Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş
Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime başvurmanız gerekir.

3-4 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Üç yaşında karşılıklı kısa konuşma yapabilir, ne, nerede, neden gibi sorular sorabilir. Monolog, şarkı ve kısa tekerleme söyleyebilir. 'Yukarı banyoya çık ve sabunu getir,' gibi karmaşık cümleleri anlayabilir. Yardımla giyinip soyunabilir.

- Dokuz tuğlalı kule yapabilir, bazı renkleri ayırt eder ve 10' a kadar sayabilir. Çember ve çarpı işareti çizebilir. Çatal ve kaşıkla yemek yiyebilir. Çocuk bisikletine binebilir ve tek ayağı üstünde durabilir. Taklit oyunlarını sever.

4-5 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Dört ve beş yaş arasında hoplayıp zıplayabilir, atlayabilir, üç tekerlekli bisiklete ya da destek tekerleği olan normal bisiklete binebilir, parmak ucunda koşabilir ve tırmanabilir.

- Kalemi daha düzgünce tutabilir ve harfleri bakarak yazabilir, kare ve çöp adam çizebilir, öykü dinlemeye bayılır ve basit şakalardan hoşlanır. Konuşması dilbilgisi yönünden düzgündür ama sözcük uydurabilir.

- Başka çocuklarla oynamayı sever ve sırasını bekleyebilir. Kendi kendine giyinip soyunabilir. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman kavramlarını anlayabilir. Adını, yaşını ve adresini söyleyebilir.

- Gece yatak ıslatmaları beş yaşına kadar doğal addedilir.

5-6 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Beş yaşında mantık yürütmeye başlar ve karşılaştırma yapar ve herkesin farklı düşünebileceğini anlayabilir. Altı yaşında basit sınıflandırmalar yapabilir.

- Çevresindekilerin davranış ve seslerini taklit edebilir. Yüzme ve paten kayma gibi fiziksel etkinlikleri öğrenebilir.

- Beş yaşında yaptığı resimler daha kapsamlıdır. Altı yaşına geldiğinde resimlerini kağıdın kenarına hizalayarak daha düzgün yapabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.08.2015 05:51:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bebeklerde Göbek Kordonu
Bebeklerde Göbek Kordonu
Bebeğin göbek kordonuna ne olur? Bebek doğar doğmaz göbek kordonu bağlanırken kısa bir uç bırakılır. Bu uç, kısa zamanda kurur ve koyu bir renk alır. Bağlanan kordonun dibi her gün alkolle silinip göbek tozu serpilir. Göbek bir haftada düşerse de iki hafta da sürebilir. Bu kısım düştükten sonra çocuğun göbek çukuru genellikle kurur ve hiç bir özel bakım gerektirmez. Göbek...
»» devamını oku »»
Uzmanların Fazla İleri Gitmelerine Neler Sebep Olmaktadır?
Uzmanların Fazla İleri Gitmelerine Neler Sebep Olmaktadır?
Uzmanların fazla ileri gitmelerine neler sebep olmaktadır? Toplum ancak, yeni yeni psikiyatr ve psikologların önemini fark etmiştir. Bir zamanlar önemsenmeyen ve alay edilen psikiyatr ve psikologların, günümüzde hatalı bir şekilde olağanüstü iyileştirme yetenekleri olduğuna inanılmaktadır. Durum değişmiş, bu uzmanlar yüceltilmişlerdir. Duygusal bozukluk ne kadar önemsiz...
»» devamını oku »»
Çocuğun Cinsellik Soruları Ne Ölçüde Cevaplanmalı
Çocuğun Cinsellik Soruları Ne Ölçüde Cevaplanmalı
Çocuğumun sorularını ne ölçüde cevaplamalıyım? Her şeyden önce, verdiğiniz açıklamanın çocuğunuzun merakını dürüst bir şekilde gidermesi gerekir. Çocuğunuz, soruları büyük bir ihtimalle Ay'a giden füzeler konusunda da duyduğu doğal merak ve safiyetle sormaktadır. Sorusunu cevaplandırdığınızda merakı tatmin olana kadar soru sormayı sürdürecektir. Çocuğunuzla ne şekilde...
»» devamını oku »»
Çocuğun Üzücü Cinsel Tecrübesine Karşılık Ne Yapılmalı
Çocuğun Üzücü Cinsel Tecrübesine Karşılık Ne Yapılmalı
Çocuğumun başından bu tür üzücü bir olay geçtiğinde ne yapabilirim? Çocuğunuzu içtenlikle bağrınıza basıp ona destek olmak, güven vermek, rahatlatmaya çalışmak bunun yanında da başına gelen olay konusunda konuşup rahatlayabilmesi için her fırsatı vermek dışında yapılabilecek pek bir şey yoktur. Başından geçen olayın travmasıyla duygusal bir sarsıntı geçirdiği sıralarda onu...
»» devamını oku »»
Evlat Edindikten Sonra Kendi Çocuğunuz Olursa
Evlat Edindikten Sonra Kendi Çocuğunuz Olursa
Bir evlât edindikten sonra öz çocuğum doğarsa ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir? Böyle olduğunda, durum hayli farklıdır. Manevi evlât edinilmiş çocuğa büyük bir ihtimalle öz ana babasının ona bakamayacak durumda, manevi ana babasının ise çocuk sahibi olamayacak durumda olduğu ve bir çocukları olmasını çok istediklerinden, onu evlât edinmiş oldukları anlatılmıştır. Bu...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Hastalığa Neden Olan Bakteri ve Virüsler
Çocuklarda Hastalığa Neden Olan Bakteri ve Virüsler
Çocuklarda mikrobik hastalıklar Geçmişte mikrobik hastalıklar , hastalık ve ölümlerin başlıca nedeniydi. Temizlik ve sağlıktaki ilerlemeler, antibiyotikler ve aşılama, bazı ciddi enfeksiyonları tümüyle yok ettiği gibi, bazılarının da sıklık ve şiddetini büyük ölçüde azaltmıştır. Mikrobik hastalıklar hala çocuk hastalıklarında birinci sırayı almaktadır ve basit bir nezleden,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder