Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Deri tipinize göre nemlendirici seçimi
İdeal bakım elde etmek için, her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı ile birlikte kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

- Cildiniz kuruysa, vazelin gibi örtücü özelliği fazla olan yağlı kremler kullanın.

- Cildiniz normalse, içeriğinde nem çekici maddeler bulunan su bazlı karışımlar kullanın.

- Cildiniz yağlıysa, soğuk havalarda oluşabilecek kuruluk dışında nemlendiriciye gerek yoktur.

- Cildiniz karma ise, T bölgesine çok gerekmedikçe nemlendirici uygulamayın. Yüzün kalan kısımlarına su çekici yağlı olmayan losyon tipinde nemlendiriciler kullanın. Yağlı ürünlere bağlı komedon ve akne lezyonları oluşabilir.

- Cildiniz yağlı ve akneli ise, tamamen yağsız (oil-free) veya yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler kullanın. Bazen yağ oranını dengeleyen (oil-control)
ürünler de gerekebilir. Bu ürünlerin içinde pudra ve kil gibi yağ emici maddeler vardır. 

- Cildiniz hassassa, nemlendiricinizin içindeki koku maddeleri veya koruyuculara bağlı hassasiyet gelişebilir. Hipoalerjenik ürünler tercih edin.

Günümüzde her derde deva, ideal, mucize bir nemlendirici bulunamamıştır. Cildinizi iyi hissetmeniz dahi yeterli bir fayda olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, derma-kozmetik alanındaki yeni gelişmelerle, içeriklerine bazı özel maddeler ilave edilerek etkinlikleri artırılmaya çalışılmaktadır.

Gece kremi neden kullanılmalı?
İyi uyunmuş bir gecenin sonrasında, aynadaki farkı hissedersiniz.
- Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir.
- Cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir.
- Kapalı ortamda, aktif olmayan bir durumda ve karanlıkta bulunulduğu için serbest radikal hasarı en düşük düzeydedir.

Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücrelerinin oluşabilmesi için, en uygun zaman, gecedir. Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremlerde ciltteki kuruluk ve bozukluğu, çevresel etkenlerin neden olduğu hasarı onarır. Sürülen gece kremlerinin, cilt tarafından çabuk emilmemesi gereklidir. Böylece cilt üzerinde uzun süre kalan krem tabakası, yüzeydeki nem kaybını önler ve suyun alttaki tabakalara geçişini sağlar. İhtiyaca göre gece kremleri, üzerine güneş koruyucu kremler uygulayarak, gündüz de kullanılabilir.

Cildiniz nemlendiricilere ilave ne ister?
Nemlendiricilerin yapısına, cildinizin tipine, yaşınıza, cinsiyetinize, yaşam tarzınıza göre bazı aktif maddelerin ilavesiyle, cildiniz genç ve daha sağlıklı bir görünüm kazanabilir, özellikle gece kullanılan ürünler, gece boyunca cildinizde kalır, vücudunuz dinlenirken, kuruluk ve hasarları onarırlar.

Cilt nemlendiricileri
- Ultraviyole ve diğer çevresel saldırılardan koruyucu antioksidanlar (lipoik asit, idebenon, DMAE gibi), vitaminler (A, C, E vitamini, pantenol gibi) ve güneş filtreleri (SPF)

- Yaşlanmayı önleyici veya geciktirici retinoik asit (A vitamini), hidroksi asitler, polihidroksi asitler, proteinler (kolajen, hiyaluronik asit gibi), peptitler, hormonlar (fitoöstrojenler-soya) gibi maddeler.

- Hassasiyet, kızarıklık giderici ve cildi sakinleştiren bitkisel ekstreler (yeşil çay, üzüm, at kestanesi, meyan kökü, deniz yosunu, aloe-vera gibi) içererek cildinizin ihtiyaçlannı karşılarlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.11.2015 14:36:38
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları
Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları
Cildin rengine göre uygulanacak bakımlar Farklı cilt renkleri mevcuttur. Renk farklılıklarının nedeni, iklim değişiklikleri ve genetik şifremizdir. Cilde rengini veren madde "melanin"dir. Cilt, ne kadar fazla melanin içerirse, güneşin zararlı etkilerinden o kadar fazla korunur. Araştırmacılar cildi, renklerine göre 6 gruba ayırmışlardır. Birinci grupta olanlar, tamamen beyaz...
»» devamını oku »»
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Cildinizi güneş ışınlarından ve çevresel faktörlerden koruyan üzüm çekirdeği Güneş, doğanın tek ısı ve ışık kaynağı.Cildimize dost mu, düşman mı? Güneş hiç şüphesiz ki cildimizin en büyük düşmanıdır. Güneş ışınlarından korunmanın yolları Güneş vazgeçilmez ısı ve ışık kaynağımızdır. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, D vitamini sentezini sağlar, katkıda...
»» devamını oku »»
Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri
Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri
Zeytinyağının cilde ve bedene faydaları Başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Bu vitaminler hücrelerin yenilenmesinde, doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir. Zeytinyağının Cildimizde Bilinen En Önemli Etkileri - Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. - Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. - Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek,...
»» devamını oku »»
Yağlı Ciltler İçin Maske Önerileri
Yağlı Ciltler İçin Maske Önerileri
Yağlı ciltler için evdeki malzemelerden maske tarifleri Yağlı ciltler hem soluk, hem de parlak görünür. Geniş gözenekleri ve siyah noktaları vardır. Sivilce oluşmaya son derece müsait bir cilt tipidir. Yağlı ciltle baş etmek zordur ve konuda çok hata yapılır.  En büyük yanlış, yağlı ciltleri nemsiz bırakmaktır. Oysa bu tip ciltlerin yağını dengelerken, nemini korumak...
»» devamını oku »»
Türk Kahvesinden Sıkıştırıcı Peeling
Türk Kahvesinden Sıkıştırıcı Peeling
Kahvenin Güzellikte Kullanım Alanları - Kafeinin vazodilatasyon (damar genişletici) etkisi , cildin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, piyasada satılan çeşitli güzellik ürünleri ve kremlerinde kafein sıklıkla kullanılmaktadır. - Yüz peeling'i yapmak için Türk kahvesi ideal bir materyaldir. Cilt tipinize göre haftada bir gün ya da 15 günde bir kahve peelingi...
»» devamını oku »»
Cilt Bakımında İlk Adım
Cilt Bakımında İlk Adım
Güzel bir cilde sahip olmak için neler yapılmalı Cildinize uygun bakımı yapabilmeniz için, onun yapısı ve amacı hakkında bir takım şeyleri kavramış olmanız önemlidir. Bu anlayış ile, cildinize nasıl ve neden bakım uygulamanız gerektiği hakkında karar vermeye daha iyi hazırlanmış olacaksınız. Cilt yapısı ve özellikleri Sistem kelimesi, Random House Dictionary'e göre, karmaşık...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder