkar?
Halı veya bazı giysilerin üzerindeki kırmızı şarap lekelerini beyaz şarapla silerek çıkarabilirsiniz. Ama eğer o an beyaz şarabınız yoksa lekenin üzerine bol tuz serpiştirin ve soğuk suyla durulayın.

Elinizin altında hiç bir şey olmadığında şarabın döküldüğü yeri hiç bekletmeden hemen suya tutarak şarabı olduğunca kıyafetinizden arındırmaya çalışın. Özellikle pamuklu kumaşlar, boyayan şeyleri çok çabuk emer ve sonrasında arındırması zorlaşabilir. Sentetik tarzı kumaşlar bu konuda daha kolay temizlenir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
10.04.2015 20:38:48
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Örtüye Dökülen Yağı Çıkartmanın Pratik Yolu
Örtüye Dökülen Yağı Çıkartmanın Pratik Yolu
Örtüye dökülen yağ nasıl çıkar Yağ şişesini masa örtüsüne dökerseniz sakın telaşlanmayın. Hemen birkaç gazete kağıdı alıp, örtünün altına ve üstüne yayın. Ve kağıtların arasında kalan örtüyü katlayıp bir kenara koyun. Birkaç gün sonra, gazete kağıtlarının yağı iyice emdiğini gördüğünüzde örtüyü her zamanki yönteminizle yıkayabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Limon Kokusu
Limon Kokusu
Limonun farklı farklı kullanımı - Bulaşık makinalarımız da bazen yıkama sonrası istemedeğimiz, hoş olmayan kokular alabiliriz. Bunun sebepleri genelde ya uzun süre beklemeleri ya da içerisinde yumurta, balık gibi yoğun koku yapan kalıntıların olmasıdır. Hazır satılan birçok güzel kokular var, ancak evimizde hepimizin sürekli tükettiği limon gibi kıymetli ve hoş kokusu olan...
»» devamını oku »»
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar kağıdının üzerinde kalan izler nasıl çıkar? Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini, silmeye kalkışmayın. Normal, temiz bir silgiyle silerek kurtulabilirsiniz bunlardan. Yağlı izleri ise, daha başka bir yöntemle çıkarabilirsiniz. Üzerine kurutma kağıdı tuttuktan sonra, bunun da üzerinden sıcak ütüyle geçersiniz, lekeler kaybolur.
»» devamını oku »»
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek kutusunu temizlemenin pratik yolu Ekmek kutusunun temizliği de büyük önem taşır. Bu nedenle ekmek kutunuzu haftada bir kere yüzde 10 oranında sirkeli suyla silmeyi ihmal etmeyin ve  bunu alışkanlık haline getirmemelisiniz. Aksi halde ekmeğiniz daha çabuk küflenir. Küflü ekmek diyare yapabileceği için yemeyin.
»» devamını oku »»
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmanın yolu Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.
»» devamını oku »»
Mutfaktaki Karıncalar ile Mücadele
Mutfaktaki Karıncalar ile Mücadele
Mutfaktaki karıncalardan nasıl kurtulunur Bahar mevsiminin gelmesi ile evlerde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi karıncalardır. Minik minik bedenleri ile istemediğimiz yerlerde karşımıza çıkarlar. Karıncalar ile mücadelenin bir çok yolu vardır ancak en basit ve pratik yöntemler her zaman evde elimizin altında bulunan malzemeler ile çözümler üretmektir. Karıncaların...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder