Bel Ağrısında Ne Yapmalı?

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bel Ağrısında Ne Yapmalı? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri

Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın. 

Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak uygulama yapın. Yine her uygulama 20 dakikayı geçmemelidir. 

Ağrı kesiciler: Asetaminofen gibi ağrı kesiciler ağrıyı kontrol altına almaya yardımcı olur. Asetaminofen, NSAID grubu ağrı kesiciler (aspirin, ibuprofe, naproksen, ketoprofen) gibi mide kanamasına neden olmaz. Başka sağlık nedenlerinden dolayı ilaç kullanıyorsanız ağrı kesici almadan doktorunuza danışın. 

Seyrek de olsa bel ağrısı, önemli problemlerin sinyali olabilir. Ağrı ısrarla devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Eğer ağrı bir darbe veya düşme sonucunda başladıysa veya bacaklarda duyu kaybı, idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza haber verin. 

Elektriksel uyarı: Ciltten verilen elektrik akımıyla sinirlerin uyarılması (TENS) ağrı ile ilgili sinir sinyallerinin beyine ulaşmasını engelleyerek ağrıyı durdurabilir. Ağrılı bölge civarına yerleştirilen elektrodlar yardımıyla uygulanan elektrik akımı denenebilir ama kronik durumlarda fazla yarar sağlamamaktadır. 

Bel okulları: Ağrı ile ilgili birçok klinikte doğru oturma pozisyonlarını, iş ve evde bel ağrısından nasıl korunulacağını öğreten bel okulları vardır. 

Egzersiz ve yatak istirahati: Egzersiz bel ağrısının tedavisinde çok önemli bir rol üstlenebilir. İki gün sert zeminde yatak istirahati, kas ve disk problemlerine bağlı bel ağrılarının büyük bölümünde düzelme sağlar. Ne var ki kas egzersizi için düzenli hareket gerektiğinden doktorlar uzun süreli yatak istirahati önermemektedir. 

Rehabilitasyon: Ağrı geçtikten sonra fizyoterapist denetiminde bel ağrısının tekrarlamasını önleyecek bir rehabilitasyon programı uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:46:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Vücut İmajı Nedir
Vücut İmajı Nedir
Vücut İmajı: Aynaya baktığımızda ne görüyoruz? Bir boy aynasına baktığımızda, aklımızdan farklı şeyler geçebilir: Kendimizi çok zayıf ya da çok şişman bulabiliriz ya da yüzümüzdeki kırışıklıklara odaklanırız. Ama sonuç olarak aynadaki görüntümüzü beğenir ya da beğenmeyiz ve aynadaki görüntümüz hakkında bir karar veririz. İşte bu karar, bizim vücut imajımızdır, yani aynadaki...
»» devamını oku »»
Depresyon ve Kemiklerimiz
Depresyon ve Kemiklerimiz
Depresyondaki kadınlarda kemik yıkımı daha fazla Orta yaşlı kadınlarda yapılan yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre depresyon, kemik mineral yoğunluğunu azaltarak osteoporoz riskini artırıyor.  Ortalama yaşları 41 olan 48 kadında yapılan çalışmada, kadınların yarısında depresyon vardı. Depresyonlu ve depresyonsuz gruplar arasında yaş, ırk, vücut kütle endeksi ve menopoz...
»» devamını oku »»
İnme Tedavisinde Zaman Önemli
İnme Tedavisinde Zaman Önemli
İnme Tedavisinde Zaman Önemli Beyin damarlarındaki tıkanmaya bağlı olarak felç ve konuşma güçlüğü ile kendini belli eden inme, şimdiye kadar doktorlardan üvey evlat muamelesi gördü, çünkü inme, miyokard infarktüsü ve kanser gibi sürekli kamuoyu gündeminde olan bir hastalık değil.  İnmeli hastada erken tanı ve acil müdahale konularında gelişmiş ülkelerde bile yeterli...
»» devamını oku »»
Diş Eti Hastalıkları
Diş Eti Hastalıkları
Diş eti hastalıkları nelerdir? Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar.Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar, şekerli...
»» devamını oku »»
Besin Alerjisi
Besin Alerjisi
Besin alerjisi nedir? Besin maddeleri alerji etkenleri arasında önemli bir yer tutar: İnek sütü, balık, deniz ürünleri, meyveler, sebzeler, baharatlar, peynir, kuru yemişler, şekerleme, meyve suları ve çikolata kısacası evdeki besinlerin çoğunluğu alerjiye sebep olabilir. Bazı besinlerde allerjen ile alerji arasındaki bağlantı çok belirgindir. Örneğin çilek, sık sık alerjik...
»» devamını oku »»
AIDS
AIDS'in Belirtileri Nelerdir
AIDS'in Belirtileri Bazı kişilerde HIV enfeksiyonunun ilk bulaşmasından birkaç hafta sonra enfeksiyöz mononükleoza benzer belirtiler ortaya çıkar. Ateş, döküntüler, lenf düğümlerinde şişme ve genel rahatsızlık hissi 3-14 gün sürebilir. Bundan sonra belirtilerin çoğu kaybolur, lenf düğümleri şiş kalabilir. Ek belirtiler yıllarca görülmeyebilir. Ancak, kanda ve diğer vücut...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder