Evde Kuru Fasulye Yapımı

Kadınlar için SEBZE YEMEKLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Kuru Fasulye Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SEBZE YEMEKLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ev yapımı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye yemeğini sevmeyeniniz yoktur sanırım. Sıcak sıcak dumanı tüten, üzerinde acı pul biberli, yanında kırılmış kuru soğan ve pilav ile herkesin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Oldukça eski bir tarihi olan kuru fasulye, yöreden yöreye farklılıklar gösterir. Her yörenin nerede ise kendine has kuru fasulyesi olduğu gibi, bu farklı kuru fasulyelerin de, oldukça farklı pişirme şekilleri vardır. 

Yemek yapma işi zaman içerisinde iyice öğrenilen ve bu öğretiye özgün tatların katılmasına neden olan bir durumdur. Kendi damak tadınıza göre yemek yapmak, aslında olan yemeği özgünleştirmektir. Bende bu defa kuru fasulye yaptım ve biraz benden, biraz göreneklerden ekleyerek, oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkarttığımı düşünüyorum.

Ev yapımı kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
3 orta boy kuru soğan
2 yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı domates suyu
3, 4 yemek kaşığı acı zeytinyağı 
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

Not: Zeytinyağının acı ve kırmızı olması için, bir kavanoz veya şişenin içerisine koyduğunuz 3-4 yemek kaşığı kadar pul biberin üzerini, zeytinyağı ile doldurup, bir hafta, 10 gün kadar karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra kızaran ve acı tadı alan zeytinyağını, temiz bir şişeye süzün ve yemeklerinizde, salatalarınızda kullanın. Kavanozdaki biberin üzerine gene zeytinyağı ilave ederek aynı işlemi tekrarlayın.

Ev yapımı yöresel kuru fasulyenin yapımı
- Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içerisine koyun. Üzerine 2-3 su bardağı su ilave edip, ocağın altını yakın ve kaynamaya bırakın. 

- Blenderin içerisine soğan ve yeşil sivri biberleri koyup kıyın. Kıydığınız soğan ve biber karışımını sosunu yapacağınız tavanın içerisine alın.

- Tavaya aldığınız biberli soğan harcının üzerine, salçayı, zeytinyağını, karabiber, tuz ve kimyonu ilave edip ocağa koyun ve altını yakın. Soğanlar ve salça iyice öldükten sonra, içine domates sosunu da ilave edip, 2-3 dk da o şekilde pişirin.

- Soğan harcı domates sosu ile de bir süre piştikten sonra altını kapatıp, hiç zaman kaybetmeden başka bir tencerede kaynamakta olan fasulyelerin üzerine ilave edin.

- Sosu ilave ettikten sonra, tahta kaşık ile bir iki karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ara ara kontrol ederek, kısık ateşte, fasulyeler pişene kadar kaynatmaya devam edin.

- Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine arzu ederseniz pul biber ilave ederek servis yapın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
24.04.2015 19:44:08
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cevizli Kabak Sote
Cevizli Kabak Sote
Cevizli Kabak Sote Cevizli kabak sote için gerekli malzemeler 3 adet kabak 1 yemek kaşığı mısır unu Yarım bardak çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı nane Tuz ve kızartmak için sıvı yağ Cevizli kabak sotenin yapılışı - 3 adet kabağı halka halka doğrayın.  - 1 yemek kaşığı mısır unu, yarım bardak çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı nane ve tuzu karıştırın.  - Kabakları bu karışıma ekleyip...
»» devamını oku »»
Sosisli Ispanak
Sosisli Ispanak
Sosisli ıspanak tarifi Hazırlama süresi: 25 dakika 4 kişilik Sosisli ıspanak için gerekli malzemeler 1 adet büyük tatlı soğan  4 yemek kaşığı sıvı yağ  300 gram ıspanak, dondurulmuş 1 adet büyük domates  8 adet sosis  500 gram taze patates 30 gram margarin  3 yemek kaşığı galeta unu  1 tatlı kaşığı şeker  Tuz Sosisli ıspanak yapımı - Soğanı kıyın, yağda pembeleştirin....
»» devamını oku »»
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolmasının Özel Tarifi Biber dolmasını fırında yapmayan varsa mutlaka tavsiye ediyorum birde böyle deneyin. Zaten her hali ile lezzetli olan biber dolması bu şekilde daha da sanki lezzetleniyor. Fırında Biber Dolması İçin  Malzemeler : İstediğiniz kadar dolmalık biber Domates sosu (ev yapımı daha lezzetli oluyor ) Pirinç Maydanoz ( Saplarını atmıyoruz...
»» devamını oku »»
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli bulgur pilavı tarifi Sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeler: 1 tane orta boy domates 1 tane yeşil biber 1 tane kırmızı dolmalık biber 1 tane orta boy kuru soğan 3 dal dereotu 3 dal taze nane 3 dal maydanoz 3 bardaktan iki parmak az su 1,5 bardak bulgur 2 kaşık zeytinyağı (arzuya göre biraz tereyağı da ekleyebilirsiniz ) 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı...
»» devamını oku »»
Fasulye Güveci
Fasulye Güveci
Fasulye güveci için gerekli malzemeler 500 gr. dondurulmuş fasulye 600 gr. dana eti 3 dondurulmuş domates dondurulmuş biber 2 patates 1 havuç 2 soğan 1 bağ sarımsak 2 çorba k. tereyağı Zeytinyağı Tuz, karabiber, su Fasulye güveci yapımı - Güveç kabını ocakta ısıtıyoruz. Biraz zeytinyağı döküp kuşbaşı eti koyuyoruz ve kavuruyoruz.  - Soğanları iri doğruyoruz, sarımsaklarla...
»» devamını oku »»
Patates Püreli Enginar Sepeti
Patates Püreli Enginar Sepeti
Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 30 dakika 6 kişilik Patates püreli enginar sepeti için gerekli malzemeler 6 enginar 3-4 patates Yarım çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı zeytin yağı 1 limonun suyu 2-3 dal maydanoz 2-3 dal dereotu 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin Tuz, karabiber Patates püreli enginar sepeti tarifi - Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder