Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Sırt ağrılarından kurtulmak için nelere dikkat etmeli?

Sırt ağrısını tanımayan yok gibidir. Kimi zaman belimizde kimi zaman da boynumuzdaki şiddetli ağrılar bizi birkaç gün rahatsız eder. Ancak bazen ağrılar daha uzun sürer ve kronikleşirse günlük yaşantımız dayanılmaz bir duruma gelir. Yapılan araştırmalar, sırt ağrılarının günlük yaşantımızda duruşumuza dikkat etmemekten, omurgamıza aşırı yüklenmekten, yanlış oturma ve yatış pozisyonlarından kaynaklandığını gösteriyor. Sırt ağrılarının yeterince hareket etmemekten ileri gelen bir uygarlık hastalığı olduğu da söylenebilir. Endüstrileşmiş ülkelerde sırt ağrıları, işe devamsızlık nedenleri arasında erkeklerde ilk, kadınlarda ikinci sırada yer alıyor. Sırt ağrılarından kurtulmak istiyorsanız günlük yaşantınızda dikkat etmeniz gereken noktalar var: 

Kadınlar özellikle ev işleri sırasında hatalı duruşlar yapar. Örneğin elektrik süpürgesiyle halıyı temizlerken öne doğru eğilir ve kamburlarını çıkartarak halıyı süpürürler. Oysa süpürgeyi kullanırken omurganın dik olmasına özen göstermek gerekir.

En ideal yürüyüş biçimi göğüsün ileride, karnın içeride omuzların geride olduğu yürüyüş biçimdir. Ancak insanlar genellikle bunun tam tersini uygular, yani omuzları çökük yürürler. Bu da omurganın deforme olmasına yol açar.

Okulda iş yerinde, yazı yazarken iki büklüm oluruz. Kafamızı öne doğru eğerek yanlış bir oturma pozisyonunda kalırız. Oysa masa başında iş yaparken sırtımızın dik olmasına özen göstermeliyiz. Bunun için oturuş şeklimize, sandalyenin yüksekliğine, masanın konumuna dikkat etmelisiniz.

Çoğu insan yastıksız yatamaz. Uzmanlara göre sırt için en iyi olan yatış şekli, yastıksız yatmaktır. Ayrıca yatak düz ve sert olmalıdır. Bisiklet sırt ağrılarına neden olabilir. Çünkü nedense binici öne doğru eğilip kamburunu çıkarır. Oysa bisiklete binerken de sırtın düz olmasına ve dik durulmasına dikkat edilmelidir. Eğer doğru binilirse bisiklet vücudun tüm kasları için mükemmel bir egzersiz sağlar.

Dış fırçalarken veya aynada makyaj yaparken öne doğru eğilerek kamburunu çıkarmak da sırt ağrılarına neden olur. Öne doğru eğilmek gerekse bile sırtın dik ve düz olmasına özen gösterilmelidir.

Sırtınızın düz olması, omurganın düz olması ve yanlış yüklenmelerden korunması anlamına gelir. Koltukta TV izlerken değişik biçimlere girmek, vücudun öne doğru kaydırılarak dengesiz bir oturuş tarzına geçilmesi, omurların bozulmasına ve aşırı yük altında kalmasına yol açar. Bazen stres, kronik sırt ağrılarının nedeni olabilir. Kişiyi sıkan durumlar ve ruhsal çatışmalarda sırt ağrıları görülebilir veya bu yakınmalar stresin etkisiyle artabilir. Ruhsal sorunlara bağlı sırt ağrısı olan hastalarda bunların giderilmesi için psikoterapi, yoga, antistres masaj, gevşeme egzersizleri gibi yöntemlerle stres, kas gerilmesi, ağrı, stres kısır döngüsünü kırmak gerekir. 

Sırt ağrıları her zaman omurga sorunlarına bağlı olmayabilir. Böbrek hastalıkları, mide ülserleri, barsak bozuklukları, prostat, gebelik, adet öncesi gerginlik ve depresyon sırt ve bel ağrılarına neden olabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:05:32
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
HIV Enfeksiyonunun Tanısı
HIV Enfeksiyonunun Tanısı
HIV Enfeksiyonunun Tanısı Nasıl Yapılır İnsanlarda HIV enfeksiyonu taraması yapmak için göreceli basit, son derece doğru sonuç veren bir kan testi (ELISA testi) kullanılabilir. Bu test ile bir kan örneğindeki HIV antikorları saptanabilir; testin sonuçları rutin olarak daha da doğru sonuç veren testlerle doğrulanır. Ancak, virüs ile enfeksiyon ile antikor testinin pozitif...
»» devamını oku »»
Ev Hayvanları
Ev Hayvanları
Ev Hayvanları çocuklar için zararlı mı? Çocuklar ev hayvanlarına bayılır ve hayvan çok geçmeden bir dost, oyun arkadaşı olup çıkar. Çocuk ile dört ayaklı arkadaşı arasındaki bu bağın, çocuğun büyümesinde önemli bir yeri vardır ve bir ev hayvanı, çocuğa yıllarca süren bir neşe ve arkadaşlık sağlayabilir.  Yaşı ilerlemiş kişiler doğal dünyanın ne kadar ilgi çekici, şaşırtıcı...
»» devamını oku »»
Grip (İnfluenza) ve Soğuk Algınlığı
Grip (İnfluenza) ve Soğuk Algınlığı
Grip (İnfluenza) ve Soğuk Algınlığını birbirinden ayırmak gerekiyor Soğuk algınlığı (gribal enfeksiyon) ile influenzaya (grip) ilişkin semptomlar karşılaştırıldığında her ikisinin de farklı bir tablo oluşturduğu belirgin bir biçimde göze çarpmaktadır.  Grip nedir? Gribi tanımlamak sanıldığı kadar kolay değildir. Bunun nedeni grip etkeni Influenza virüslerinin birbirinden...
»» devamını oku »»
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi
AIDS ve HIV Tedavisi İçin Aranan Yollar Artık HIV enfeksiyonu tedavisi için çok sayıda ilaç mevcuttur; bunlardan bazıları AZT (zidovudin), ddI (didanosin), ddC (salsitabin), d4T (stavudin) ve 3TC (lamivudin) gibi nükleosid ters transkriptaz inhibitörleri, nevirapin ve delavirdin gibi nükleosid olmayan ters transkriptaz inhibitörleri ve sakinavir, ritonavir ve indinavir gibi...
»» devamını oku »»
El Yıkamak ve Çocuk Bakımı
El Yıkamak ve Çocuk Bakımı
El yıkamak ve çocuk bakımı nasıl olmalı Çocuklarınızla beraber 15 saniyede gerçekleştirebileceğiniz, özel donanım ve eğitim gerektirmeyen tıbbi bir girişim olduğunu biliyor muydunuz?  El yıkamaktan bahsediyoruz. Sadece sabun, su ve biraz da sabır, yeterli. El yıkamanın önemini gösteren verilere rağmen uygulamanın çok farklı olduğu görülmektedir. Bunu rastgele yapacağınız bir...
»» devamını oku »»
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonunun Bulaşması HIV'in bulaşması için enfekte hücre ya da virüs parçacığı içeren bir vücut sıvısıyla temas gereklidir; bu sıvılardan bazıları kan, meni, vajina salgıları, beyin omurilik sıvısı ve anne sütüdür. HIV ayrıca, çok daha düşük konsantrasyonlarda olmak üzere gözyaşı, idrar ve tükürükte de bulunur.  HIV aşağıdaki yollarla bulaşır: Enfekte kişiyle cinsel...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder