Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde kozmetikleri hazırlamak için ne tür kaplar kullanılmalıdır?

Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için alüminyum folyodan yapılmış huniler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, alüminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir.

Ölçme Bardakları ve Kaşıkları: Hepsinin ölçümleri sabittir.

Havan ve Sapı (büyük boy - yaklaşık 15 cm çapında): Bu gereci rezene tohumlarını ezmek, öz sularını çıkarmak için, taze bitki ve çiçekleri hamur haline getirmek için ezmek ve olgun papaya, ananas dilimleri veya çilek dilimlerini hamur haline getirmek için kullanabilirsiniz. Havan ve kolu vücut pudraları hazırlarken esans yağları ve kokusuz tozları karıştırırken de kullanışlıdır.

Kabuklu Tohum Öğütücüsü - kahve değirmeni: Bunu yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmekte kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

Tavalar (1,2 ve 3 lt'lik, emaye, cam veya paslanmaz çelik): Lütfen alüminyum veya bakır tavalar kullanmayın. Bu metaller tariflerinizdeki bitkiler ve asitli sıvılarla etkileşime girebilirler ve hazırladığınız kozmetiğe alüminyum veya bakırın sızmasına neden olabilirler. Özellikle alüminyum cildiniz için iyi değildir. Bitkilerin yararlarını da etkileyebilir ve bitmiş ürünün rengini bozabilir.

Tartı (diyet tartısı veya masa üstü tartısı): Kozmetik hazırlamaya ilk başladığınızda, devamlı olarak tartıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir süre sonra bileşenin miktarını "göz kararı" ile ölçüyor hale gelirsiniz. Bununla beraber, kök, gövde, tohum ve kabuk gibi daha ağır bileşenleri ölçerken tartı kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer şifalı bitkilerinizi tartılmış halde satın alabilirseniz, tartı gerekli olmayabilir.

Spatula (küçük ve orta boy): Bunlar krem ve losyonları her tip kabın içinden çıkartmak için mükemmeldirler.

Kaşıklar (tahta): Gerçekte sadece iki taneye ihtiyacınız vardır bir küçük ve bir orta boy kaşık. Bunları karıştırmanın gerekli olduğu her şeyde kullanabilirsiniz. Çırpma teli kirliyken, krem ve losyonları  çırpmak   için   kaşık  kullanabilirsiniz.   Bir kullanımlık değildirler.

Süzgeç (ağ): Bu değişik tariflerdeki sıvılardan bitki ve çiçekleri süzmek için kullanılır. Bir süzgeç yerine tülbent, külotlu çorap veya kaba dokunmuş çuval bezi kullanılabilir.

Çırpma Teli (küçük): Bunu bütün krem, losyon ve dudak kremlerini çırpmak ve harmanlamak için kullanabilirsiniz. Bu büyük miktarlarda blender veya besin işlemcisinin işlevi yerine küçük miktarlardaki harmanların hazırlanmasında tercih edebileceğiniz bir şeydir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.10.2015 12:03:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Çabuk Kırılan Tırnaklara Ne Yapmalı
Çabuk Kırılan Tırnaklara Ne Yapmalı
Kırılan tırnaklara ne yapmalı? Tırnaklarınız çok kırılıyorsa , o zaman vücudunuzda vitamin eksikliği var demektir, özellikle bilinçsiz bir halde rejim yaptığınız takdirde vücudunuzda vitamin daha da azalacaktır. Rejim yaptığınız süre içinde her sabah içinde bir çok vitamin bulunan gıdalardan, meyvelerden almalısınız. Bu vitaminler sayesinde tırnaklarınız da beslenecek ve...
»» devamını oku »»
Evde Ağız Kokusu İçin Gargara Yapımı
Evde Ağız Kokusu İçin Gargara Yapımı
Ağız Kokusu İçin Gargara 1/2 çay bardağı ada çayı 1 adet limon suyu 1 adet limonun kabuğu 2 damla lavanta yağı 1 litre kaynar su Ağız kokusu için gargara yapımı Ada çayı yaprakları ufak parçalara bölünür, Üzerine limon suyu, kabuğu ve lavanta yağı eklenir. Bu karışım 1 litre kaynamış suyun içine atılıp 15 dakika boyunca  demlenmeye bırakılır. Süzüldükten sonra cam bir şişeye...
»» devamını oku »»
Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler
Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler
Göz bakımı Gözlerimiz sabah uyandıktan sonra, gece yatıncaya kadar vücudumuzun en çok çalışan ve yorulan organlarından birisidir. Gün başından bitimine kadar yorulan gözler, bu yorgunluklarını farklı şekillerde ortaya çıkartırlar.  Yorgun göz belirtileri Göz altlarında şişlikler Göz altlarında morluklar Göz altı damarlarında belirginleşme Göz kapaklarında düşme Gözün birinin...
»» devamını oku »»
Çikolatalı Selülit ve Yüz Maskesi Yapımı
Çikolatalı Selülit ve Yüz Maskesi Yapımı
Yüz İçin Çikolata Bakımı  10 gr kakao (katı) 20 gr çikolata (saf çikolata) 1 tatlı kaşığı bal 3 çay kaşığı lavanta yağı 1/2 bardak beyaz şarap ya da maden suyu Yüz için çikolata maskesi yapımı Kakao ve çikolata, benmari yöntemi ile eritilir ve içine bal lavanta yağı ilave edilip karıştırılır. Elde edilen karışım göz çevresi hariç tüm yüz ve boyuna uygulanır. 15 dakika...
»» devamını oku »»
Vücut Güzelleştiren ve Sıkılaştıran Losyon Tarifi
Vücut Güzelleştiren ve Sıkılaştıran Losyon Tarifi
Sıkılaştırıcı ve İnceltici Jel 1/2 çay bardağı gliserin 4 yemek kaşığı ardıç yağı 3 yemek kaşığı biberiye yağı 3 yemek kaşığı portakal yağı 1 tüp Madecassol Vücut sıkılaştırıcı ve inceltici jel yapımı Tüm malzemeler karıştırılır ve kapalı bir kaba konur. Elde edilen jel karışım temiz vücuda, hatta bir gün önce Peeling yapılmış vücuda, günde 2 ya da 3 kere uygulanır. Aşağıdan...
»» devamını oku »»
Güzellik Başarı Sağlar mı
Güzellik Başarı Sağlar mı
Güzellik hayatta başarı sağlar mı? Hayatta asıl başarı sağlayan azim irade ve sebattır. Bir insan mücadeleden yılmadığı sürece hayatta başarıya ulaşabilir. Güzellik ise, yalnızca beğenilme  konusunda önemli bir rol oynar. Çok defa daha yakından tanımak mümkün olunca, o insanın güzelliğinin eski etkisi de kalmaz. Bu nedenle güzelliğiyle gururlanan bir insan, hayatta çok kısa...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder