Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Vücut tüylerinin uzun süre çıkmaması ve bacakların daha pürüzsüz olması için evde tüy nasıl alınmalı
Vücudumuzda bulunan tüylerin bir kısmı bizi oldukça zorlar. Özellikle yaz aylarında bayanların vücut tüyleri ile başı oldukça sıkıntıdadır. Sık sık alınması gereken ve bazen aldıktan sonra çıkarken batık çıkan bu tüyler, yer yer batık çıkmalarından dolayı hoş olmayan görüntü oluşturur. 

Batık kıl sorununa çözüm bulmak, vücut yapısına ve çıkan kılın yapısına göre farklıdır. Bazı kişilerde kıl yapısı çok kalın olurken bazı kişilerde oldukça incedir. Kalın kıl köklerine sahip olan bayanların sıkıntısı diğerlerine göre çok daha fazladır. Bu tarz kıl köklerine sahip olanların bacakları sürekli sanki yeni alınmış gibi, gözenek gözenek yani, her bir kıl kökü belirgin şekilde olur. Bu görüntüde doğal olarak çoğu bayanı rahatsız eder. En fazla batık kıl sorunu da gene kalın kıl köklerine sahip kişilerde görünür.

Bu durum tamamen yapısal olup, herhangi bir şey ile bu durumu değiştirmek pek mümkün değildir. Batık kıl sorunundan kurtulmak için ve daha güzel bir görünüme kavuşmak için günümüzde bir çok çözüm bulunmaktadır. Bunların en bilinenleri lazer epilasyon ve iğneli epilasyondur. Kıl köklerine lazer veya iğne ile uygulanan bakım sonrası, kalıcı olarak sonuç alındığı gibi, görsel olarak da oldukça pürüzsüz bir görünüm oluşmaktadır. Tabi epilasyon yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. En belli başlısı yazın değil, kış aylarında bu uygulamaları yaptırmalı ve güvenilir yerlerde yaptırmaya özen gösterilmelidir.

Bunların dışında evde kendi imkanlarınız ile yapacağınız bazı çözümlerde mevcut. Evde tüylerinizi alırken uygulayacağınız yöntemler tabi kalıcı sonuç vermeyecektir ama tüylerinizin daha uzun sürede çıkmasını ve kıl köklerindeki batıkların yok olmasını sağlayacaktır. Kendi uyguladığım ve her zaman olumlu sonuç aldığım yöntemleri sizler ile paylaşmak istedim.

- Tüylerinizi her zaman yönleri doğrultusuna almaya dikkat edin. Ters yönde almanız tüylerin kırılmalarına ve bu da tüy batıklarına neden olur.

- Tüylerinizi almadan önce mutlaka ama mutlaka banyo yapın ve mümkünse banyoda kese kullanın. Kese batık tüyleri çıkartırken, banyo yapmak da gözenekleri açacağı ve tüy köklerini yumuşatacağından dolayı, tüylerin köklerinden çok daha rahat bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.

- Yukarıda da yazdığım gibi her banyoda mutlaka kese kullanmaya özen gösterin. Ancak sık sık kullanırken çok bastırmayıp, yüzeysel olarak uygulayın. Sık ve bastırarak uygularsanız, derinizin tahriş olmasına neden olursunuz. Amaç yeni çıkan tüylerin batık olmaması ve batık tüylerinde düzelmesi.

- Özellikle bacaklarda mümkün olduğunca iğne veya benzeri bir şey kullanmamaya çalışın. İğne bacaklarda minik yaralara ve sonrasında da yerinde iz kalmasına neden olur. Bu durum tenden tene farklılık gösterebilir.

- Cımbız kullanmanız gerektiği zaman, mümkün olduğunca tüyleri köklerinden çekmeye dikkat edin.

- Tüyleri alırken bir miktar uzamasını bekleyin. Çok kısa olan tüyleri almak zor olduğu gibi genelde uçlarından kopup, köklerini içeride bırakırlar. Bu da nokta nokta siyahlı bir görünüm oluşmasına neden olur.

Benim uyguladığım, dikkat ettiğim ve aktarabileceğim noktalar şimdilik bunlar.

Uygulayan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
14.06.2015 22:02:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Vücut Güzelleştiren ve Sıkılaştıran Losyon Tarifi
Vücut Güzelleştiren ve Sıkılaştıran Losyon Tarifi
Sıkılaştırıcı ve İnceltici Jel 1/2 çay bardağı gliserin 4 yemek kaşığı ardıç yağı 3 yemek kaşığı biberiye yağı 3 yemek kaşığı portakal yağı 1 tüp Madecassol Vücut sıkılaştırıcı ve inceltici jel yapımı Tüm malzemeler karıştırılır ve kapalı bir kaba konur. Elde edilen jel karışım temiz vücuda, hatta bir gün önce Peeling yapılmış vücuda, günde 2 ya da 3 kere uygulanır. Aşağıdan...
»» devamını oku »»
Evde Zeytinyağı Yapımı
Evde Zeytinyağı Yapımı
Evde Zeytin Sütünü Nasıl Yaptım? Hindistancevizi yağından sonra mevsimi gelmişken birde zeytinyağı yapayım dedim. Olur olmaz bilmeden işe koyuldum. İtiraf etmek gerekirse hindistancevizi yağı yapımı daha basit geldi. Zeytinyağı yapımı biraz daha zahmetli ama sonucu görünce açıkçası deydi. Lafımı fazla uzatmadan hemen anlatmaya başlayayım. Resimlerde de aşama aşama anlattım....
»» devamını oku »»
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Sararan Tırnaklar 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sirke Sararan tırnaklara evde bakım kürü Malzemeler karıştırılır. Bu karışım tırnakların üzerine sürülür ve ovarak masaj yapılır. 5 dakika kadar bu işlem devam ettirilir ve ardından ılık suyla durulanır. Tırnak Bakım Yağı 1/4 çay bardağı lanolin 1 çay kaşığı badem yağı 1 kahve kaşığı Hint yağı Kat kat...
»» devamını oku »»
Yüzünüzü Daha Güzel Gösteren Makyaj Hileleri
Yüzünüzü Daha Güzel Gösteren Makyaj Hileleri
Dudağa ruj nasıl ve ne şekilde sürülmeli? Makyaj altını (fondöten) uyguladıktan, farınızı sürüp, gözlerinizi de boyadıktan sonra sıra dudaklarınıza gelmiştir. Dudakları , doğru ya da yanlış herkesin kendine özgü bir boyama şekli vardır. Oysa, onları daha güzel göstermek için bazı yollar vardır. Bir kere, hiç boyanmamış, çıplak bir dudak korkunç görünür... Genelde, 16...
»» devamını oku »»
Ojeyi Nasıl Hızlı Kurutabiliriz
Ojeyi Nasıl Hızlı Kurutabiliriz
Ojeyi hızlı kurutma yöntemleri - Eğer tırnaklarınıza sürdüğünüz ojenin kurumasını beklemek için yeterli zamanınız yoksa ellerinizi musluktan akan soğuk suyun altına tutabilirsiniz. Soğuk su ojenin sabitlenmesini ve kolay kurumasını sağlayacaktır. - Ojenizin çabuk kuruması için mat ojeleri tercih edebilirsiniz. Mat ojeler, diğer ojelere oranla çok daha hızlı kurumaktadır. -...
»» devamını oku »»
Doğum Lekeleri için Maske ve Detoks İçeceği
Doğum Lekeleri için Maske ve Detoks İçeceği
Detoks İçeceği Hazırlanması 2 adet enginar 1 bağ taze nane 1/2 çay bardağı kuşburnu 1 adet kereviz sapı 1 yemek kaşığı dağ kekiği 1 litre su Detoks içeceği yapımı 1 litre suda kereviz sapı, enginar, kuşburnu ve kekik kaynatılır ve blendırdan geçirilir. Nane eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır. Elde edilen karışım akşam yemeklerden yarım saat önce tüketilmeli ve 7 gün...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder