Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hangi yaşta nasıl beslenmeli ve yaşa göre beslenmenin önemi
11-13 yaşlarında nasıl beslenmeli
Kalsiyum zengini gıdalar. Süt süt ürünleri. Taze meyve ve meyve suları, ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler tüketilmesi gerekir.

13-18 yaşlarında nasıl beslenmeli
Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri. Sebze- meyveler. Tahıllar, demir zengini gıdalar tüketilmesi gerekir.

18-25 yaşlarında nasıl beslenmeli
C vitamini. Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Bu yaş gurubunda da, yeterli miktarda kalsiyum gerekir.

25-30 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Folik asit alımını artırmak gerekir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerle, pek çok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.

30-35 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar. Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından yararlanmak istiyorsanız, bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermek gerekir.

En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen, en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid, en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almak gerekir.

35-40 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler, yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum. Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler, kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri, balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için en değerli kaynaklardır. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat tüketmek gerekir.

40-50 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemlidir. 40'lı yaşlara gelindiğinde beslenmede, gençlik günlerindeki kadar çok kaloriye ihtiyaç yoktur. Uygulanacak diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuru yemişleri ihtiva etmelidir. Bitkisel Omega-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağından ve semizotundan bol bol yararlanılmalıdır.

50-60 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Zayıflayan kemiklerin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar. Bu dönemde daha az kalorili beslenmek, daha az yağ tüketmek, zeytinyağından yararlanmak, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermek şarttır. Soyalı yiyecekler, keten tohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormon seviyelerini desteklemek için yararlıdır.

60 yaş ve sonrası beslenme önemli 
60 yaş sonrasında beslenme çok önemlidir. B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturulmalıdır. Beslenme biçimi hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumuna göre özel planlanmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
27.05.2015 22:18:55
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
C, Ç ve D Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları
C, Ç ve D Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları
CİVANPERÇEMİ:  İdrar söktürücü, mide ve bağırsak gazlarını giderici ve iştah açıcıdır. Kan dolaşımını arttırarak vücuda zindelik verir. Ayrıca ağrı kesici ve spazm çözücü özelliğe sahiptir. ÇAY:  Binlerce yıllık bir bitki olan çayın yaprakları güzelleşmek içinde kullanılıyor. Yağlı bir cildiniz varsa, çaydan bir tonik olarak faydalanabilirsiniz. Gözleriniz şişse iki soğuk...
»» devamını oku »»
Sütün Faydaları
Sütün Faydaları
Her yaşta süt içmeli mi? Günümüzde süt, yalnızca çocuklara önerilen bir içecek değil. Son zamanlarda uygulanan herkesi süt içmeye yönlendirici kampanyalardan da bunu anlamak mümkün. "Süt için, süt içirin" sloganlarıyla süt içmeyi bir alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen üreticiler, bir yerde sağlık konusuna da hizmet etmiş oluyorlar... Süt proteini, hücre ve dokuların...
»» devamını oku »»
Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli
Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli
Yirmi dört saat nasıl beslenmeli Sabah kalkınca aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içiniz. Mide sorununuz varsa , suyun içine 10 damla limon ilave edin. Bu, içtiğiniz suyun yapısını alkaliye döndürecektir. Alkali su, vücutta biriken serbest radikalleri nötralize eder (toksin atar). Uyandıktan en geç 30 dakika sonra kahvaltı masasına...
»» devamını oku »»
Su
Su
Suyun vücudumuza faydası nedir? Su:  Su, vücutta yağa dönüşmediği için şişmanlatması söz konusu olamaz. Yağların vücutta depolanmasını engelleme özelliği vardır. Vücuttan toksinleri atar, kabızlığı önler. Yemeklerden önce ve sonra içilmesi yapay tokluk hissi verir. Yetişkin bir bireyin günde ortalama 2-2.5 lt su tüketmesi gerekir. Suyun az tüketiminin zararları olduğu gibi...
»» devamını oku »»
Yumurta Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yumurta Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yumurta hakkında bilinmeyenler Yumurtanın kabuğunun beyaz ya da koyu renk olması, yine sarısının açık ya da koyu renk olması, tazeliği ya da kalitesi açısından gösterge değildir. Renk farklılıkları tavuğun cinsi ya da yediği yemle ilgilidir. Besin değeri açısından hepsi aynıdır.  Yumurtanın tazeliğini saptamak için soğuk suyun içine atmak gerekir. Suyun içinde dipte yatay...
»» devamını oku »»
Fazla Kiloyla ilgili Doğrular ve Yanlışlar
Fazla Kiloyla ilgili Doğrular ve Yanlışlar
Fazla Kiloyla ilgili Doğrular ve Yanlışlar Kışın daha fazla yemek yenir ve kilo alınır insanın canı özellikle çikolata ister.  Doğru. Çikolatanın antidepresan etkisi vardır. Vücudumuz güneş ışınlarının az görüldüğü kış aylarında depresyona eğilimlidir ve çikolata ister. Ayrıca kışın genellikle az hareket ederiz. Bu nedenle hafif bir kilo artışı olur.  "Benim kemiklerim ağır"...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder