Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme

Kadınlar için Emzirme ve Diş Çıkartma bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Emzirme ve Diş Çıkartma kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Memeden süt nasıl boşaltılır
Eğer bebeğiniz özel bakım ünitesindeyse, göğüsleriniz aşırı derecede şişmişse, birkaç saatliğine dışarıya çıkmanız gerektiğinde bir başkası bebeği besleyecekse, ya da işe gitmek zorunda olup sütü bir süre saklamak istiyorsanız sütünüzü boşaltmak isteyebilirsiniz. Boşaltılan süt steril bir kap içinde buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda üç ay saklanabilir.

Sütü elinizle, el pompasıyla, pilli ya da elektrikli bir pompayla boşaltabilirsiniz. Bu iş başlangıçta çoğu kadına zor gelebilir ancak zamanla kolaylaşır. Eğer sütü elinizle boşaltacaksanız bir başka anneye ya da sağlık uzmanına nasıl yapıldığını sorabilirsiniz. Pompa almadan önce size uygun olup olmadığını deneyin.

Bebeğinizi biberonla beslemek
Eğer emziremiyorsanız, işlenmiş inek sütünden yapılan hazır bebek maması ile bebeğinizi biberon yardımıyla besleyebilirsiniz. Bir yaşından küçük bebekler için normal inek sütü, keçi sütü, süt tozu ya da konsantre süt uygun değildir.

Hazır mama formülü hazırlıyorsanız talimatları mutlaka okumanız gerekir. İçme suyunu kaynatın ve soğuyunca ellerinizi yıkayın, steril biberona kaynamış suyu ölçerek koyun ve mama tozunu ilave edin. Bebeğe vermeden önce şişeyi çalkalayın ve bileğinize bir iki damla damlatarak sıcaklığını kontrol edin. Ilık olması gerekir. Biberonu daha sonra kullanmayı düşünüyorsanız ucundaki memeyi ters çevirip içine koyun, plastik düz kapağı ve biberon kapağını üstüne kapatın ve biberonu buzdolabına koyun. 24 saat içinde kullanılmayan mamayı atmanız gerekir.

Bebeğinize vücut ağırlığının her bir kilogramı başına günlük olarak 150 gr mama vermelisiniz. Bebeğiniz acıktığında ya da ilk haftalarda iki-üç saatte bir, altı aylık olduğunda günde üç-beş kez mama verebilirsiniz. Bebeğin bıraktığı mamayı hiçbir zaman saklamayın ve yeniden vermeyin.

Ilık süt bakteri üretir, bu nedenle biberon ve biberon memeleri çok temiz tutulmalıdır. Önce eller yıkanmalı, sonra 10 dakika kaynatarak, mikrodalga buhar fırını ya da elektrikli buhar fırını kullanarak buharda, ya da kimyasal bir solüsyon kullanarak mikroplardan arındırılmalıdır.

Bebekte sık sık gaz oluyorsa biberon memesindeki deliğin bebeğin hava yutmasına neden olacak biçimde fazla büyük ya da küçük olup olmadığını kontrol edin. Bebeklerin beslenmeden sonra bir miktar sütü geri çıkarmaları doğaldır. Eğer kilo alıyorsa kaygılanacak bir durum yoktur, altı aydan sonra oturmaya başladığında ve katı besinler almaya başladığında düzelecektir.

Biberonla nasıl beslenir
Kolunuzla başına ve sırtına destek olarak kucağınıza yatırın. Biberon ucunda hava olmaması için önce biberon ucunu sütle doldurun.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
2.09.2015 09:05:09
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bebeğin Sütten Kesilmesi ve Ek Gıdalara Başlanması
Bebeğin Sütten Kesilmesi ve Ek Gıdalara Başlanması
Bebeğinizi sütten kesme Bebeğin anne sütüne ya da hazır mamaya bağımlılığını sona erdirme ve kademeli olarak katı besinlere geçme sürecine sütten kesme denilmektedir. Buna doğru zamanda başlamak çok önemlidir. Sağlık uzmanları sütten genellikle dört ile altı ay arasında kesmeyi önerirler. Dört aydan önce sütten kesmek önerilmez çünkü sindirim sistemi halen gelişmemiştir ve...
»» devamını oku »»
Çocuğun Aşırı veya Yetersiz Yediği Nasıl Anlaşılır
Çocuğun Aşırı veya Yetersiz Yediği Nasıl Anlaşılır
Çocuğunuza aşırı ya da yetersiz yedirip yedirmediğinizi nasıl anlarsınız? Bu sorunun cevabı kolay değil. Büyüklerin yiyeceği kadarının yarısını önüne koyun ve gerisini ona bırakın. Sağlıklı bir çocuk önünde yemek dururken aç kalmaz. Tek sorununuz onun fazla yememesinden şikayet etmeniz olabilir. Yaşamak için çok çeşitli yiyeceklere ihtiyaç duyarız. Biri için çok fazla olan...
»» devamını oku »»
Emzirmek Göğüs Kanserini Önlüyor
Emzirmek Göğüs Kanserini Önlüyor
Emzirmek göğüs kanserini önlüyor: Emzirmek bebek için faydalı olduğu kadar, anne için de yararlıdır. Çünkü bebeklerini emziren anneler , diğerlerine nispeten daha az göğüs kanserine yakalanmaktadırlar. Göğüs temizliği de çok önemlidir. Sık sık soğuk su ve mümkünse bebe sabunu ile göğüslerinizi yıkamalı, yumuşak bir fırça ile göğüs etrafında daire çizerek masaj yapmalısınız....
»» devamını oku »»
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma "Diş çıkarma sıkıntıları" öylesine yaygın kullanılan bir terimdir ki, bütün bebeklerin bu sıkıntıları geçirdikleri düşünülebilir. Oysa çoğunlukla, diş çıkarmaya bağlanan sıkıntılar, başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Doktorlar hep, diş çıkarmanın hafif bir sızı ve huzursuzluktan başka bir etkiye yol açmadığını söylerler; ama annelerin çoğu, bebeklerinin diş...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Diş çıkartan bebeklerde ne gibi sıkıntılar olur? Bebeğin birinci yılındaki birçok rahatsızlığının ve küçük çocuğun huysuzluklarının, gece uykularının bozulmasının suçu, çoğunlukla dişlere yüklenir. Bebeklerde "ishal, burun akması, mide bulantısı, iştahsızlık, ateş yükselmesi, nedeni açıklanamayan ağlamalar, gece uyanmaları ve genel huysuzluktan" hep dişler sorumlu tutulur....
»» devamını oku »»
Emzik Seçimi
Emzik Seçimi
Doğru emzik nasıl seçilir? Bebeğinizin emziğin vereceği huzura gerçekten gereksinme duyduğunu anladığınızda, emzik seçimine önem verin ve birçok farklı tipte emziği denemeye hazır olun. Yeni doğmuş bir bebeğin ağzı, bir çoğunkinden daha küçüktür; ama böyle de olsa, bebeklerin çoğu, aşağı yukarı emziklerle aynı büyüklükte olan standart bir biberon memesine ağızlarını...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder