Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklara Bahçe Güvenliği Nasıl Sağlanır hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklar için bahçede nasıl güvenlik önlemleri almalı
Bahçe, çocuğunuzun kendi düş dünyasında serüven peşinde koşacağı gizli krallığı olabilir ama önce sizin bu krallığı güvenli bir duruma getirmeniz gerekir.
Güvenliği bir öncelik haline getirin.
Kenar çitlerinde çocukların geçebileceği boşluklar olmamalı, ve teller onların tırmanamayacağı yükseklikte olmalıdır, önerilen yükseklik 1.2 metredir. Bahçe kapısını her zaman kilitli tutmalısınız, özellikle de cadde yakındaysa. Çöp kutusunu çocuğun girmeyeceği bir yere koymanız gerekir, böylece çocuğun kırık cam parçası ya da açık bir konserve kutusu ile bir yerini kesme olasılığını ortadan kaldırmış olacaksınız. Bahçenin düzenli korunmasını ve kullanılanların daha sonra yerli yerine konmasını bir kural haline getirin.
Böcek ilacı, fare zehri gibi maddeleri her zaman orjinal kutularında ve kilitli dolaplarda saklayın. Bu maddeleri hiçbir zaman başka kaplara, örneğin temizlik maddesi kabına aktarmayın; siz bile içinde ne olduğunu unutabilirsiniz. Bahçe kimyasalları zehirlidir ve çocuğunuz çok küçük bir miktarıyla bile kolaylıkla zehirlenebilir. Çocuk için en tehlikeli durum bu tür kimyasallardan bir miktar yutmasıdır, ama bazen koklama ile de zehirlenebilir. Eğer bahçede zehirli bir kimyasal madde kullanacaksanız, bunu her zaman çocuğunuz evin içindeyken yapın.
Bahçe gereçleri kullanılmadıkları zaman kilitli tutulmalı, elektrikli gereçler ihtiyaç kalmadığı anda prizden çıkarılarak yerine kaldırılmalıdır. Hiçbir zaman bir bahçe merdiveni dik durumda bırakılmamalıdır. Çocukların çoğu tırmanma isteğine karşı koyamaz. Çocukların oynadığı yere yakın bitkilerde destek sopası ya da kazığı kullanmayın. Üstüne düştüğünde bereleyebilecek dikenli bitkileri oyun alanı yakınına değil daha geriye dikmelisiniz.
Bahçe, mangal partilerinin en gözde yeridir. Mangalda et pişirirken çocukları yanınıza yaklaştırmayın ve mangal soğuyana dek çevresinde oynamalarını engelleyin. Aynı kurallar açıkta yakılan ateş için de geçerlidir, ancak açıkta olursa kendi kendine sönmesi beklenmemeli ve kullanımdan hemen sonra söndürülmelidir. Kibrit kutusu çocukların erişemeyeceği yere konmalıdır. Fazladan bir önlem olarak, ateşin yanında bir kova kum bulundurabilirsiniz.
Bahçelerde çocuklar için tehlikeli bitkiler
Çok küçük çocuklar gördükleri her şeyi ağızlarına götürür, biraz büyüyünce bitkiyi çekip kopartarak onunla oynar. Bazı bitkiler ağza alındığında ve elde tutulduğunda zararlı olabilir. Aşağıdaki listede yazılı bitkilerden bahçenizde bulunuyorsa, hemen atın:
- Çiğdem (Colchicum autumnale)
- Flanel çalısı (Fremontodendron)
- Yüksükotu (Digitalis purpurea)
- Sarmaşık (Hedera)
- Laburnum (Labumum)
- Leyland selvisi (Cupressocyparis leylandii)
- Vadi zambağı (Convallaria)
- Acı bakla (Lupinus)
- Mezeryon (Daphne mezereum)
- Keşişotu (Aconitum)
- Keseotu (Phytotacca)
- Sedefotu (Ruta)
- Sutlegen (Euphorbia)
- Porsuk ağacı (Taxus baccata)
Bu liste kapsamlı bir liste değildir, bu nedenle en iyisi çocuğunuzun her şeyi ağzına atmasını engellemektir. Bahçeniz için bitki ve süs ağacı düzenlemesi yaptırırken bahçe uzmanlarına bu konudaki önerilerini sorun.