Bisiklet Sürüş Emniyeti

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bisiklet Sürüş Emniyeti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bisiklet Sürüş Emniyeti

Bisiklet, pratik bir ulaşım aracı olmanın yanında son yıllarda giderek yaygınlaşan yararlı bir spor dalı. Ancak her ulaşım aracında olduğu gibi bisiklet kullanırken de sürüş emniyeti yönünden dikkat edilmesi gereken noktalar var. 

Araç ve Ekipman
Bisiklete binmeden önce aşağıdaki parçaları kontrol etmeyi unutmayın: 

Frenler: Frenlerin sağlam tutup tutmadığını ve fren kablolarını ve balataları kontrol edin. 

Lastikler: Lastiklerin siboblarını, hava basıncını ve aşınma durumuna gözden geçirin. 

Sele ve didon: Sele ve didonu anatomik olarak en rahat edeceğiniz şekilde ayarlayın. 

Genel kontrol: Viteslerin, zincir, pedalların ve krank milinin çalışmasına ve yağ durumlarına bakın. Bütün vidaların ve contaların yerinde ve sıkılı durumda olmasına dikkat gösterin. 

Koruyucu başlık bir bisikletçinin en önemli koruyucu ekipmanıdır. Bisiklet kazalarındaki yaralanmaların %75 kadarı beyin travmasıdır. Bisiklet kazalarındaki ölümlerin %80 kadarı 15 yaşından küçük çocuklarda meydana gelmektedir. Bisiklet kullanırken koruyucu başlık takılması, kafa travması ve beyin hasarı riskini 7-8 kat azaltmaktadır. 

Bisiklet kullananlar genellikle başka araçlarında bulunduğu ana yollarda gitmektedir. Bu nedenle bisiklet tehlikeli bir spor sayılmalı ve emniyetli sürüş kuralları her zaman akılda tutulmalıdır: 

Bisiklet sürerken bir araç kullandığınızı unutmayın ve bütün trafik kurallarına uyun. 

Dikkatli olun. Motorlu taşıt sürücüleri dikkatlerini büyük araçlar üzerinde yoğunlaştırdığından bisiklet sürücülerini gözden kaçırabilmektedir. Araç sürücülerinin sizi görmediğini varsayarak davranın. Çevremizdeki taşıtların hızına ve yönüne dikkat edin. 

Önünüze bakın. Bisiklet sürücüler kendilerine arkadan çarpılmasından korkarlar ama kazaların çoğu bisiklet ve arabaların birbirinin yoluna çıktığı kavşaklarda meydana gelmektedir. 

Gözlerinizle yolu ve yol kenarını tarayın, olası tehlikeleri erken saptayın ve emniyetinizi sağlayacak manevralar yapın. 

Görülmeyi sağlayın. Açık renkli ve refletörlü giysiler giyin, bisikletinize ışık ve reflektörler takın. Alacakaranlıkta,sisli havalarda ve gece farlarınızı yakın. 

Sağ şeritten gidin ama yolun kenarına çok yaklaşmayın. Sağdan giderken biraz solda kalmanız, sizi trafiğe dahil eder ama daha emniyetlidir. 

Engellere ve kaygan yüzeylere dikkat. Yoldaki çukurlardan ve tümseklereden her zaman kaçamayacağınıza göre bunların üzerinden emniyetli bir biçimde geçmeyi öğrenin. 

Kapılara çarpmayın. Bir aracın açılan kapısından yeterince uzak kalmaya dikkat edin. Başkaları tarafından görülmeyi beklemeyin. Yaklaşmakta olduğunuz ve duran her aracın yanından geçerken araçtan birinin inmek üzere olup olmadığına dikkat edin. 

Sola dönüşlerde dikkatli olun. Bisikletçiler genellikle sola dönerken ya da önlerinde sola dönen araçlar tarafında kazaya uğramaktadır. Bu nedenle sola dönüşlerde dikkatli olun. 

Bisiklet ve Sağlığınız
Bisiklete binmeden önce ısınma ve gerinme hareketleri performansınızı artıracaktır. 

Bisiklet sürmenin vücuda faydaları nelerdir? 
Bağışıklık sistemini aktive eder 

Kan akımını güçlendirir 

İyi kolesterolü yükseltir 

Yüksek tansiyonu düşürür 

Kemik yoğunluğunu artırır 

Nörolojik fonksiyonu iyileştirir 

Kalp krizi riskini azaltır
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
6.12.2014 07:25:03
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Uyku Düzeni ve Vücuda Faydaları
Uyku Düzeni ve Vücuda Faydaları
Uyku, uykusuzluk ve vücutta oluşan etkiler Uyuyan güzel aslında çok da doğru bir tabirdir. Düzenli ve derin uykuda hormonlar dengelenir ve cilt kendini yeniler. Uykusuz kalmış kişilerin gözlerinin altında mor halkalar, yüzünde çizgiler oluşur, cilt rengini kaybeder ve kurur. Cilt her gün ölü deri hücrelerinin bir kısmını atar. Uyku sırasında yükselen büyüme hormonu salımı ve...
»» devamını oku »»
Geçmişte Yapılan Hatalar
Geçmişte Yapılan Hatalar
Aynı hataları tekrarlamak doğru mu? Geçmişte yaptığınız hatalar , bugüne tecrübe olacaktır, önemli olan bunu değerlendirip aynı hataya tekrar düşmemektir. Ah ben bunu nasıl yaptım, keşke böyle yapmasaydın gibi kendinizi suçlayıcı yiyip bitirmeler yerine o zaman şartlarım bunu gerektiriyordu her halde öyle yaptım. Ama bir kez daha bunu tekrarlamam diyerek düşünmekte yarar...
»» devamını oku »»
Anne Sütü Arttıran ve Uyku Düzenleyen Çay
Anne Sütü Arttıran ve Uyku Düzenleyen Çay
Anne sütünü arttırmak için 1/2 adet ayva 4-5 adet hurma 2-3 adet kayısı 1/2 litre su Anne sütünü arttıran içecek yapımı Meyveler küçük parçalara ayrılır ve yarım litre suda 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra gün içerisinde içilir. Tokluk Hissi Veren ve Yağ Yakan Çay 1 dal tarçın 1 kase civanperçemi 1/2 kase atkuyruğu bitkisi 1 kase ada çayı 1/2 litre kaynar su Tokluk...
»» devamını oku »»
Besin Zehirlenmeleri
Besin Zehirlenmeleri
Besin zehirlenmeleri ve nedenleri Eğer etinizi aş pişmiş, tavuğu da pişmeden kızartılmış şekilde yemekten hoşlanıyorsanız yaz aylarında dikkatli olmanız gerekecek çünkü yeterince pişmemiş ette besin zehirlenmesine yol açan, bulantı, ishal, halsizlik gibi belirtilere neden olan salmonella bakterilerinin bulunması ihtimali bir hayli yüksek. Araştırmacılara göre sıcak hava...
»» devamını oku »»
Yürüyüş ve Sağlığınız
Yürüyüş ve Sağlığınız
Yürüyüşün vücudumuza faydası nedir? Vücudun en doğal egzersizi olan yürüyüş, günümüzde popüler bir spor durumuna gelmiştir. Milyonlarca kişi bugün form tutmak için yürürler. Yürüyüş özel donanım ve ders gerektirmeyen, güvenli, basit ve ücretsiz bir egzersizdir. Araştırmalar düzenli ve enerjik yürüyüşün fizyolojik ve psikolojik değeri olduğunu göstermektedir.  Yürüyüş kalbi,...
»» devamını oku »»
Tıbbi Yanlış İnanışlar
Tıbbi Yanlış İnanışlar
Tıbbi Yanlış İnanışlar ve Doğruları Her duyduğunuza inanmamalısınız! Bir kase acı biber sosu alın. İçine soğan ve peynir koyun. Aile stresi, geçim darlığı ve yüksek dozda endişeyle karıştırın. İşte ülsere davetiye çıkaran mükemmel bir yemek tarifi. Gerçekten öyle mi acaba?  Hayat tarzı ve hastalık arasındaki bağlantılar genel olarak bilinen, basit yanlış inanışlardır.  İşte...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder