Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tonikler ve kullanım şekilleri
Tonikler, temizliği tamamlar; gözenekleri sıkılaştırır. Temizleyicileri durulamak için; ılık musluk suyu, termal sular, tonikler kullanılabilir. En yaygın kullanılan ve kolay bulunabilen musluk suyudur. Bazen sular sert olup, yüksek miktarda kalsiyum tuzları içerir. Bunlar, suda çözünmezler ve deri üzerinde birikerek deride kuruma ve kaba bir hisse yol açarlar. Durulama işleminden sonra nemlendirici bir kremin sürülmesi bu istenmeyen etkiyi giderebilir.

Tonikler, sıklıkla tercih edilen durulama ürünleridir. Temizleme işleminin etkili bir tamamlayıcısı olup cildi diğer bakım ürünlerinin kullanılmasına hazır hale getirirler. Temizleme ürünleri ciltteki sebumu ve suda eriyebilen maddeleri çözdükten sonra, kir ve ölü cilt hücreleri gibi erimeyen partiküller ise tonikle silinerek mekanik olarak temizlenir. Ayrıca, tonikler, kalan temizlik ürünleri artıklarını temizler ve gözenekleri sıkıştırır.

Tonikler, özel solüsyonlar olup alkol ve suyla hazırlanırlar. içerdikleri etken maddelere göre rahatlatıcı, canlandırıcı, arındırıcı, antiseptik özelliklere sahip olabilirler. Genç, yağlı ve akneli ciltlerde fazla sebumu temizlemek, ayrıca gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikler; yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde ise alkolsüz tonikler kullanılır. Bu tip ciltlerde sebum sorunu olmadığından, tonik sadece ölü hücreleri temizlemeye yarar.

- Evinizde, gül suyu, maden suyu veya termal su ya da bitkisel çaylardan (papatya çayı, yeşil çay gibi) elde edilen karışımları tonik olarak kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğinde tonik nasıl kullanılır
- Cildinizi temizledikten sonra kullanın.

- Yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde alkolsüz tonikleri seçin. Genç, akneli ve yağlı cilt yapısına sahipseniz, fazla yağlan temizlemek ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikleri seçin.

- Nemli makyaj pamuğunu tonikle ıslatın. Yavaşça, hafif ovalayarak cildinizi silin. Eğer pamuk hala makyaj artıkları ile kirleniyorsa, temizleme işlemi yeterli olmamıştır, işlemi tekrarlayın.

- Silme işleminden sonra, cilt suyla durulanır ya da tonik cilt üzerinde kalabilir.

- Tonik kullanımından sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duyulur; kısa süre sonra bu his kaybolur. Eğer devam ederse, ciltte aşırı derce de kuruma ve gerginlik oluşturursa, toniğinizi değiştirin.

- Bakımınızı tamamlamak için nemlendirici sürün.

Son zamanlarda sprey formunda geliştirilen tonikler de vardır. Mekanik temizlik sağlamak, ölü hücreleri ve diğer erimeyen partikülleri temizlemek için pamuğa sıkılarak uygulanması tavsiye edilir. Hassas ciltlerde ise, sprey şeklinde uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
7.02.2015 21:27:34
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Bakımında Beş Kural
Cilt Bakımında Beş Kural
Cilt bakımında uygulanması gereken yöntemler Yağlı, karışık, normal veya kuru nasıl olursa olsun, cildinizi derinlemesine temiz tutabilmek için, tüm gereken şey şu beş temel uygulamayı izlemenizdir; temizleme, gerdirme bazen tasfiye veya tazeleme olarak da bilinir, nemlendirme, çok su içme ve kuru fırçalama. İlk üçü bir serinin safhaları olarak yerine getirilmelidir. Cildi...
»» devamını oku »»
Yüz Bakımı İçin Öğütler
Yüz Bakımı İçin Öğütler
Yüz bakımı için evde yapmanız gereken bazı uygulamalar Yazın sağlıklı bir görünüm için yüz bakımı her zamankinden çok önem taşır çünkü yaz aylarında sıcak, kuru rüzgarlar, tozlar ve tuzlu deniz suyu yüz cildinizi yıpratacaktır. Yaz mevsimine girmeden önce bakımlı bir yüze sahipseniz hem sürekli olarak güneşe en çok maruz kalan bölgelerden biri olan yüz cildiniz direnç...
»» devamını oku »»
Cilt Maskeleri ve Uygulamaları
Cilt Maskeleri ve Uygulamaları
Cilt maskeleri ne işe yarar ve nasıl uygulanır Maskeler, tiplerine bağlı olarak cildi veya gözenekleri temizleyen, cildi sıkılaştıran hunilerdir, içeriklerinde, nemlendirici ve yumuşatıcı maddeler bulunur ve cilt üzerinde kaldıkları süre içinde deriden su kaybını önlerler. Bu nedenle, maskelerin tümü, derinin üst tabakasını nemlendirme ve yumuşatma özelliğine sahiptir....
»» devamını oku »»
Tarçın Maskesi
Tarçın Maskesi
Tarçın maskesi için gerekli mazlemeler 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı bal Ciltte bekleme süresi 15-20 dk Tarçın maskesini uyulama aralığı:  Tavsiye edilen hafta da bir Tarçın maskesinin yapılışı Tarçın ve balı çukur bir kabın içerisinde macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı temiz cildimize bir fırça ya da pamuk veya eliniz ile de olabilir sürüyoruz....
»» devamını oku »»
Yaz Aylarında Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır
Yaz Aylarında Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır
Yaz aylarında cilt bakımına dair pratik bilgiler Yazın sağlıklı bir görünüm için yüz bakımı her zamankinden çok önem taşır çünkü yaz aylarında sıcak, kuru rüzgarlar, tozlar ve tuzlu deniz suyu yüz cildinizi yıpratacaktır. Yaz mevsimine girmeden önce bakımlı bir yüze sahipseniz hem sürekli olarak güneşe en çok maruz kalan bölgelerden biri olan yüz cildiniz direnç kazanacak...
»» devamını oku »»
Cilt Tipiniz Hangisi?
Cilt Tipiniz Hangisi?
Cilt tipinizin hangisi olduğunu belirleyin. Cilt tipimizi tanımak önemlidir Çünkü, cildimize kullanacağımız bakım ürünleri tek tip değildir. Yağlı ciltler için geliştirilmiş temizleyici ve tonikler, hassas ya da kuru ciltleri tahriş eder, kurutur. Kuru ciltlere uygun olan yağ bazlı temizleyici ve nemlendiriciler ise sivilcelenme ve yağ butonlarına neden olur. Yaz ayları için...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder