Ginseng

Kadınlar için BİTKİLER ve FAYDALARI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ginseng hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BİTKİLER ve FAYDALARI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
GİNSENG
Panax ginseng C.A. Meyer (Araliaceae)

Dünya genelinde en fazla tanınan şifalı bitkilerden biridir. Panax ginseng türü dışında P. Quinquefolius (Amerikan ginsengi), P. Notoginseng (San chi ginsengi), P. Pseudoginseng [Japon ginsengi), P. Notoginseng ssp. himalaicus (Himalaya ginsengi) ginseng olarak kullanılmaktadır. Ginseng çok yıllık bir bitkidir ve toprak altında dallanmış olarak bulunan kökleri tıbbi amaçlı olarak kullanılır. Ginseng'in dallanmış şekilde bulunan bu kökleri insan formuna benzer. Bu köklerin uzunluğu 2,5-30 cm çapı ise 0,5-3 cm arasında değişir. Dış kısmı yeşilimsi sarıdır. Ginseng'in kendine has bir kokusu olup tadı hafif acıdır.
 
Ginseng mental ve bedensel yorgunluğu alır 
Ginseng'in kimyasal yapısında terpenoitler, uçucu yağ, panacen, limonen, ginsenol gibi bileşikler vardır. Tıbbi olarak ginseng mental ve fiziksel yapının güçlendirilmesi, tedavi edilmesi için, zayıflık, sürekli yorgunluk, tükenmişlik durumlarında kullanılır. Bunun dışında diyabet, ülser ve gastrit tedavinde de kullanılır. Ginseng bilinen en önemli afrodizyaklardan biridir. Ginseng'in bilinen bir yan etkisi yoktur.

Ülkemizde zor bulunan bir bitki olan ginseng'in kurutulmuş kökleri 1-2 gr olmak üzere sıcak suda kaynatılarak süzülür ve günde bir kez olmak üzere sabahları içilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.10.2014 08:19:05
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Öksürük Otu
Öksürük Otu
Öksürük otu nedir?  Tussilago Farfara , Colsfoot Bileşikgiller familyasındandır. Yurdumuzda gevşek topraklı ve nemli sırtlarda yetişir, Çok yıllık, otsu bir bitkidir. Çiçekleri sarımtraktır. Yapraklarında açı bir glikozit, tanen maddesi, şekerler ve fitosterol vardır.Çiçeklerinde de aynı maddeler ayrıca da uçucu bir yağ vardır. Ev ilaçlarında yaprakları ve çiçekleri...
»» devamını oku »»
Hodan, Sığır Dili
Hodan, Sığır Dili
Hodan, sığır dili nedir? Borrego Officinalis Hodangiller familyasından, mavi beyaz çiçekli bir bitkidir. Hekimlikte çiçekleri ve kökleri kullanılır. Terkibinde, müsilaj, reçine ve madeni tuzlar vardır.  Hodan, sığır dili otunun faydası: Öksürüğü keser, çarpıntı, romatizma ve böbrek iltihaplarında çayi içilir.
»» devamını oku »»
Biberiye
Biberiye
BİBERİYE Rosmarinus officinalis L. (Labiatae) Adaçayıgiller ailesinden olan biberiyenin anavatanı Akdeniz bölgesidir. Çok yıllık, sık dallı küçük bir yarı çalı türüdür. Biberiye bitkisinin gövdesi odunsu olabilir.  Yaprakları derimsi, ince ve uzundur. Bu yüzden kuşdili olarak da bilinmektedir. Biberiye çiçekleri genellikle dalların arasında bulunur, iki dudaklı mor lekeli ve...
»» devamını oku »»
Ananas, Ararot, Ardıç ve Arslanpençesi
Ananas, Ararot, Ardıç ve Arslanpençesi
ANANAS (Ananas comosus) Kullanılan Kısımlar: Elekten geçirilmiş etli kısmı özsu Kozmetik Özellikler: Hafif beyazlaştırıcı etki, büzücü Nerede Bulunur: Manavlarda toplandıktan sonra çok az olgunlaştıklarından olgun bir ananas aldığınızdan emin olmalısınız ARAROT (Maranta arundinacea) Kullanılan Kısımlar: Toz haline getirilmiş kök gövdeler Kozmetik Özellikler; Yumuşak, latif...
»» devamını oku »»
Aslanağzı, Karahindiba
Aslanağzı, Karahindiba
Aslanağzı, karahindiba nedir? Kurtağzı , Tavşan dudağı, Snapdragon Aslan ağız giller familyasından, türlü renkte güzel bir bitkidir. Kokusuzdur. Daha ziyade süs bitkisi olarak kullanılır. Aslanağzı, karahindiba otunun faydası:  Çayı böbrek ve karaciğerin çalışmasını hızlandırır. Bronşite rahatlık verir. Romatizma, nikris ve kansızlığa iyi gelir.
»» devamını oku »»
Papatya
Papatya
Papatya nedir? Mayıs papatyası, adi papatya, küçük papatya, Matricaria Camomilla Bilişek giller familyasındandır. Nisan Eylül aylarında çiçek açar 25 santimetre boyunda bir yıllık otsu bir bitkidir. Çiçeklerin terkibinde acı madde, reçineler ve glikozitler vardır. Meyvesi sarımtrak, esmer renkli bir uçucu yağ taşır. Yaz aylarında toplatıp kurutulur. Papatyanın faydası:...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder